“babydeals
Baby

Je huis klaar maken voor de komst van de baby! 10 Tips!

Als er een baby op komst is, heb je ineens een hele grote to do list. Het allerbelangrijkst van de lijst is natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Je vitamines slikken en gezond eten, genoeg bewegen en zeker genoeg rust nemen. Maar er moet ook ‘gewerkt’ worden. Je huis klaar maken voor de komst van de baby, hoe doe je dat?

uc banner

Tien tips om je huis klaar te maken voor de komst van de baby!

 1. Opruimen!

  Waarschijnlijk gaat dit helemaal geen probleem zijn, met die eeuwige nesteldrang. Een baby gaat een hoop spulletjes met zich meebrengen en die spullen nemen ruimte in. Tenzij je een heel groot huis hebt, ga je dus extra ruimte nodig hebben. Ruimte die je kunt creëren door op te ruimen.

 2. Opnieuw indelen

  Heb je al verzonnen welke kamer de babykamer wordt? En heb je daar eigenlijk wel ruimte voor? Ook als je een klein huis hebt kan je prima ruimte maken voor een baby. Opnieuw indelen is de key. Heb je ruimtes die je eigenlijk niet nuttig besteed? Dan kan je daar vast iets mee. Lees hier meer tips als je weinig ruimte voor de babykamer hebt!

 3. prenatal banner weekaanbiedingen
 4. Zorg ook dat je huis klaar is voor de bevalling

  Zelfs een klein beetje als je niet van plan bent om thuis te bevallen. Lees hier hoe je je huis klaar maakt voor de bevalling.

 5. Shoppen!

  Tja, dit kan niet achterblijven natuurlijk. Want heb je de baby uitzetlijst al gezien? Of je nu alles gaat kopen of niet, je gaat zeker wat spullen nodig hebben.
 6. Waar laat je de kinderwagen of maxicosi?

  In de gang onder de kapstok? Of heb je een garage of bijkeuken? De keuze van je kinderwagen kan hier natuurlijk ook nog mee te maken hebben, als je weinig ruimte hebt wil je er een die je klein kunt inklappen.

 7. Je huis veilig maken!

  Heb je op elke verdieping al rook- en koolmonoxide melders hangen? Een traphekje ga je misschien ook nodig hebben. Wat tegenwoordig heel handig is zijn speciale peuterleuningen. Deze maak je vast aan je eigen leuning en zo kan je peuter zich goed vasthouden.

  Nog niet meteen van toepassing als je een baby krijgt, maar ooit wordt het handig. Ook deurstoppers zijn ideaal, scheelt een hoop kleine vingertjes tussen grote deuren. Stop dan ook meteen even stopcontactbeschermers in je stopcontacten, als je toch bezig bent.

 8. Babykamer inrichten

  Misschien wel de leukste klus van deze allemaal. De babykamer! Kies je voor klassiek lichtroze of babyblauw? Of ga je voor een moderne look? Dierenprints, okergeel, alles kan. Ook de materialen doen een heleboel; rotan, zachte stoffen, of juist hoogglans?

 9. Ga je flesvoeding geven?

  Bedenk je dan even hoe je de melk gaat opwarmen. Heb je een magnetron in huis? Of ga je voor een goede flessenwarmer?

 10. Voorraadkasten vullen met alles wat lang houdbaar is

  Want met een baby ren je niet even gedachteloos naar de supermarkt. En door de aankomende zwangerschapsdementie (die gerust nog een jaar duurt nadat je baby geboren is) ga je toch de helft van je boodschappen vergeten. Altijd handig als je nog wat blikken maaltijdsoep en andere voedzame spullen in de kast hebt staan.

 11. Verlichting

  Misschien niet het eerste waar je over na denkt. Tot je midden in de nacht je baby wil gaan voeden en je alleen maar hele felle verlichting hebt. Je kindje je met grote verschrikte ogen aan kijkt en de rest van de nacht klaar wakker is. Een woord: dimmers. Of bekijk deze tips voor verlichting op de babykamer!

Lees ook: Baby op komst? Wij helpen je met al je vragen!

Je huis klaar maken voor de baby is dus niet een kwestie van alleen even de babykamer inrichten en de baby uitzetlijst bij elkaar zien te kopen. Om je huis echt baby-proof te krijgen, is er een heleboel meer nodig. Gelukkig kan je baby de eerste maanden nog vrij weinig, dus traplopen en zijn vingers in het stopcontact steken zal nog niet meteen gebeuren. 😉Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!