luieraanbiedingen header
Beste babyproducten

De beste flessenreiniger of beste magnetron sterilisator!

Eén van de must-have babyspullen die super handig zijn als je een baby hebt, is een goede flessenreiniger of magnetron sterilisator. Hiermee kan je snel en makkelijk de flesjes en spenen van je baby steriliseren. Natuurlijk kan je alles ook ouderwets uitkoken, maar dat kost vaak toch wat meer tijd. En tijd is iets waar je al snel tekort aan hebt als er een kleine baby in huis is. Wil je een goede versie aanschaffen? Lees dan hier wat de beste flessenreiniger of magnetron sterilisator is!

beste babyfoon bol.com

Waarom gebruik je een flessenreiniger?

Een flessenreiniger of magnetron sterilisator is een makkelijke en snelle manier om flessen en spenen van je baby te steriliseren. Het eerste half jaar moet je de flessen en spenen van je kleine wondertje dagelijks steriliseren om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën op zitten. Kijk, wij volwassenen kunnen wel wat hebben als het om bacteriën gaat, maar een kleine baby heeft nog geen goed immuunsysteem.

Hij kan dus ziek worden van al die bacteriën die rondzweven in ons dagelijks leven. Vandaar dat het nodig is om dagelijks de bacteriën die zich verzamelen op producten die met jouw baby in aanraking komen, grondig te elimineren. En dat kan met een goede flessenreiniger.

Natuurlijk kan je ook alle flesjes ouderwets uitkoken. Je bespaart dan kosten, maar geen tijd. Uitkoken duurt in de regel wat langer en je moet zelf de tijd bijhouden. Als je de beste flessenreiniger gebruikt is het in een aantal minuten gepiept zonder dat je er naar om hoeft te kijken.

banner vitamine-D kind

Wat is een flessenreiniger en hoe werkt het?

Als je wilt weten wat de beste magnetron sterilisator of flessenreiniger is, dan moet je natuurlijk wel eerst weten hoe die werkt en welke bij jou past. Er zijn namelijk diverse modellen en soorten te koop. Flessenreinigers heb je in stoomreinigers en magnetron sterilisators.

 • Magnetron sterilisator

  Als je voor snel en goedkoop wilt gaan, dan is een magnetron sterilisator de beste flessenreiniger. De meeste versies kosten zo rond de 30 euro. Een magnetron sterilisator werkt als volgt: je zet de flessen en spenen in een bak. Vervolgens doe je er wat water in en zet je de bak in de magnetron.

  Hoe lang het in de magnetron moet ligt een beetje aan het vermogen. Heb je een hoog vermogen dan ben je na 3 tot 4 minuten al klaar. De flessen worden gereinigd met stoom. Nadeel is dat je wel een grote magnetron nodig hebt.

 • Stoom sterilisator

  Een stoom sterilisator werkt bijna hetzelfde: de flessen worden met stoom gereinigd, alleen heb je geen magnetron nodig. Het enige wat je moet doen is het apparaat aanzetten, hiervoor heb je natuurlijk wel stroom nodig. De sterilisatie duurt tussen de 6 tot 15 minuten, wel iets langer dus dan de magnetron sterilisator.

meest verkochte magnetron sterilisator

Tips voor kopen van een flessenreiniger!

Wat voor jou de beste magnetron sterilisator of flessenreiniger is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Er zijn namelijk een paar dingen waarop je moet letten om te bepalen welke het beste bij jou past. Bijvoorbeeld:

 1. De grootte

  De beste flessenreiniger heeft het formaat dat past binnen jullie leven. Heb je bijvoorbeeld een tweeling, dan is het handig om een groter formaat te kopen. Heb je één kind en moet de reiniger vaak meegenomen worden, dan is een kleiner formaat misschien handiger die op UV licht (UV sterilisator) kan werken of die alleen stroom nodig heeft.

 2. Onderhoudsvriendelijk

  Het leven met kinderen is meer hectisch dan zonder kinderen. Het laatste wat je er dan bij wilt hebben is een apparaat dat lastig is te onderhouden. Bij aanschaf van de beste flessenreiniger of magnetron sterilisator is het verstandig te bekijken hoe het onderhoud is. In de regel zijn magnetron sterilisators makkelijker te onderhouden dan een stoomsterilisator.

 3. Makkelijk en snel in gebruik

  Vooral de eerste maanden is het lastig te bepalen wanneer je baby wilt drinken en als je baby wilt drinken dan moet dan NU. Maar stel dat je nog geen fles hebt gesteriliseerd en dat dus even ervoor moet doen? Is het dan niet handig als dit binnen 5 minuten is gepiept? Wel toch? Let dus ook op het gebruik en hoe lang de reiniger nodig heeft om flessen te steriliseren.

Lees ook: Is een magnetron knuffel veilig voor een baby?

Wat is de beste flessenreiniger of magnetron sterilisator?

Wil je graag op een makkelijke manier jouw flessen en spenen steriliseren? Onderstaand een top 4 van de beste flessenreinigers en magnetron sterilisator.

 1. Philips Avent SCF281/02 magnetronsterilisator

  philips avent beste magnetron stoom sterilisator
  Een lichte sterilisator waar meerdere flessen in kunnen. De flessen kunnen in 2 tot 6 minuten gesteriliseerd worden, afhankelijk van het vermogen van jouw magnetron. Wanneer je de deksel erop laat blijven de flessen 24 uur steriel. Prijs: €27,95

 2. Dr. Brown magnetronsterilisator

  dr brown magnetron sterilisator
  Een handige grote magnetron sterilisator waar je meerdere flessen tegelijk in kunt steriliseren. Er zit een grijper bij zodat je niet je handen verbrand aan de hete flessen. Prijs: €29,95

 3. Difrax sterilisator

  difrax beste flessenreiniger
  Een stijlvolle, lichte en compacte sterilisator die in een mum van tijd bacteriën dood. Er passen meerdere flessen in en ook borstkolven en spenen. Prijs: €31,85

 4. Philips Avent SCF284/02 Elektrische 3-in-1 stoomreiniger

  philips avent scf284 stoomsterilisatorEen compact apparaat dat weinig ruimte in beslag neemt, het is af te stellen op de grootte van de flessen of spenen. Binnen 6 minuten worden flessen en spenen netjes gesteriliseerd. Prijs: €68,95

Lees ook: Dit zijn de grootste babyuitzet miskopen!

Flessenragers en sterilisator voor babyflesjes

Kiezen voor de beste magnetron sterilisator of flessenreiniger is belangrijk om jouw babyflesjes hygiënisch schoon te houden, want alleen reinigen in een flessenreiniger is niet voldoende.
Het doodt dan wel de bacteriën, maar verwijdert niet alle melk en het vet van de melk. Je moet de flessen dus ook schoonmaken met een sopje.

Nu is het soms onmogelijk om met je afwasborstel op de bodem van de fles te komen. Gelukkig zijn hiervoor handige flessenragers ontwikkeld. Dit zijn een soort van afwasborstels die ook borsteltjes op de kop bevatten, zodat je makkelijk de bodem van de fles kunt reinigen. Sommige flessen mogen ook in de vaatwasser, lees daarvoor wel goed de gebruiksaanwijzing van de fles.

Bekijk hier het overzicht met de beste babyproducten!

cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!