header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

10 Grootste ergernissen tijdens de zwangerschap!

Zwanger zijn is een prachtig iets en ik doe elke dag mijn best om er vooral van te genieten. Toch ben ik geen eeuwig zonnestraaltje en kan ik mezelf soms kapot ergeren aan bepaalde dingen. Grote ergernissen tijdens de zwangerschap zijn bijvoorbeeld opmerkingen van mensen of vervelende bijkomstigheden die gewoon ontzettend onpraktisch zijn. Dit zijn 10 dingen waar ik me het meest aan erger tijdens zwangerschap. Welke herken jij?

startersbox zwitsal banner

Mijn 10 grootste ergernissen tijdens de zwangerschap

 1. Je bent beperkt in eten

  Een van mijn allergrootste ergernissen tijdens de zwangerschap, is dat ik beperkt ben in mijn eetkeuze. 80% van de tijd kan ik mezelf er prima in vinden dat ik ’s avonds wéér kip of vis eet en dat lekkere malse stukje ossenhaas al een half jaar niet meer heb gegeten.

  Op andere momenten vind ik het best vermoeiend. Wat ik zei: alwéér kip of vis. Ook een lekker broodje met filet americain kan ik wel vergeten en in een restaurant moet ik toch best vaak vaststellen dat ik de helft van de kaart beter niet kan bestellen. Pffff.
 2. De opmerking: Dat deden we vroeger wel anders

  Deze opmerking sluit mooi aan op het bovenstaande. Als ik tegen een ouder iemand vertel dat ik bepaalde dingen ‘beter niet kan eten’ en dat ik alcohol ook laat staan (ik vermijd dan al de woorden ‘dat mag ik niet’) dan krijg ik altijd een geërgerd gezicht. Vervolgens de woorden: ‘Ach vroeger at ik alles en mijn kinderen zijn gewoon gezond’.

  Wat moet ik met die opmerking?! Er is een reden waarom bepaalde producten worden afgeraden: ze kunnen mogelijk een risico vormen voor je kind. De kans is weliswaar klein, maar er is een risico. Dat ga ik dan toch niet nemen? Stel dat je bij die 1% hoort die ziek wordt van een stukje gerookte zalm, waardoor het kind in levensgevaar komt? Dan voel je jezelf toch behoorlijk stom!

 3. De opmerking: Let je wel op je gewicht?

  Ik weet het: ik heb zelf ook al vaak gezegd dat je ervoor moet zorgen dat je niet te veel aankomt tijdens de zwangerschap. Maar daar ga ik mee ophouden, omdat ik zelf best moe word van de opmerking: ‘Let je wel op je gewicht’.

  Ik snoep heel weinig, ik eet elke dag gezond en ik sport. Meer ga ik niet doen. Als ik ondanks deze inspanningen nog steeds te veel aan kom, dan is dat maar zo. Dus ja ik let op mijn gewicht tijdens de zwangerschap, maar ik ga er niet te krampachtig mee bezig zijn.

 4. Dat alles gewoon minder goed staat

  Iedere zwangere vrouw is prachtig, dat wil ik als eerste zeggen. Toch vind ik bij mezelf dat niet altijd het geval. Ik vind mijn buik op zich niet zo erg, maar die twee enorme borsten erboven wel. Door mijn behoorlijk toegenomen cupmaat staat alles toch echt een beetje minder flatteus.
 5. Mensen die naar je borsten kijken

  Ja, ik heb nu behoorlijk grote borsten. Ja, het is heel erg zichtbaar dat ze groot zijn. En hallo: mijn gezicht zit toch echt een stukje hoger. Steeds meer zie ik mensen naar mijn borsten kijken en hoor ik ze denken: ‘Zo, dat zijn flinke vrienden’. Wat ik ook aantrek: mijn borsten blijven prominent aanwezig, soms nog wel meer dan mijn zwangere buik.

 6. Het gaat alleen maar over zwanger zijn

  Ik vind het heel lief dat iedereen altijd meteen aan me vraagt hoe het met me gaat. En dit keer zijn ze ook allemaal heel geïnteresseerd. Maar vervolgens gaat elk gesprek weer een tijdlang over zwanger zijn.

  Want mijn zwangerschap wordt vergeleken met de zwangerschap van mijn vrouwelijke gesprekspartner. Voor ik het weet heb ik 5 mensen gesproken en het alleen over de zwangerschap gehad. Gebeurt er verder niets meer in de wereld?

 7. baby kleertjes banner
 8. Bevallingsverhalen

  In het begin had ik er nog interesse voor: de bevallingsverhalen van anderen. Maar nadat ik een paar terror verhalen had gehoord, was mijn enthousiasme behoorlijk bekoeld. Nu denk ik er liever niet over na en vertrouw ik erop dat mijn lichaam dit gewoon aan kan. En anders zien we wel wat er gebeurd.

  Dat ik mijn interesse erin ben verloren, betekent niet dat ik de verhalen niet meer te horen krijg. Ik ben erachter gekomen dat vrouwen graag hun bevallingsverhalen vertellen. Juist de vrouwen die een zware bevalling van 24 uur of langer achter de rug hebben. Waarom vertellen ze dat aan een onschuldige en lieve zwangere vrouw die gaat bevallen van haar eerste kindje en alles nog nieuw en spannend vindt? Snap jij dat nou?

 9. 5 keer per nacht naar de wc

  Een van de andere grote ergernissen tijdens de zwangerschap is het aantal keren dat ik moet plassen! En dit is echt vervelend hoog. En dat gaat nog steeds meer worden als ik verder in het derde trimester kom. Ik moet er nu al 4 tot 5 keer per nacht uit om te plassen. Zegt mijn moeder ook nog eens doodleuk: ‘Kun je alvast oefenen met gebroken nachten’. Jaaaaaaahhhh mam.

 10. kleertjes sale 70
 11. ‘Zo, dat gaat goed met dat buikje, of niet?!’

  Terwijl ik 10 weken geleden mezelf nog afvroeg wanneer mijn zwangerschapsbuik zichtbaar zou worden, kan niemand er nu nog omheen. Sinds een paar weken heb ik al de opmerking mogen ontvangen: ‘Zo, dat gaat goed met dat buikje of niet?’ Ja, het gaat heel goed.

  Als ik vervolgens vertel dat ik nog 12 weken moet, dan zie ik ze schrikken. Sommige zeggen verder niets, anderen verkondigen vrolijk dat ik dan wel een behoorlijk grote toeter ga krijgen. Met als vervolg de opmerking: ‘Smeer je al crème tegen striae?’

 12. creme tegen striae

  Biodermal litteken crème tegen striae

 13. ‘Oh je bent er bijna’

  Voor mij gaat de zwangerschap totaal niet snel omdat ik simpelweg niet kan wáchten om mijn kleine meisje in mijn armen te nemen. Ik weet dat ik niet zo ongeduldig moet zijn, maar toch kan ik het niet laten om de dagen af te strepen. Net zoals je vroeger ging aftellen tot je kinderfeestje. En wat gaat de tijd dan langzaam.

  Om die reden vind ik de opmerking van: ‘oh je bent er bijna’ of ‘jeetje wat gaat dat snel’ heel vervelend. Het gaat niet snel en ik ben er niet ‘al bijna’. Ik ben er pas ‘bijna’ als ik een week voor mijn uitgerekende datum ben. Dat is bijna.

Wat zijn jouw grootste ergernissen tijdens de zwangerschap?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019