header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

Roken als je zwanger bent

Roken als je zwanger bent kan echt niet! Tenminste dat is wat je steeds van jouw huisarts en verloskundige hoort. Ook in de media word je verteld dat roken slecht is voor de ontwikkeling van jouw baby. Maar is dat echt zo? Kan een sigaret per dag roken tijdens zwangerschap nu echt kwaad voor je baby?

startersbox zwitsal banner

Roken als je zwanger bent

Oordeel zelf. In onderstaande video komen vrouwen aan het woord die tijdens hun zwangerschap zijn blijven roken. Je hoort hun ervaringen en hoe dit van invloed is geweest op hun baby. Roken tijdens zwangerschap, al is het 1 sigaret per dag komt ook aan bod.
Wil je stoppen met roken omdat je zwanger bent?

Er zijn vele manieren om te stoppen met roken, veel mensen zijn je voorgegaan en zijn nu al jaren rookvrij. Welke methode je moet kiezen om te stoppen met roken als je zwanger bent is voor iedereen verschillend. Het zal niet makkelijk zijn om te stoppen maar je bent het eigenlijk verplicht aan jouw baby. En zeg nou eerlijk, is roken nou echt zo lekker? Of zit het tussen je oren en voel je je alleen lekker als je weer voldoende nicotine hebt binnen gekregen?

nutricia actie banner

Wat voor mij heeft gewerkt, zal misschien niet voor jouw werken, maar je kan het wel proberen als je niet op eigen kracht kan stoppen.

Wat mij en mijn man binnen een uur van het roken heeft afgeholpen is de methode van Eracare. Er wordt een minuscuul speldje in je oor geplaatst en je bent binnen een paar minuten het verlangen naar een sigaret kwijt. Tuurlijk denk je er nog aan maar je hebt niet meer die enorme drang wat het zo moeilijk maakt om te stoppen.

Roken tijdens de zwangerschap filmpje:
1 sigaret per dag roken kan al schadelijk zijn voor je ongeboren kind

Andere methoden waar je ook voor kunt kiezen vind je hier.
In een andere blog lees je nog meer stoppen met roken tips. Naast roken zijn er nog meer dingen waar je beter vanaf kunt blijven als je zwanger bent. Hier vind je een handig overzicht van “wat mag niet meer als je zwanger bent“.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019