prenatalbanner sale
Beste babyproducten

Wat is de beste buggy voor lange mensen?

Niets is zo funest voor je rug als een verkeerde houding. Je neemt al snel een verkeerde houding aan als je achter een lage buggy loopt. Gelukkig zijn er genoeg buggy´s verkrijgbaar die de handvatten wat hoger hebben zitten of, misschien wel nog beter, een verstelbare duwstang hebben. Lees wat de beste buggy voor lange mensen is en bekijk onze onze top 3

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Waar moet je rekening mee houden als je lang bent?

Het is voor lange mensen soms echt niet makkelijk en dat wordt wel eens vergeten. Simpele dingen zoals een kinderwagen of een commode kunnen te laag zijn waardoor je al snel rugproblemen oploopt. Deze problemen krijg je door vaak en langdurig in een verkeerde houding te staan. Als je bijvoorbeeld niet goed rechtop kunt lopen achter een kinderwagen, maar je rug iets moet krommen, dan sta je al verkeerd. Misschien merk je de eerste dagen niets aan je rug, maar hoe vaker je een wandeling maakt met een te lage buggy, hoe vaker je last gaat krijgen van je rug.

De beste buggy voor lange mensen een wandelwagen waarbij je jouw rug kaarsrecht kunt houden terwijl je loopt. Daarnaast schop je ook niet met je voeten of knieën tegen de achterkant of tegen de wielen aan. Wil je zeker weten dat de buggy past bij jouw lengte, dan kan je het beste even naar een babyspeciaalzaak gaan om er een aantal te testen. Onthoud: je rug moet kaarsrecht zijn!

banner beste luchtreiniger babykamer

Waar kan je de beste buggy voor lange mensen kopen?

Je hoeft echt niet naar een ‘lange mensen speciaalzaak’ om de beste buggy voor lange mensen aan te schaffen. Gelukkig wonen we in een land waar de gemiddelde lengte best hoog is en zijn er veel Nederlandse merken die geweldige buggy’s maken (en daar dus over hebben nagedacht). Maar ook internationale merken hebben rekening gehouden met lange mensen. De buggy’s die hieronder beschreven staan kan je kopen of bestellen bij babyspeciaalzaken of gewoon bij bol.com. Houd trouwens wel de acties in de gaten, want vaak zijn er mooie aanbiedingen!

Waar moet je opletten bij het kiezen van een goede buggy?

Naast een in hoogte verstelbare buggy voor lange mensen is het ook handig als de buggy inklapt tot een klein pakketje zodat je hem overal mee naar toe kan nemen, zelfs op de fiets. Daarom mag hij niet te zwaar zijn. Andere opties die er echt op moeten zitten zijn een verstelbare rugleuning, vering met wendbare wielen, een zonnescherm en ruimte om je spullen op te bergen. Niet strikt noodzakelijk maar wel handig zijn een regenscherm en luchtbanden.
waar op letten bij kopen beste buggy

Wat is de beste buggy voor lange mensen?

Na wat navraag heb ik hier een lijst met buggy’s die zijn aangeraden door andere lange mensen. Er is niet per se 1 beste buggy voor lange mensen, want smaken verschillen nu eenmaal. Wat de één fijn vindt, vindt de ander misschien niet prettig. Toch is er wel een duidelijke top drie:

Top 3: Beste buggy voor lange mensen

In willekeurige volgorde:

 1. Maclaren buggy Techno XT

  maclaren techno xt beste buggy voor lange mensen
  Hij wordt ook wel de BMW onder de buggy’s genoemd en dat is ook te zien in de prijs. De Maclaren kost namelijk ongeveer €219,-.

  Wat het de beste buggy voor lange mensen maakt, is het feit dat de handvatten in hoogte verstelbaar zijn. Verder heeft de buggy zwenkwielen (die vastgezet kunnen worden), wasbare bekleding, een zitting die in 4 standen te verstellen is, wielen met vering, inklapbaar en bevat het standaard een boodschappenmandje, zonnekap en regen- en windzeil.

 2. Nuna Pepp Next

  nuna pepp next buggy
  Ook wel een prijzige buggy, zo rond de €349,- maar wel een hele goede met verstelbare duwstang. Tevens heeft de buggy: een chique uitstraling, lange rugleuning met verstelbare beensteun, oversized zonnekap voor goede bescherming tegen de zon, grote boodschappenmand, handig remsysteem, hoge zit voor de baby, progressieve veringstechnologie en zeer stevig. De Nuna Pepp kan ingeklapt worden tot rugzakformaat. Geschikt voor baby’s vanaf 1 maand tot 18 kilo.

 3. Safety 1st CompaCity

  safety 1st wandelwagen
  Deze buggy is een stukje goedkoper (vanaf €109,-). Ook de CompaCity heeft een verstelbare duwstang. Wat je nog meer kunt verwachten: verstelbare zitting (5 standen), zwenkwielen die vastgezet kunnen worden, vering op achterwielen, licht van gewicht en meegeleverde boodschappenmand en regen- en windscherm. Geschikt voor pasgeborenen tot 15 kilo.

Behalve deze top 3 van beste buggy’s voor lange mensen, zijn er nog andere buggy’s die geadviseerd worden voor langere mensen. Deze hebben (zover ik weet) geen verstelbare duwstang, maar de stang of handvatten zijn wel wat hoger waardoor de buggy nog steeds geschikt kan zijn.

 • Topmark buggy’s

  De buggy’s van Topmark worden vaak geadviseerd voor lange mensen. Kijk maar eens of ze misschien iets voor jou zijn. Aangezien de handvatten niet verstelbaar zijn, raad ik aan eerst naar een winkel te gaan zodat je het kunt testen. Prijzen lopen uiteen van €60,- tot €179,-

 • Koelstra Simba

  Koelstra is een Nederlands merk die goede en stevige buggy’s maakt met hogere handvatten. De buggy is zo stevig dat het geschikt is voor intensief gebruik. Kosten: vanaf €109,- Geschikt vanaf 6 maanden.

 • Chicco Liteway

  Ook Chicco komt voorbij als beste buggy voor lange mensen, al zijn er soms ook wat negatieve puntjes te ontdekken. Zo zou het frame niet heel stevig zijn en wat rammelen. Ook laat het boodschappenmandje soms los. Prijs: €99,-.

Heb jij een andere buggy die volgens jou thuis hoort in de top 3 van beste buggy voor lange mensen? Laat het ons weten!

kleertjes sale 70

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!