“banner
Zwangerschap

Dit verandert aan je zorgverzekering in 2020!

Als je zwanger bent of wilt worden dan is het misschien een goed idee om je zorgverzekering voor 2020 eens nader te bekijken. Tot nu toe zijn er nog geen veranderingen bekend waar je als zwangere vrouw mee te maken krijgt. Maar er zijn wel een paar wijzigingen die voor iedereen gelden. Lees hier wat er verandert aan je zorgverzekering in 2020 (bij zwangerschap) en wat de zorgverzekering dekt als je zwanger bent.

beste babyfoon bol.com

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2020?

 • Veranderingen zorgpremie 2020

  Elke maand betaal je een zogenoemde zorgpremie aan je zorgverzekeraar. Dit bedrag verschilt een beetje per verzekeraar en is ook afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Als je jezelf bijvoorbeeld aanvullend verzekert, is het maandbedrag hoger. Kies je ervoor om het bedrag van je eigen risico te verhogen, dan is de zorgpremie lager. Er zijn dus best wat mogelijkheden om je zorgverzekering wat aan te passen.

  Naar verwachting zullen alle zorgpremies in 2020 iets gaan stijgen. Vermoedelijk met iets meer dan 3 euro. Als we uitgaan van een normale basispremie (dus zonder de kosten van een aanvullende verzekering) zullen de kosten rond de €118,50 uitkomen. De exacte hoogte van de zorgpremie wordt uiterlijk op 12 november bekend gemaakt.

 • Eigen risico zorgverzekering in 2020 hetzelfde

  Het eigen risico van de zorgverzekering in 2020 blijft staan op minimaal €385,-. Het eigen risico is het bedrag dat je als eerste uit je eigen zak betaalt wanneer je zorgkosten hebt, voordat de zorgverzekeraar de kosten dekt. Ziektekosten gemaakt voor kinderen en de consulten bij de huisarts worden altijd meteen vergoed uit de basisverzekering.

  prenatal banner weekaanbiedingen

  Zorgkosten die je maakt als zwangere vrouw die standaard vergoed worden door de basisverzekering in 2020:

  • Afspraken bij de verloskundige.
  • Echo’s die worden voorgeschreven door verloskundige, gynaecoloog of huisarts (behalve pretecho’s).
  • Bloedonderzoek;
  • Bevallingen in het ziekenhuis met medische indicatie;
  • Zorg van gynaecoloog;
  • Eventuele ziekenhuisopname door complicaties;
  • Ziekenhuisopname bij en na de bevalling en eerste dagen na keizersnede;

  Zorgkosten die onder eigen risico vallen:

 • Stijging zorgtoeslag in 2020

  Het kan zijn dat je zorgtoeslag krijgt, hoeveel is afhankelijk van je inkomsten. In 2020 zal de hoogte van de toeslag iets stijgen met maximaal €67,- voor alleenstaande en met €95,- voor huishoudens bestaande uit meerdere personen.

 • Verlaging korting voor collectieve zorgverzekering

  Heb jij een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld geregeld vanuit je werk, dan krijg je vaak een korting. Helaas geldt voor de collectieve zorgverzekering in 2020 een lagere korting, namelijk van 10% naar 5%. Dit houdt in dat je dus meer zorgpremie moet betalen. Hoe hoog de premie uiteindelijk is, zal vanaf november 2019 bekend gemaakt worden.

 • Geen eigen risico stoppen met roken

  Je hoeft geen eigen risico te betalen als je deelneemt aan een stoppen-met-roken programma. Dit wordt dus gedekt door je zorgverzekeraar. Heel fijn! Zeker als je rookt en zwanger bent of zwanger wilt worden, want roken tijdens je zwangerschap is echt niet goed voor je baby.

Wil je meer weten over de veranderingen aan je zorgverzekering in 2020? Kijk dan even hier.

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!