“waterwipes
Bevalling

Wel of niet ontharen voor de bevalling? Hoe zit dat?

Het is iets waar veel zwangere vrouwen zich druk over maken. Hoe ga je de bevalling in? Kaal, volledig behaard, een streepje? En hoe ga je dat ontharen voor elkaar krijgen als je wat verder in de zwangerschap komt?

philips banner babyfoon

Wel of niet ontharen voor de bevalling?

Iedereen heeft een manier van ontharen, dat doe je misschien al jaren en dat wil je misschien helemaal niet veranderen nu je zwanger bent. De eerste maanden is dat ook echt niet nodig. Maar naarmate jouw buik groeit, wordt het zicht ‘down under’ toch echt wat minder.

Hoe ga je de boel dan netjes houden? Doe je het op gevoel? Pak je een spiegel of vraag je je partner? Of ga je puur natuur en laat je de boel lekker de boel?

Er is eigenlijk maar een goed antwoord: doe waar jij je goed bij voelt! Voel jij je zekerder als alles netjes is bijgehouden? Dan kan je overwegen om de waxsalon met een bezoekje te vereren. Zeker als je denkt dat dit je zelfvertrouwen geeft bij de bevalling is dat helemaal niet gek. Lees ook deze tips om scheren tijdens de zwangerschap makkelijker te maken.
Wat vinden professionals van ontharen voor de bevalling?

De verloskundige, gynaecoloog en de verpleegkundigen en artsen in een ziekenhuis zien letterlijk door de bomen jouw bos niet meer. Ze zien vagina’s in allerlei vormen, kleuren en met allerlei soorten beharing voorbijkomen. En het boeit ze he-le-maal niets.

Het enige wat de professionals belangrijk vinden, is jouw gezondheid en die van je baby. Ze letten op jouw hartslag, checken je ontsluiting en zien van alles wat jij niet ziet, maar hoe jij je tuintje daar hebt bijgehouden? Dat doet er dus echt niet toe. Het enige wat ze op prijs stellen is hygiëne, dus af en toe blijven douchen is geen overbodige luxe, net als schone sokken. 😉

cheezzbaby banner

Of jij de boel laat waxen, groeien of scheren door je partner? Je moet het helemaal zelf weten. Zolang jij je er maar goed bij voelt. Doe vooral niets omdat je denkt dat het hoort. Ontharen voor jouw bevalling doe je alleen voor jezelf, en zeker niet voor de mensen die je bevalling begeleiden.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019