header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

Wat is de gemiddelde gewichtstoename tijdens de zwangerschap?

Voor de ene vrouw een drama, voor de ander geen enkel probleem: aankomen. Aankomen tijdens je zwangerschap is natuurlijk heel iets anders dan aankomen door te veel snoepen. Maar dat neemt niet weg dat je het misschien best lastig kan vinden. In deze blog lees je wat je kunt verwachten van het aankomen tijdens je zwangerschap. Wat is de gemiddelde gewichtstoename tijdens de zwangerschap? En waarom sleep je eigenlijk zoveel extra kilo’s mee? Je leest het hier!

zwitsal box banner

De gemiddelde gewichtstoename tijdens de zwangerschap!

Je komt er echt niet onderuit dat je wat gaat aankomen tijdens de zwangerschap. Gemiddeld zul je ongeveer tussen de 9 en 12 tot 15 kilo aankomen in de komende maanden. Nogmaals, gemiddeld hè! Er zijn ook vrouwen die maar 5 kilo aankomen. En helaas zijn er ook pechvogels die na negen maanden ruim 25 kilo zwaarder zijn.

Waaruit bestaan die zwangerschapskilo’s?

Tijdens jouw zwangerschap draag je niet alleen het gewicht van je baby bij je. Het gewicht dat je aankomt is ongeveer als volgt verdeeld:

  • Gewicht van je baby: ongeveer 3,5 kilo
  • Vruchtwater: ongeveer 2 kilo
  • Baarmoeder en placenta: zo’n 1,5 kilo
  • Extra bloed: 2 kilo
  • Extra borstweefsel: 0,5 kilo
  • En extra vetweefsel: zo’n 3 kilo.

Als je zwanger bent van een meerling is dit uiteraard een ander geval. Je zult dan meer aankomen, maar ook nog meer extra bloed en vruchtwater bij je dragen. Veel van deze kilo’s raak je na de bevalling weer heel snel kwijt. Het gewicht van je baby bijvoorbeeld en ook de placenta en het vruchtwater ben je na de bevalling meteen kwijt.

cheezzbaby banner

Gewichtstoename per week

In het begin van je zwangerschap kom je nog niet heel veel aan. Al voel jij je misschien juist wel heel dik. De eerste weken vinden we vaak lastig. Je kunt nog aan niemand vertellen dat je zwanger bent, maar je merkt al wel dat je lichaam veranderd. Misschien ben je wel kotsmisselijk, of heb je juist zin om alles te eten wat los en vast zit.

Wil je niet onnodig veel aankomen tijdens je zwangerschap? Probeer dan zo goed mogelijk te kiezen. Je mag echt wel eens toegeven aan die cravings, maar je hoeft niet letterlijk te gaan eten voor twee.

Kijk hier als je benieuwd bent hoeveel je ongeveer gaat aankomen per week van de zwangerschap!

Ga jij voor een gemiddelde gewichtstoename tijdens jouw zwangerschap? Of ben jij een van die vrouwen die haar zwangerschap aangrijpt om lekker los te gaan qua eten? Natuurlijk, het kan, je moet het zelf weten. Maar besef je wel dat je waarschijnlijk na de zwangerschap spijt krijgt, als die laatste kilo’s er toch niet zo gemakkelijk vanaf willen. Lees hier meer tips om de zwangerschapskilo’s weer kwijt te raken na de bevalling.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!