“waterwipes
Zwangerschap

Leuke weetjes over het krijgen van een tweede kind

Eén kind zet je leven totaal op zijn kop, maar hoe zal dat zijn bij een tweede kind? De ene moeder zegt dat het wel mee valt, de ander geeft aan dat het leven een stuk zwaarder is met twee kinderen. Wil jij jezelf een beetje voorbereiden op de komst van je baby? Lees dan hier wat leuke weetjes over het krijgen van een tweede kind.

hema rompers

Leuke weetjes over het krijgen van een tweede kind

Wil je graag een broertje of zusje voor jouw baby? Misschien moet je dan eerst deze weetjes over het krijgen van een tweede kind lezen. Gewoon als voorbereiding hoor!

 1. Je wordt veel relaxter

  Kookte je bij de eerste braaf elke avond de spenen uit, bij de tweede kind doe je dat echt niet meer. Zelfs wanneer je een speen op de grond laat vallen, vind je afvegen wel genoeg.
 2. Je weet dat baby’s best mogen huilen

  Bij je eerste stond je na de eerste uithaal al naast het bedje, de tweede laat je soms wat langer huilen. Soms kan het niet anders want je bent bijvoorbeeld net bezig met de luier verschonen van je eerste kind.

 3. tweede kind laat je langer huilen

 4. Zeg maar dag tegen de momentjes voor jezelf

  Voorheen kon je eventjes ontspannen als je kind op één oor lag, maar dat gaat natuurlijk niet na het krijgen van een tweede kind. De kans dat de dutjes synchroon lopen is nihil. Dat betekent dus dat er altijd wel één kind wakker is die graag aandacht wilt.

 5. Alles duurt langer

  Eten, in bad gaan of naar bed. Alles duurt een stuk langer met twee kinderen. Als de één net zit, gaat de ander weer moeilijk doen. Je komt echt letterlijk handen tekort.

 6. Je gaat je schuldig voelen

  Jouw eerste koter kreeg lange tijd alle aandacht van papa en mama, maar dat kan nu niet meer. Je kunt niet met je kind gaan spelen als je net de borst aan het geven bent. En je kunt ook niet komen kijken naar die tekening als je tot je ellebogen in de poep staat.

  Ja, en dan ga je jezelf toch een beetje schuldig voelen. Zeker als je naar dat pruillipje van je eerste kindje kijkt. Hartverscheurend.

 7. Lees ook: 12 Dingen die je bij een tweede kind anders doet!

 8. De zwangerschap is iets minder speciaal

  De zwangerschap voelt een beetje als een ‘been there, done that’ verhaal. Je hebt al een keer een kindje gemaakt en het hele wonderlijke en speciale is er wel een klein beetje vanaf. Probeer wel van je tweede zwangerschap te genieten.

 9. Kleertjes.com korting banner
 10. De zwangerschap gaat sneller

  Misschien vond je de eerste zwangerschap tergend langzaam gaan, deze tweede ronde zal een stuk sneller gaan. Je hebt immers een kind die je aandacht flink afleidt van je zwangerschap. Daarnaast willen veel moeders die zwanger zijn van een tweede nog even extra genieten van de periode dat ze nog maar met zijn drieën zijn. En zoals altijd gaat dan juist de tijd sneller.

 11. eerste kind jaloers op de tweede

 12. Je maakt je minder druk om alles

  Nam je eerst de tijd om ervoor te zorgen dat je alle spullen bij je had en zat de auto rammetje vol voor twee uur bezoek, nu is dat wel anders. Door de ervaring weet je dat je niet alles hoeft mee te nemen en kan je beter improviseren op de situatie. Van alles kan je immers een spel maken en billendoekjes hebben ze op elke hoek van de straat (en anders gebruik je wel iets anders).

 13. Je eerste kindje kan soms wat jaloers zijn

  Dit geldt overigens niet voor alle oudste kindjes, maar de meeste vinden het niet altijd leuk dat er een tweede in huis is. Zeker niet als ze constant alles moeten inleveren zoals de aandacht van papa en mama, het slaapkamertje, het babybedje, veel speelgoed en de kleertjes van vroeger.

  Voor kinderen kan dit soms erop gaan lijken dat alles naar de tweede gaat. Gelukkig kan je hier als ouder veel aan doen door er op een goede manier mee om te gaan. Bijvoorbeeld door al veranderingen door te voeren voordat de baby er is. Lees hier meer tips voor een tweede kind.

 14. Je gaat een stuk minder foto’s maken

  Bij de eerste maak je misschien wel 20 foto’s per dag en bevat het eerste fotoalbum allemaal foto’s van de eerste maand. Bij het tweede kind ga je echt een stuk minder foto’s maken. Alleen de speciale momenten leg je vast, niet meer elk lachje of stapje. Je kunt natuurlijk niet aan de gang blijven 😉

Heb jij nog meer leuke weetjes over het krijgen van een tweede kind?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!