header banner hema
Vitamines en mineralen

Enkele voedingstips voor tijdens de zwangerschap!

Ben je zwanger? Een heerlijke periode, maar soms toch ook even doorbijten aangezien jouw hormonen weleens op hol kunnen slaan. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om bewust met jouw voeding om te gaan. Veel dingen kan je blijven eten en drinken, maar sommige ingrediënten of gerechten kan je beter vermijden tijdens de zwangerschap. Ze kunnen namelijk bepaalde bacteriën dragen en dus een risico kunnen vormen voor de baby, daarom hier enkele voedingstips voor tijdens de zwangerschap.

beste babyfoon bol.com

Enkele voedingstips voor tijdens de zwangerschap!

 1. Voedingstip: Vis

  Je vermijdt het beste het eten van rauwe en koudgerookte vis. Verse zalm en zalm uit blik vormt dan weer geen enkel probleem. Heb je dus zin in een broodje zalm gezond of een zalmburger, kun je daar gewoon lekker van genieten. Let er dan wel op dat de zalm heel vers is of uit blik komt. Zalm uit blik is door hitte behandeld en draagt dus geen risico op bepaalde bacteriën. Gekookte garnalen en mosselen zijn ook nog steeds veilig.
  Ben je een sushi-lover? Ai, dan zal je toch even op de tanden moeten bijten de komende negen maanden, aangezien sushi rauwe vis bevat en je vaak niet weet hoe vers deze vis is. Goed nieuws is dat er wel meerdere sushi varianten zonder vis bestaan.

  Het is zeker gezond om vis te blijven eten tijdens de zwangerschap, omdat het belangrijke voedingswaarde bezit die goed zijn voor zowel de baby als de moeder.
  Een van de betere voedingstips voor tijdens de zwangerschap? Wissel vette vis met magere vis af en eet maximaal twee maal per week vis.

 2. prenatal extra korting banner
 3. Voedingstip: Groenten

  Je hoeft zeker niet te stoppen met het eten van groenten want groenten zijn gezond! Het is wel belangrijk om de rauwe groenten grondig te wassen. Als je naar een restaurant gaat, vraag er even naar en anders kies je het beste voor gekookte of gebakken groenten.

 4. voedingstips voor tijdens de zwangerschap

 5. Vermijd kaneel!

  Kaneel vind je in verschillende gerechten, zoals zoete gebakjes en thee. Kaneel bevat het bestanddeel ‘coumarine’. Er zijn indirecte aanwijzingen dat dit bestanddeel schadelijke effecten kan hebben op de baby in de buik. Al klinkt ‘indirecte aanwijzingen’ niet heel ernstig, kun je natuurlijk beter het zekere voor het onzekere nemen. Het is dan ook aan te raden zo weinig mogelijk gerechten te eten die kaneel bevatten.

 6. Voedingstips voor tijdens de zwangerschap? Gebruik vooral je boerenverstand en zorg dat je gevarieerd eet!

 7. Water drinken blijft het beste!

  Water drinken blijft een van de beste voedingstips voor tijdens de zwangerschap en eigenlijk ook als je niet zwanger bent.

  Water drinken heeft tal van voordelen: het voert afvalstoffen af, voorkomt krampen en zorgt voor stabiele energie. Wil je toch ook graag andere dranken drinken, doe dit dan met mate. Zo beperk je het beste tot één kopje koffie per dag, aangezien een hoge dosis cafeïne niet optimaal is voor de baby.

  Je kan gedurende de dag ook de consumptie van thee en light frisdrank afwisselen met water. Van tonic drink je beter niet meer dan één glas per dag: het bevat kinine en een hoge dosis kinine is niet aan te raden voor de ongeboren baby. Alcohol wordt natuurlijk ook sterk afgeraden, aangezien het alleen maar nadelen oplevert.

Belangrijk om te onthouden is wat je echt niet mag eten tijdens de zwangerschap. Dit is rauw vlees, rauwe vis, rauwmelkse kaas en lever. Verder is het vooral boerenverstand en is het goed om gevarieerd te eten en met mate te genieten van lekkere (maar ongezonde) snacks!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019