blije doos banner
Baby

Budget baby uitzetlijst voor minder dan €1000!

Een baby duur? Ja, het krijgen van een baby kost geld. Er zijn spullen die je echt nodig gaat hebben, maar er zijn ook spullen die je best in de winkel kunt laten liggen. Volgens het Nibud ben je minstens 1500 euro kwijt voor een complete baby uitzet. Dan gaan ze er van uit dat je van alles het goedkoopste model aanschaft. Op zich niks mis mee, je hoeft echt niet van alles het meest dure merk uit te zoeken. Maar heb je eigenlijk alles nodig wat op die baby uitzetlijst staat? Ik stel een budget baby uitzetlijst voor je samen.

Wat heb je echt nodig voor een pasgeboren baby?

Wat heb je aan een traphekje met een baby die nog niet eens kan zitten? Vrij weinig. Met andere woorden: je hebt niet alles vanaf dag één nodig. Dus kan je ook in etappes de spullen aanschaffen. En zelfs ondertussen alweer verkopen wat je niet meer nodig hebt.
Een pasgeboren baby heeft niet veel nodig:

 1. Voeding

  Het meest belangrijke wat je baby nodig heeft is voeding. Geef je borstvoeding? Dan ben je qua kosten snel klaar; een voedingsbh en zoogcompressen. Dat is genoeg om mee te starten.

  Bij flesvoeding koop je een fles (of twee, wel zo gemakkelijk) en een flessenborstel om de fles mee schoon te maken. En de voeding natuurlijk. Er zijn veel accessoires te koop die met voeding te maken hebben: een flessen sterilisator bijvoorbeeld, of een goede flessenwarmer. Maar bij veel ouders die zo’n ding aanschaffen blijft hij ongebruikt in de kast staan. Niet echt nodig dus.

 2. Luiers

  Ook wel zo belangrijk, luiers. Maar dat hoeven echt niet perse de duurste te zijn. Je kunt luiers vergelijken op onze website en de aanbiedingen zoeken. Ook zou je kunnen kiezen voor wasbare luiers. Deze zijn in aanschaf misschien duurder, maar besparen je uiteindelijk geld.

 3. Kleertjes

  Een paar rompertjes en setje kleding in een klein maatje. Maar koop niet te veel! Je kindje groeit er binnen no time uit en waarschijnlijk krijg je ook nog best wat kleertjes als kraamcadeau. Of koop een meegroeiromper van de Hema.

 4. meegroeiromper banner
 5. Babykamer

  Zelfs die heb je in principe niet eens nodig. Je kunt gewoon een wiegje naast je eigen bed zetten. Ik had een aankleedkussen beneden liggen, met een mandje luiers en andere spulletjes. Zo verschoonde ik de baby gewoon op de bank. Met deze praktische tips voor een commode zou je zelfs die kunnen missen.

 6. Autostoeltje

  Als je een auto hebt natuurlijk onmisbaar, een maxi cosi.

 7. Kinderwagen

  Een van de babyspullen die duur kan zijn in aanschaf, maar ook dit bepaal je zelf. Koop je de duurste limited edition Bugaboo? Of ga je even struinen op marktplaats? Er zijn genoeg hele mooie tweedehands kinderwagens te koop die nog prima een rondje mee kunnen.

Er zijn nog veel meer spullen die je kunt aanschaffen. Denk aan een box, draagzak of een wipstoeltje. Of bergen speelgoed en een campingbedje. Natuurlijk, handig om te hebben. Maar zeker niet noodzakelijk. Ik heb bij mijn eerste dochter een draagzak gekocht die ik nooit heb gebruikt en het wipstoeltje voor Myrah heb ik nu alweer verkocht. Hij stond alleen maar in de weg.

Denk dus goed na of je iets echt gaat gebruiken. Nog beter: koop het pas om het moment dat je het echt nodig denkt te hebben!

Onze budget baby uitzetlijst voor minder dan €1000!

 1. Babykamer

  Bij Ikea koop je een complete babykamer (bedje met matras en beddengoed, commode en kledingkast) voor nog geen €200,-.

 2. Kinderwagen

  Een rondje internet zal je doen verbazen over de prijzen voor kinderwagens. Voor €200,- koop je een nieuwe 3-in-1 kinderwagen. Hierbij heb je een autostoeltje, reiswieg en buggy-inzet. Voor de komende drie jaar klaar dus. Wil je toch een duur merk? Voor dit bedrag koop je ook een mooie Buggaboo op Marktplaats.

 3. Flessen

  Flessen heb je in allerlei soorten en maten. Maak niet de fout om heel veel flessen te kopen van een merk. Bij Yinthe heb ik alle flessen gebruikt, van Avent in het begin tot Dr. Brown tegen de krampjes. Met ook een Difrax omdat dat misschien toch wel fijner was. Kortom: zorg dat je eerst weet welke fles bij je kindje past voor je alle soorten en maten koopt.

  En die kleine flesjes zijn heel schattig hoor, maar na drie weken past de voeding er niet meer in. Kleine baby’s kunnen heel goed uit grote flessen drinken. Zoek even in folders naar aanbiedingen, dan koop je makkelijk twee flessen voor minder dan €15,-.

 4. Actuele aanbiedingen bij onze partners:
  folder prenatal
  folder hema
  folder deonlinedrogist
  folder kleertjes
  folder mamalicious
 5. Kleertjes

  Kijk eens bij Zeeman of Wibra, of ga naar Hema als er stapelkorting is. Zo koop je voor maximaal €75,- een hele lading babykleertjes.

 6. babykleding hema banner
 7. Hydrofiele doeken

  Een must voor iedere moeder. Action en Wibra hebben ze vaak voor een paar euro. Maar ook bij Prenatal vind je vaak aanbiedingen, zoals 3 voor €5,-.

 8. prenatal banner weekaanbiedingen
 9. Babybadje

  Een babybadje met standaard heb je al voor €50,-.

Al deze spullen bij elkaar kosten je nog geen €600,-. De babykamer, kleertjes, kinderwagen, het badje en het autostoeltje. De meest belangrijke spullen heb je al in dit lijstje. Nog geld genoeg over voor luiers en andere leuke spulletjes. 😉

Andere tips om geld te besparen op de babyuitzet

Tweedehands spullen kopen kan je een heleboel geld besparen. Maar denk ook eens aan extra inkomsten. Heb je recht op toeslagen? Vraag ze dan aan, het is zonde om op die manier geld mis te lopen. Behalve dat zijn er nog veel meer manieren om minder geld uit te geven aan de babyuitzet!

Ben je zwanger en heb je weinig geld? Dan hoeft je dus echt niet veel uit te geven om je baby uitzet compleet te maken. Met onze budget baby uitzetlijst zal je zien dat het veel goedkoper kan. En onthoud vooral het belangrijkste: een baby heeft niet veel nodig. Melk en liefde, dat is eigenlijk al genoeg 😉

Lees ook: De tien grootste babyuitzet miskopen!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!