header luiers van pampers met 50% korting
Zwanger wat nu?

Waarom zou je een online zwangerschapscursus volgen?

Zwanger zijn en zeker de bevalling is een hele nieuwe ervaring die ook nog eens een grote impact op je kan hebben. Misschien vind je het eng, spannend of vraag je jezelf af wat je in godsnaam te wachten staat. Om jezelf hierop een beetje voor te bereiden is een zwangerschapscursus ideaal. Maar ja, daar heb je misschien niet altijd tijd voor. Een goede oplossing is een online zwangerschapscursus volgen. Je kunt het in je eigen tijd doen op het moment dat jou het beste uitkomt. Handig toch?

beste babyfles banner

Zwangerschapscursus on demand

Een zwangerschapscursus is heel fijn om jezelf voor te bereiden op de bevalling of om meer informatie te verkrijgen over de zwangerschap. Een goede voorbereiding op de bevalling kan namelijk hét verschil maken.

Nu hoor ik je denken: “Ach dat kind zal er echt wel uitkomen, want er is nog nooit een kind in de buik blijven zitten”.

Ook al is elke zwangerschap en bevalling weer anders, toch kan je zelf invloed uitoefenen op het verloop van je bevalling. Met een zwangerschapscursus leer je namelijk handige tips voor het moment suprême.
Er zijn diverse cursussen die je kunt volgen. Zoals een cursus gericht op je zwangerschap of een cursus die jou en je partner zo goed mogelijk informeert en voorbereid op de bevalling. Zeer leerzaam allemaal, het enige probleem is vaak: je moet tijd vrijmaken voor de cursus. Je moet er naar toe en als je een keer een avond mist, dan loop je eigenlijk een beetje achter.

lAlles voor je baby banner

Voor veel vrouwen zijn dit redenen om de zwangerschapscursus maar te laten voor wat het is. Iets wat deze tegenargumenten meteen kan tackelen is een online zwangerschapscursus volgen. Een zogenaamde zwangerschapscursus on demand! Dit houdt in dat jij zelf bepaalt wanneer en op welke dag je de cursus gaat volgen. De verschillende lessen worden een bepaalde tijd voor jou beschikbaar gesteld en je volgt alles in je eigen tempo.

Online bevallingscursus

Een bevalling kan je behoorlijk overrompelen. Er staan allemaal mensen om je heen en ondertussen verga je van de pijn. Het is dan fijn als je weet wat er in je lijf gebeurt en wat je kan verwachten. Bijvoorbeeld met een online bevallingscursus waarin je leert:

 • Wanneer je de verloskundige kunt bellen;
 • Hoe je de weeën kunt opvangen;
 • Welke invloed jij hebt op het verloop van je bevalling, maar ook hoe jij de controle houdt. Jij bent namelijk de baas over jouw bevalling en jouw lichaam, maar om mee te kunnen beslissen moet je weten welke opties je hebt;
 • Hoe je met de pijn om kunt gaan en de persweeën kunt opvangen.
 • En wanneer de bevalling écht gaat beginnen

Verloskundigen doen wekelijks tientallen bevallingen en hebben bakken met ervaring. Zij kunnen je daarom helpen om jezelf voor te bereiden. Als je deze online bevallingscursus gaat volgen dan word je begeleid door een professionele verloskundige met veel ervaring.
online zwangerschapscursus volgen

Zwangerschapscursus volgen vanuit huis

Eén van de meest genoemde redenen van vrouwen die wel een zwangerschapscursus zouden willen volgen, maar het niet doen is: geen tijd. Zij hebben geen tijd om elke week naar de cursus toe te gaan. Of misschien wordt de cursus gegeven op een tijd die niet goed uitkomt.

Het grote voordeel van een online zwangerschapscursus volgen is dat je het huis niet uit hoeft. Dat scheelt al veel reistijd. Daarnaast zit je in de comfortabele omgeving van je huis en maakt het geen snars uit hoe je eruit ziet.

8 Redenen waarom je beter een online zwangerschapscursus volgen kan!

Onderstaand een aantal erg goede redenen om een online zwangerschapscursus te volgen.

 1. Je kunt de online zwangerschapscursus volgen op het moment dat het jou uitkomt, of dat nu ’s ochtends is of midden in de nacht.
 2. Je kunt de cursus pauzeren als er even iets tussenkomt.
 3. Heb je een les toch niet zo goed opgelet? Als je een online zwangerschapscursus gaat volgen kun je altijd lessen terugkijken!
 4. Je kunt jezelf rustig voorbereiden op de bevalling. Een goede voorbereiding helpt om op het moment zelf de rust te bewaren.
 5. Deze zwangerschapscursussen worden gegeven door deskundigen die weten wat jij tijdens de bevalling nodig hebt, wat je moet inzetten en zij kennen de beste ademhalingstechnieken.
 6. Door een goede zwangerschapscursus weet je wat er in jouw lijf gebeurt tijdens de bevalling en leer je hoe je in jezelf kunt vertrouwen en kunt meegaan in de ‘flow’ van het bevallen.
 7. De drempel voor je partner om met jou de cursus te volgen is lager wanneer dit thuis gedaan kan worden zonder het gekakel van ‘al die vrouwen’.
 8. De informatie die je krijgt in deze online zwangerschapscursussen is afkomstig van medisch deskundige. Je kunt er dus op vertrouwen dat deze informatie klopt en actueel is. Dit geldt voor alle cursussen, zodat de cursussen je informeren over een gezonde zwangerschap, je voorbereiden op de bevalling of je voorbereiden op het ouderschap.

Bekijk hier de zwangerschapscursussen die we samen met babyopkomst.tv aanbiedenblije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019