Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Zwangerschap

Op babymoon, de laatste vakantie zonder baby!

Als je voor de eerste keer zwanger bent, besef je misschien in één keer dat jullie straks niet meer met zijn tweeën zijn, maar met zijn drieën. Er gaat ontzettend veel veranderen. Jullie zullen veel nieuwe avonturen meemaken en daarnaast ook afscheid moeten nemen van wat andere activiteiten. Zoals een heerlijke vakantie met zijn tweeën. Dat gaat er niet meer inzitten de komende jaren. Veel stellen kiezen er daarom voor om er nog even lekker tussenuit te gaan voor de bevalling. Dit reisje wordt ook wel babymoon genoemd: de laatste vakantie zonder baby. Klinkt goed toch? Toch zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten!Babymoon tips

Nog één keertje op vakantie voordat de baby er is. Dat klinkt toch heerlijk? Willen jullie ook de biezen pakken voor een heerlijke babymoon? Let dan alsjeblieft wel op de volgende punten!

 • Ga niet te laat in je zwangerschap! Er zijn geregeld stellen die te laat op vakantie gaan en bevallen in het buitenland. Dat is een behoorlijk gedoe en kan erg veel geld kosten. Je kunt dit echt het beste vermijden. Ga dus niet meer in het derde trimester, je baby kan namelijk ook te vroeg geboren worden. Als je gaat kies dan voor je eerste trimester mits je veel last hebt van zwangerschapskwaaltjes of in je tweede trimester.
 • Ga niet te ver weg! Lang in het vliegtuig zitten als je zwanger bent is echt niet fijn. Het is dus beter om in Europa op vakantie te gaan met zijn tweeën of naar een bestemming dat maar een paar uurtjes vliegen is.
 • Ga naar landen met goede medische faciliteiten. Een survivaltocht in de jungle moet je echt niet doen tijdens je zwangerschap. Mocht er iets gebeuren, dan heb je geen goede ziekenhuizen om je heen. Vermijd daarom derdewereldlanden, Noord-Afrika, Zuid-Amerika of bijvoorbeeld Thailand.
 • Bij je babymoon kun je het beste helemaal op safe spelen!

 • Zoek van tevoren uit waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is.
 • Ga lekker relaxen op vakantie: Een druk en stressvol programma is niet zo goed voor de baby. En daarnaast kun je beter ook niet gevaarlijke hoogtes opzoeken of tijdens je tweede trimester met volle vaart van de pistes afscheuren. Duiken kun je ook beter even laten. Lees hier meer over sporten tijdens de zwangerschap.
 • Kies voor comfort: Nu je zwanger bent heb je een prima excuus om voor een lekkere luxe vakantie te gaan met zijn tweeën waarin je kunt genieten van veel comfort, een goed bed en gezonde voeding.
 • Waak voor zwangerschapsmasker: Zoek je lekker de zon op, vergeet je dan niet dagelijks goed in te smeren met een hoge factor. Zo kun je een zwangerschapsmasker voorkomen (donkere plekken in je gezicht).

babymoon tips en bestemmingen

Babymoon bestemmingen

Leuke en goede bestemmingen om naartoe te gaan voor je babymoon:

 • Ibiza

  Als je heerlijk wilt relaxen, ga dan lekker naar Ibiza. Hier hebben ze veel leuke beachclubs waar je de meest lekkere mocktails kunt scoren. Wil je niet midden in het feestseizoen gaan, ga dan niet in de maanden mei t/m september.

 • Canarische eilanden

  De Canarische eilanden zijn het gehele jaar door een prachtige vakantiebestemming waar je geweldig kunt genieten van de zon. Het voordeel is dat ze dus niet ver weg zijn! In slechts 4,5 uurtjes vliegen ben je op locatie!
  Welk eiland ga je kiezen? Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura, La Palma, El Hierro of La Gomera? Tenerife en Gran Canaria zijn heel toeristisch en kunnen behoorlijk druk zijn. Als je meer rust wilt opzoeken is Lanzarote misschien een betere optie.

 • Sicilië

  Geniet van heerlijk Italiaans eten, ruige natuur, mooie stranden en cultuur op Sicilië!

 • Andalusië

  In Andalusië is het altijd mooi weer, het hele jaar door! Je hebt hier prachtige steden en mooie stranden.

 • Algarve

  Ook zo’n fijn plekje om naartoe te gaan. Hier kun je heerlijk tot rust komen en genieten van ruimte en zon.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Naast mooie bestemmingen, kun je ook kiezen voor babymoon vakanties opgezet door vakantiebureau ’s. Ja je leest het goed! Er bestaan serieuze babymoon vakanties! Denk aan een heerlijke vakantie in een luxe resort (adults only!). Wat ook erg fijn kan zijn is een keertje een cruise te maken! Zoek eens op internet en misschien loop je wel tegen leuke babymoon aanbiedingen aan!

Babymoon oppassen met de bestemming

We hebben het bij de tips al een beetje benoemd: niet elke locatie is geschikt voor een babymoon. Denk aan landen met weinig medische faciliteiten. Zorg er altijd voor dat er dichtbij een ziekenhuis is en misschien is het ook wel handig als de hulpverleners Engels spreken. Check trouwens ook of je zorgverzekering zorg in het buitenland dekt.

Sommige tropische landen vallen bij voorbaat al af. Sommige vaccinaties mag je bijvoorbeeld niet hebben als je zwanger bent. Ga daarna ook niet naar landen toe waar malaria of het Zika-virus heerst.

Babymoon weekend

Vind je het te eng om op vakantie te gaan in het verre buitenland, dan kun je natuurlijk ook een babymoon weekend plannen. Wat dacht je van een bezoekje aan onze zuiderburen? Bijvoorbeeld een weekendje Brussel of Antwerpen? Of misschien wil je lekker bijkomen in de Ardennen? Kopenhagen in Denemarken is ook een geweldige locatie om heerlijk tot rust te komen en te genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes.

Wellness Hotels bij HotelSpecials

Natuurlijk hoef je niet eens naar het buitenland te gaan! Heerlijk een weekendje naar de Nederlandse kust kan natuurlijk ook! Houd het weer in de gaten en plan meteen iets als je ziet dat de temperaturen omhoog gaan. Je kunt ook nog naar de Waddeneilanden vertrekken of gewoon jezelf in luxe omgeven tijdens de babymoon in een fijn hotel in Nederland.

zwangerschapscursus promo