videovansint header
Nieuws

Is een magnetron knuffel veilig voor een baby?

Een magnetron knuffel; het klinkt misschien vreemd, maar ze bestaan echt. Wat is het precies, en waarom zou je er een aanschaffen? Zijn ze veilig te gebruiken voor je baby? Ik heb voor je uitgezocht wat je weten wilt over dit bijzondere opwarmbare knuffelbeest.

videovandesint banner

Wat is een magnetron knuffel?

Het is wat het is, een knuffel voor in de magnetron. Door de knuffel in de magnetron te verwarmen wordt hij lekker warm en heeft hij dezelfde functie als een kruik. Je baby warm houden, of de kinderwagen of wieg even ‘voorverwarmen’. Maar ook voor oudere kinderen kan zo’n knuffel heel fijn zijn. Bijvoorbeeld bij buikpijn. De knuffel kan ook koud worden gebruikt, door hem in een plastic zak in de vriezer te leggen. Fijn voor kinderen met koorts of in warme zomernachten. Er zijn knuffels waar je de vulling uit kan halen, zodat de knuffel veilig in de wasmachine kan.

Welke soorten magnetron knuffels zijn er?

Er zijn magnetronknuffels met en zonder uitneembare vulling te koop. De knuffels waar de vulling niet uit kan zijn niet geschikt voor in de wasmachine. Deze knuffels kunnen alleen met de hand gewassen worden. Knuffels die wel een uitneembare vulling hebben kunnen wel gewassen worden in de wasmachine.

Ook is er keuze uit knuffels met of zonder lavendelgeur. Hoewel bij elke knuffel de geur uiteindelijk verdwijnt. Behalve de keuze tussen wel of geen geur, en uitneembaar of niet uitneembaar is er een enorme keuze uit diersoorten. Pandaberen, olifanten, een vogelbekdier. Een kat, hond, konijn, maar ook een pop. Of toch liever een kangoeroe? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een magnetron knuffel van te vinden. Kijk hier maar eens!

verzwaringsdeken banner

Waarom een magnetron knuffel aanschaffen?

Om te beginnen om je baby warm te houden bijvoorbeeld. Zeker de eerste dagen na de geboorte heeft je baby nog wat warmte van buitenaf nodig. Je kindje is nog klein en kan zichzelf nog niet goed warm houden. Normaal gesproken wordt er dan gebruik gemaakt van een warmwater kruik. Maar zo’n kruik kan best gevaarlijk zijn. Lees daarom onze blog over de beste warmwater kruik voor een baby

Bij ons eerste kindje moest de kruik in een hydrofiele doek gewikkeld worden. Terwijl dat bij ons tweede kindje (3,5 jaar later) uit den boze was en we echt kruikenzakken aan moesten schaffen. Hoe gemakkelijk is het dan als je niet hoeft te klooien met kokend heet water en gewoon even de magnetron kan aanzetten?

Als je kindje ouder wordt is een magnetron knuffel ook heerlijk. Fijn om op de buik van je kindje te leggen als er sprake is van krampjes of buikpijn, of om af te koelen tijdens een warme zomernacht. Ook als je kind ouder wordt en als puber last krijgt van bijvoorbeeld menstruatiepijn kan zo’n knuffel heel fijn zijn om het leed te verzachten. Een troostend vriendje voor het leven dus.
waarom magnetron knuffel kopen

Is een magnetron knuffel veilig voor de baby?

Een magnetron knuffel kan dus een gemakkelijke optie zijn om je baby warm te houden. De producenten geven aan dat deze knuffels 100% veilig zijn voor baby’s. Al is het dan wel belangrijk dat je de knuffel bij de voetjes legt, en niet bij het hoofdje. Maar dat doe je met een kruik natuurlijk ook niet. Al is het met deze knuffel voornamelijk om verstikking tegen te gaan, en met een kruik tegen verbranding.

Maar een magnetronknuffel kan ‘maar’ een uur warm blijven, terwijl een kruik veel langer zijn warmte kan vasthouden. Bij kleinere baby’s en erg koude nachten is alleen een magnetronknuffel dus misschien niet warm genoeg. Je kan dan natuurlijk ook de verwarming een graadje hoger zetten 😉

Niet alleen voor kinderen

Er zijn behalve magnetron knuffels ook speciale magnetron kussens te koop. Bijvoorbeeld een u-model kussen dat perfect over de schouders past. Hiermee kan je nek- of schouderpijn verminderen. De warmte werkt tegen gewrichts- en spierpijn. Maar ook stramme spieren en rugklachten kunnen verdwijnen of verminderen door de warmte van het kussen.

Ben jij op zoek naar een hartverwarmend vriendje voor je kind? Dan is een magnetron knuffel misschien wel een leuk idee, ook om kado te geven aan een pasgeboren baby. Ook zonder de knuffel te verwarmen is het een leuk knuffel- en speelkameraadje. En dat hij veilig is en pijn kan verzachten is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Lees ook: Waarom je heel veel moet knuffelen met je baby!

luiers met korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!