“waterwipes
Zwangerschap

5 Tips om het scheren tijdens de zwangerschap makkelijk te maken!

Al heel veel jaren scheren veel vrouwen hun schaamhaar om het daar beneden een beetje netjes te houden. Sommige kiezen voor kaal, andere voor een streepje en misschien heb jij wel een blitse bliksemschicht. Dit bijhouden van je schaamhaar zal wat lastiger zijn als je zwanger bent. Want scheren tijdens de zwangerschap is op een gegeven moment gewoon onmogelijk. Wil je er toch verzorgd uitzien (wat overigens niet nodig is), lees dan wat tips om je te scheren tijdens de zwangerschap.

beste babyfoon bol.com

Waarom wordt scheren lastiger tijdens de zwangerschap?

In het eerste trimester zal het allemaal nog wel gaan. In het tweede trimester zal je merken dat je buik begint te groeien. Je zal dan iets meer moeite moeten gaan doen om jezelf goed te scheren tijdens de zwangerschap. In het derde trimester wordt het steeds meer onmogelijk.

benieuwd wat zonnepanelen kosten

Waarom? Omdat je jouw vagina niet meer kan zien. Je ziet dus ook totaal niet waar je moet scheren. Daarnaast is je lichaam niet meer zoals voorheen. Je bent logger, houdt waarschijnlijk vocht vast en je hebt last van allemaal ongemakkelijke zwangerschapskwaaltjes zoals maagzuur. Dit maakt het allemaal niet fijn om lang met je hoofd voorovergebogen jezelf te scheren.
Hoe kan je jezelf het beste scheren tijdens de zwangerschap?

Mocht je jezelf echt heel graag willen scheren tijdens de zwangerschap, dan kun je het beste er even goed en rustig voor zitten, of je gaat in bad liggen. Dat is sowieso heerlijk tijdens je zwangerschap. Pak er vervolgens een spiegeltje bij en houdt er rekening mee dat alles in spiegelbeeld is. Dat is in het begin heel raar. Je wilt naar links, maar je gaat naar rechts. Vervolgens scheer je alles rustig bij.

kleertjes sale 70

5 tips om het scheren tijdens de zwangerschap makkelijk te maken!

Onderstaand wat handige tips om jezelf te scheren tijdens de zwangerschap:

  1. Pak er een spiegel bij: Al is het maar om te bekijken waar je precies moet zijn. Ik deed vaak alles maar een beetje op gevoel en ik moet zeggen: ik kwam er niet zonder schrammen vanaf.
  2. Zorg dat je scheermesje scherp is: Een bot mesje gaat natuurlijk niet goed
  3. Neem de tijd: Haastig even je schaamhaar in model brengen is geen goed idee. Het gaat dan sowieso mis. Je raakt ook eerder gefrustreerd als het even niet lukt en dan wordt het alleen maar erger. Vaak lukt het wel als je het rustig probeert.
  4. Zet één been op iets: Waarschijnlijk gaat het voorover buigen totaal niet of wordt je na 3 seconden duizelig. Zet daarom één been op een krukje of de badrand. Zorg er alsjeblieft voor dat je goed evenwicht hebt, je wil niet omvallen terwijl je vlakbij je edele deel aan het scheren bent!
  5. Laat je partner het doen: Heb jij zo’n relatie met je partner waarbij jullie alles delen? Dan kun je best aan je partner vragen of hij de boel wilt bijwerken. Daar heeft hij toch ook profijt van?
de online drogist alles voor moeder en baby banner

Moet je jezelf scheren voor de bevalling?

Eigenlijk wil ik tegen je zeggen: bespaar jezelf de moeite. Het is totaal niet nodig om te ontharen voor de bevalling. Mocht je denken dat je jezelf moet scheren omdat de verloskundige anders geen goed zicht heeft, dan kan ik je vertellen dat die altijd alles prima kan zien. Zelfs wanneer je een heel regenwoud hebt groeien daar beneden. Zelfs in het geval dat er gehecht moet worden, is er prima zicht en ander scheert de arts de haartjes die in de weg zitten zelf weg. Vaak willen vrouwen zichzelf scheren tijdens de zwangerschap omdat ze dat zelf prettig vinden. Want wat moet de verloskundige wel niet denken als jij daar aankomt met een volle bos schaamhaar waar ze als het ware vlechten in kan maken.

Weet je wat de verloskundige denkt? Helemaal niks. Die kijkt niet naar de lengte van jouw schaamhaar. Die vrouwen zien weet ik hoeveel vagina’s per week, dan let je niet meer op details. Laat het dus gewoon maar lekker groeien hoor. Niemand heeft er last van, en jij ziet het zelf toch niet meer. En mocht je partner klagen, dan werkt hij het zelf maar bij!

Lees ook: Dingen die je als ouders moet regelen voordat de baby er is!nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019