“babydeals
Zwanger wat nu?

Hoe kan je je voorbereiden op de komst van je baby?

Het is zover, je hebt die positieve test in handen. Je bent zwanger! Maar hoe ga je je voorbereiden op deze grote verandering in je leven? Want dat is het. Een baby zet je leven op zijn kop en alles zal veranderen. Waar moet je rekening mee houden? Ik zet een paar belangrijke punten voor je op een rijtje; zo kan je je het best voorbereiden op de komst van de baby.

prenatal banner weekaanbiedingen

Kan je je voorbereiden op de komst van een baby?

Zowel geestelijk als praktisch zijn er verschillende manieren om je voor te bereiden op de komst van een baby. Het kan bijvoorbeeld geen kwaad om je in te lezen. Er zijn veel boeken over de zwangerschap geschreven, zodat je bijvoorbeeld van week tot week weet hoe de baby zich ontwikkelt en wat dat lichamelijk met je doet.
Geestelijk kan een zwangerschap ook best veel met je doen, het kan onzekerheid met zich mee brengen bijvoorbeeld. Door veel informatie tot je te nemen kan je die onzekerheid (gedeeltelijk) wegnemen.

Ook je huis opruimen is een van de voorbereidingen die vaak getroffen worden. Er moet een babykamer komen, en daarvoor zal je vast een kamer in gedachten hebben. Maar deze kamer moet natuurlijk wel ‘baby klaar’ gemaakt worden.

En dan heb je nog het financiële plaatje, want hoe je het ook wendt of keert, een baby kost nu eenmaal geld. Ben je daar op voorbereid? Zet je geldzaken eens op papier, en reken bijvoorbeeld vast uit wat de kinderopvang je gaat kosten. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten.
voorbereiden in huis hebben voor de baby

Hoe kan je je het beste voorbereiden op de komst van je baby?

 • Shoppen:

  Natuurlijk heeft je baby spullen nodig. Maar alleen met een paar setjes nieuwe babykleding ben je er niet. Al is dit natuurlijk wel een goed en leuk punt om mee te beginnen. De meeste mama’s verheugen zich juist op het kleden van hun kleintje, en daar is niks meer mee. Voorpret hoort natuurlijk ook bij de voorbereiding.

 • Zwangerschapscursus:

  Wil je je graag goed geestelijk voorbereiden, en weten wat je tijdens de bevalling te wachten staat? Er zijn verschillende zwangerschapscursussen te volgen. Deze zijn er in allerlei soorten en maten.
  “Nuchtere” cursussen, zoals zwangerschapsgymnastiek of zwangerschapszwemmen. Waarbij je lekker in beweging blijft. Of een cursus die je samen met je partner kan doen. Tijdens zo’n cursus leert je partner hoe hij je bij kan staan tijdens de bevalling.

  Ook is er een cursus om je voor te bereiden op de borstvoeding. Er zijn ook wat cursussen die wat spiritueler zijn en meer met gevoel werken dan met de praktijk. Zo kan je een Reiki cursus doen, waarbij je op zoek gaat naar een nieuwe balans.

 • banner babypark sale
 • Denk na over de bevalling:

  Wil je in het ziekenhuis bevallen of thuis? Het ziekenhuis organiseert een aantal keren per jaar een speciale bijeenkomst. Waarin ze informatie geven over het bevallen in het ziekenhuis, pijnbestrijding en de kraamsuites laten zien. Ook als je van plan bent om thuis te bevallen kan het fijn zijn zo’n bijeenkomst te bezoeken. Je weet nooit hoe het loopt.

 • Kraamzorg:

  Regel de kraamzorg lekker op tijd. Ben je in verwachting van je eerste kindje? Dan komt er meestal iemand aan huis om de intake te doen. Je bespreekt dan wat je verwachtingen van de kraamweek zijn en of er speciale dingen zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Vaak wordt ook even in de babykamer gekeken of je alle benodigdheden in huis hebt.

Wat moet je minimaal in huis hebben voor jouw baby?

Natuurlijk heeft een baby niet meteen alles nodig, zo zal het de eerste weken nog niet zitten te springen om een wipstoeltje. En zijn een plekje om te slapen en voeding het allerbelangrijkst in de eerste periode. Maar er zijn wel een aantal minimale benodigdheden waar je toch echt niet omheen kunt als er een baby op komst is.
Wil je weten wat je het beste allemaal in huis kunt hebben om je babyuitzet compleet te maken? Check dan onze baby uitzetlijst

Er komt dus nog best wat kijken bij het voorbereiden op de komst van je baby. Hopelijk hebben de tips in dit artikel je een beetje op weg geholpen. En laat je niet gek maken, je hebt negen maanden de tijd!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!