luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Zwangerschapsbh of voedingsbh voor grote maten

Eén van die zwangerschapsverschijnselen waar je ongeveer zeker van kunt zijn dat je daarmee te maken gaat krijgen zijn groeiende borsten. Heel veel vrouwen (of misschien vooral mannen?) vinden dit wel het minst erge zwangerschapskwaaltje. Eindelijk hebben ze wat vollere borsten. Hoera! Maar dat geldt niet voor de dames die, net als ik, al begonnen met een redelijk volle cup. Ben jij ook in cupmaat gegroeid die groter is dan E? Lees dan hier mijn tips voor een zwangerschapsbh of voedingsbh voor grote maten.

startersbox zwitsal banner

Groeiende borsten tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap gaan je borsten groeien en/of voller worden. Daar kan je wel vanuit gaan. Prima misschien als je een kleine cupmaat hebt. Zo waren een nicht van mij en mijn zus heel blij met hun groeiende borsten. En zij waren niet de enige, want ook hun partner zag met veel plezier de voorgevel toenemen.

Voor mij is dit feit, dat je borsten dus gaan groeien, iets waar ik bij voorbaat al niet blij mee ben. Ik weet namelijk zeker dat ik al snel formaatje ‘meloen’ zal hebben. Ik ken mijn borsten wel een beetje en ik weet waar ze toe in staat zijn.

Toen ik namelijk 15 kilo zwaarder was, had ik een volle cup F. Goeie vrienden dus. Nadat ik 15 kilo was afgevallen bleef ik nog steeds een nette voorgevel houden: cup D. Ik wist zeker dat ik tijdens mijn zwangerschap de cup F wel weer zou halen en waarschijnlijk nog met een cup of 1, 2 extra als bonus.

Ik ben nu 25 weken zwanger en mijn borsten hebben inderdaad cup F al bereikt.

Mijn borsten zijn al vrij snel in formaat toegenomen. Ik vind het zelf niet heel fijn en ik kan ook niet zeggen dat mijn man dolblij is met zijn eigen Lolo Ferrari.

Laatst stond ik onder de douche en was mijn man een verhaal tegen me aan het vertellen, terwijl hij zijn ogen constant gericht hield op mijn borsten. ‘Zit je nou de hele tijd naar mijn borsten te kijken?’, riep ik uit. Hij lachte een beetje verlegen. ‘Ja, ze zijn ook zo groot!’. Bedankt.

Het ergste is dat ik momenteel waarschijnlijk nog niet het hoogtepunt heb bereikt. Je borsten kunnen je hele zwangerschap nog groeien. Vriendinnen van mij die ook een goede cup hadden aan de start van hun zwangerschap, eindigden met cup i!
voedingsbh voor grote maten

Zeer belangrijk: goede zwangerschapsbh of voedingsbh voor grote maten

Wat heel belangrijk is, is een goede zwangerschapsbh of voedingsbh. Dat is altijd belangrijk, of je nu cup A hebt of cup J. Nu is alleen een goede zwangerschapsbh of voedingsbh voor grote maten vinden een tandje moeilijker.

Zo kun je de goedkopere winkels waar je zwangerschapskleding kunt krijgen, wel afschrijven. De H&M, Lidl, Bonprix of C&A hebben zwangerschapsbh’s tot cup E, soms F en dan houdt het wel op. Tevens zijn de zwangerschapsbh’s in grotere maten die ze wel in het assortiment hebben, niet heel stevig. En stevigheid moet je wel echt hebben.

Het is ontzettend belangrijk dat je een goede zwangerschapsbh of voedingsbh koopt voor jouw grotere maat. Een bh die te klein is zit niet fijn, knellen je borsten af en doet je voorgevel alleen nog maar groter lijken. Laat altijd eerst je maat opmeten in een lingeriezaak voordat je iets op internet gaat bestellen. Dan weet je zeker dat je de goede maat koopt.

Tip: Laat altijd eerst je maat opmeten in een lingeriezaak voordat je iets op internet gaat bestellen. Dan weet je zeker dat je de goede maat koopt.

Bij vollere borsten is het beter te kiezen voor een bh met beugel. In ieder geval: dat is mijn ontdekking. Ik heb eerst een tijd voedingsbh’s zonder beugel gehad omdat ik dacht dat die fijner zouden zitten voor mijn gevoelige borstjes. Het nadeel is alleen dat mijn borsten er een beetje in gingen hangen. Dit ziet er niet zo mooi uit, ook niet onder een shirt.

Later heb ik toch maar een goede bh gekocht van het merk Anita. Deze heeft een beugel en mijn borsten zitten hier veel mooier in, waardoor ze onder een shirt er minder groot uitzien. Ik zou dus zeggen: geen voorgevormde bh, en wel een bh met beugel. Maar dit is en blijft persoonlijk.

Bh keuzestress banner

Waar kan je goede zwangerschapsbh’s kopen voor grote maten?

Ik kan je helaas nu al verklappen dat een echte goede zwangerschapsbh of voedingsbh voor grote maten niet de goedkoopste zijn. Meestal kun je wel rond de 50 euro neerleggen, zeker als je de zwangerschapsbh gaat kopen in een lingeriezaak.
Als je jouw maat weet, dan kun je op het internet op de volgende websites zwangerschapsbh’s kopen voor grotere maten. Ik heb gekeken naar cup F en groter:

  • Op en top zwanger: bh’s t/m 90 M! Hier kun je ook wat goedkopere zwangerschapsbh’s vinden vanaf 25 euro.
  • Mooi en zwanger: cups gaan t/m K, assortiment is vergelijkbaar met op en top zwanger.
  • Wehkamp: bh’s t/m 70 H
  • Zalando: bh’s t/m 95 J. Qua omvang is de grootste maat 110 F
prenatal extra korting banner

Persoonlijk favoriete zwangerschapsbh en voedingsbh voor grote maten

Mijn persoonlijk favoriete merk in zwangerschapsbh’s voor grotere maten is het merk Anita. Dit merk gaat tot cup I! Hier kun je dus nog wel even mee vooruit.

Daarnaast zijn het hele goede en stevige bh’s met beugel, die goede ondersteuning geven en waar je borst helemaal inpast. Zo heb je dus niet van die vetkwabjes aan de bovenkant van je bh. De zwangerschapsbh van Anita kun je online kopen bij Zalando, Bol.com en Wehkamp (even wachten op een goede aanbieding want ze zijn rond de 50 – 60 euro). Daarnaast kun je ze ook krijgen in de betere lingeriezaken.

Een voedingsbh voor grotere maten kun je tijdens de zwangerschap ook gewoon al dragen als zwangerschaps bh!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019