bannerbolsale
Zwangerschap

Naar het buitenland en zwanger? Denk goed na over je zorgverzekering!

Denk je er over na een lange reis te gaan maken? Of ben je vaak voor zaken in het buitenland? Denk dan goed na over je zorgverzekering! Naar het buitenland en zwanger, dan is het belangrijk om je te verdiepen in welke kosten hierbij komen kijken. Je zorgkosten kunnen enorm toenemen door je zwangerschap. Ga daarom je zorgverzekering vergelijken om hoge kosten te voorkomen.

startersbox zwitsal banner

Zwanger op reis

Mocht je naar het buitenland gaan voor werk of vakantie, hou dan in gedachten dat mogelijk niet alle medische kosten rondom je zwangerschap gedekt zijn in het buitenland. Het kan zomaar voorkomen dat je onverhoopt toch een bezoek moet brengen aan een gynaecoloog in het buitenland. Hierbij wil je niet achteraf wakker geschud worden door de hoge kosten die hier mogelijk aan vast zitten.

Check daarom altijd de buitenlanddekking voor je zorgkosten. Worden alle zorgkosten volledig gedekt of alleen een maximaal bedrag? Vallen medische kosten rondom zwangerschap hier ook onder? Je wilt de beste zorg voor je nog ongeboren kindje, ook als je in het buitenland verblijft.

prenatal extra korting banner

Bevallen in het buitenland

Je hebt je er vast wel in verdiept, hoe gaat zo’n bevalling nou in zijn werk. Maar heb je er ook rekening mee gehouden dat dit in het buitenland heel anders eraan toe kan gaan? Niet overal is even goede medische zorg beschikbaar en daarom is het belangrijk dat, mocht dit nodig zijn, je zorgverzekeraar dit voor je kan regelen. Hou hier dus ook rekening mee met het kiezen van je zorgverzekering 2018.

Naar het buitenland en zwanger? Kies de juiste zorgverzekering!

Is er vrije zorgkeuze? Hoe hoog is de vergoeding van medische zorg in het buitenland? Is medisch vervoer in het buitenland inbegrepen in je zorgpakket? Allemaal belangrijke vragen waar je bij het kiezen van een zorgverzekering rekening mee moet houden, zeker als je naar het buitenland gaat en zwanger bent. Mocht je niet elke zorgverzekeraar apart willen bekijken om de kosten en zorgdekking op een rijtje te krijgen? Ga dan je zorgverzekering vergelijken via de website. Het is allemaal al handig voor je op een rijtje gezet.
buitenland en zwanger

Wanneer ben je niet meer voor zorgkosten verzekerd in het buitenland?

Of je nog voor zorgkosten verzekerd bent in het buitenland hangt af van een aantal factoren die per verzekeraar verschillen. Over het algemeen geldt dat wanneer je in loondienst of als zelfstandige werkt in het buitenland, je daar een verzekering moet afsluiten. Het kan ook voorkomen dat wanneer je een vergoeding ontvangt voor vrijwilligerswerk je verzekering ook niet je zorgkosten zal vergoeden.

Naar het buitenland en zwanger? Houd dan rekening met onze tips bij het afsluiten van je zorgverzekering. Het kan misschien zo zijn dat je hiervoor een speciale expat verzekering zal moeten afsluiten.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019