sale kleertjes header
Zwangerschap

Test je kennis! Quiz – Wat mag je eten tijdens de zwangerschap?

Weet jij het nog? Wat mag je eten tijdens de zwangerschap? Je leest en hoort zoveel van andere vrouwen over wat je allemaal niet mag eten als je zwanger bent dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we om je kennis te testen een kleine zwangerschapsquiz voor je gemaakt met 10 vragen over voeding en welk eten verboden is. Test je kennis!

hema rompers

Zwangerschapsquiz over voeding: Wat mag je eten tijdens de zwangerschap?

Doe de zwangerschapsquiz over voeding en test je kennis over wat je wel en niet mag hebben als je zwanger bent. Het goede antwoord staat onder de vragen en aan het eind van de quiz krijg je jouw score te zien.

0%

Misschien ben je wel een drop addict, maar mag je eigenlijk wel drop eten als je zwanger bent?

Correct!
Wrong!

Drop mag WEL maar met mate.
Drop wordt gemaakt van zoethout en in zoethout zit een stofje dat de bloeddruk kan verhogen. Een te hoge bloeddruk is niet goed voor je. Daarom is het eigenlijk voor iedereen beter om niet een hele zak drop leeg te eten.
Dus het mag wel maar met mate (ook al is dat héél lastig!)

Parmaham is super lekker, maar mag je dit wel eten als je zwanger bent?

Correct!
Wrong!

Parmaham mag NIET want het is een rauwe vleessoort.
Neem beter geen rauw vlees of vleeswaren gemaakt van rauw vlees. Rauw vlees moet je tijdens je zwangerschap altijd door en door verhitten om de ziekmakers zoals Toxoplasma gondii te doden.

Taugé mag je dit eten tijdens de zwangerschap?

Correct!
Wrong!

Tauge mag NIET, behalve als je het verhit.
Op kiemgroenten zoals taugé of alfalfa, kunnen namelijk schadelijke bacteriën voorkomen, zoals Salmonella en E.coli. Deze bacteriën worden gedood door hitte. Door de taugé onder te dompelen in kokend water of mee te wokken met de maaltijd, voorkom je dat je ziek wordt.

Vis is super gezond, maar mag je makreel eten als je zwanger bent?

Correct!
Wrong!

Makreel mag je helaas niet eten, ondanks dat het een "vette vis" is en de vetzuren die in visolie zitten belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Makreel is namelijk een roofvis en in deze vissoorten zitten vaker dioxines en zware metalen.

Het eten van andere vette vis tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding wordt aangeraden. Het helpt de ongeboren baby met de ontwikkeling van het zenuwstelsel.
Als je zwanger bent of zwanger wilt worden eet dan elke week een keer vette vis, zoals zalm en sardines.

Mag je nootmuskaat gebruiken op je eten tijdens de zwangerschap?

Correct!
Wrong!

Nootmuskaat mag WEL maar met mate.
De meeste kruiden mag je gewoon blijven gebruiken nu je zwanger bent, maar van sommige kan je beter niet te veel eten. Een daarvan is nootmuskaat. Zeker in het begin van de zwangerschap moet je hiermee oppassen.

Het is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat nootmuskaat slecht is voor je tijdens zwangerschap, maar ook niet dat ze níet slecht zijn. Andere kruiden waarmee je voorzichtig mee moet zijn vind je in deze blog over verboden kruiden.

Tiramisu, je weet wel dat Italiaanse toetje. Mag je dat hebben?

Correct!
Wrong!

Tiramisu mag je NIET eten tijdens de zwangerschap, want het is gemaakt van rauwe eieren en alcohol.
Alleen alcoholvrije Tiramisu die niet van rauwe eieren is gemaakt zou je mogen hebben. Want rauwe eieren kunnen besmet zijn met Salmonella.
De meeste commerciële producten waar rauwe eieren in zitten, zijn gemaakt met gepasteuriseerde eieren en zijn veilig om te eten.

Mag je vruchtensap drinken tijdens zwangerschap?

Correct!
Wrong!

Vruchtensap mag je WEL hebben.
Fruit en vruchten mogen natuurlijk wel, let wel op met vruchtensappen want dit zijn dikmakers. Er zit net zoveel suiker in als in bijvoorbeeld Cola.

Mag je hennepzaad eten nu je zwanger bent?

Correct!
Wrong!

Hennepzaad is een van de superfoods voor wat betreft voedingswaarde en ondersteuning van je lichaam.

Het reguleert daarnaast ook nog eens jouw hormoonspiegel, wat zeker ideaal is nu je zwanger bent. Het bevat bijna 40% gezonde proteïnen die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. Ook bevat hennepzaad lecithine, belangrijk voor het goed functioneren van de lever en het ontgiften van je lichaam.
In hennepzaad zit ook chlorofyl wat één van de belangrijke bouwstoffen is voor onze lichaamscellen. het ondersteunt de groei en ontwikkeling van jouw baby.

Mag je ananas eten als je zwanger bent?

Correct!
Wrong!

JA je mag zeker ananas eten!
Deze vrucht boordevol vitaminen en mineralen. Het is een fabeltje dat ananas de weeën zou opwekken.

Ananas is dus niet gevaarlijk of schadelijk voor jouw zwangerschap, het is zelfs super gezond!

Mag je mozzarella kaas eten als je zwanger bent?

Correct!
Wrong!

Ja dit mag je gewoon eten! Je zou misschien denken dat je dat beter kan laten staan. Maar omdat Mozarella en bijvoorbeeld ook feta kaas geen rauwe melk kazen zijn mag je deze twee lekkernijen lekker blijven eten als je zwanger bent!

Zwangerschapsquiz: Wat mag je niet eten als je zwanger bent?

Dit is jouw score

Sommige voedingsmiddelen kunnen schade veroorzaken aan je ongeboren kindje en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt. Om deze schade te voorkomen is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap.

Op Zo Zwanger vind je veel blogs over dit onderwerp, zoals:

Dit is slechts een kleine greep van de vele informatieve blogs op Zo Zwanger.
Welk eten is verboden tijdens zwangerschap?

De meeste voedingsadviezen over het eten tijdens de zwangerschap die ken je wel. Denk aan rauw vlees en kaas gemaakt van rauwe melk. Maar het zijn vaak die andere producten waarvan je het niet verwacht.
Daarom hebben we een kleine zwangerschapsquiz voor je gemaakt om je kennis over voeding te testen, wat mag je eten tijdens de zwangerschap?

nutricia actie banner

Want zijn deze producten verboden?

  • Drop
  • Mozzarella kaas
  • Carpaccio
  • Parmaham
  • Annanas
  • Tiramisu
  • Taugee
  • En makreel?

Wat missen vrouwen het meest tijdens de zwangerschap?

Nu je na het doen van deze quiz over voeding weet wat je niet mag eten tijdens de zwangerschap, zijn er toch dingen die veel vrouwen missen als ze zwanger zijn. En de kans is groot dat jij hier ook trek in hebt. We hebben ze voor je verzameld in deze blog: Wat mis je het meest tijdens de zwangerschap?

Naast eten zijn er nog meer dingen die je beter kunt laten nu je in verwachting bent. Uiteindelijk is het een hele lijst geworden in een handig overzicht Wat mag niet als je zwanger bent. Zo weet je wat je beter niet kunt doen, wat juist goed voor je is en natuurlijk wat mag je eten tijdens de zwangerschap.

Lees ook: Tips tegen eetbuien tijdens de zwangerschapActuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019