luieraanbiedingen header
Vitamines en mineralen

Mag je groene thee drinken tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om genoeg te drinken. Misschien ben je juist geneigd om minder te drinken, omdat je vaak moet plassen of omdat je vocht vasthoudt. Niet doen! Zorg dat je genoeg vocht binnenkrijgt bijvoorbeeld door het drinken van thee. Maar mag je bijvoorbeeld groene thee drinken tijdens de zwangerschap?

hema rompers

Waarom genoeg drinken tijdens de zwangerschap?

Als je zwanger bent is de inname van vocht nog belangrijker dan anders. Iedereen heeft tussen de 1,5 en 2 liter vocht per dag nodig. Maar jij hebt tijdens de zwangerschap dit vocht ook nodig omdat je vruchtwater aan moet maken!
Waarom is groene thee goed voor je?

Als je niet zwanger bent dan heeft het drinken van groene thee veel voordelen voor jouw lichaam. In Azië wordt groene thee al jaren gebruikt als medicijn voor het hart, om de spijsvertering te versnellen en om wonden te helen. Door onderzoek is inmiddels aangetoond dat groene thee helpt bij het ontgiften van je lichaam.

Het is rijk aan antioxidanten en polyfenolen. Deze werken ontstekingsremmend, maar doden ook bacteriën en gaan virussen tegen. Groene thee verlaagt het LDL-cholesterol en hierdoor heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Ook zou de kans op een beroerte kleiner worden en vermindert groene thee stress en vermoeidheid. Groene thee houdt jouw suikerspiegel lager en vermindert hierdoor de kans op diabetes type 2.

nutricia actie banner

Mag je groene thee tijdens de zwangerschap?

Groene thee drinken tijdens de zwangerschap is toegestaan, maar met mate. De reden hiervoor is dat in groene thee polyfenolen zitten. Deze werken ontstekingsremmend en het zijn bekende antioxidanten.

Met name de ontstekingsremmende werking zorgt ervoor dat je voorzichtig moet zijn tijdens de zwangerschap met het drinken van groene thee. Zonder veel in detail te treden zou groene thee tijdens de zwangerschap een vernauwende werking kunnen hebben op de Ductus Botelli, dit is de open verbinding tussen de aorta en de longslagader van de ongeboren baby. (KNOV)

Maar houd er ook rekening mee dat in groene thee cafeïne (theïne in dit geval) zit, wel minder dan in koffie maar toch. De aanbevolen hoeveelheid cafeïne die je als zwangere vrouw binnen mag krijgen per dag is 200mg. In zwarte thee zit iets meer cafeïne dan in groene thee, zo’n 30mg per kopje. Van rooibosthee, kamillethee en muntthee mag je onbeperkte hoeveelheden drinken. Lees hier meer over kruidenthee drinken tijdens de zwangerschap.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019