sale kleertjes header
Kraamtijd

Wat koop je voor een pasgeboren baby?

Ga je binnenkort op kraamvisite? Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat koop je voor een pasgeboren baby? Zeker als je zelf nog geen kinderen hebt, is het soms lastig een geschikt cadeau te bedenken. Natuurlijk kan je met een knuffel aankomen, maar waarschijnlijk doen dat nog 10 anderen. Wil je graag iets geven waar de ouders en baby iets aan hebben? Lees dan hier onze tips wat je het beste voor een pasgeboren baby kan kopen!

beste babyfles banner

Wat koop je voor een pasgeboren baby?

Toen ik nog geen kind had vond ik het maar verdraaid lastig om te bedenken met welk origineel kraamcadeau ik de baby en vooral ouders blij kon maken. Want wat koop je voor een pasgeboren baby? Wat is een geschikt cadeau waar de ouders ook echt iets aan hebben?
Kijk, een knuffel is altijd wel goed, maar knuffels worden heel veel gegeven. Toen ik een baby kreeg had ik ook binnen een mum van tijd 10 knuffels. Heel leuk hoor, maar uiteindelijk zijn er maar een paar knuffels die je kind echt leuk vindt. De rest is puur decoratie, dus misschien niet het meest gedenkwaardig cadeau wat je kunt geven.

startersbox zwitsal banner
 • Functionele kraamcadeaus

  Maar wat koop je dan voor een pasgeboren baby? Nou het is heel simpel: iets waar de ouders en de baby echt wat aan hebben of iets dat persoonlijk is. Wil je de ouders ontlasten in al die mega kosten die ze gaan krijgen?

  Geef dan praktische cadeaus zoals luiers (vanaf maat 2), hydrofiele luiers (die kunnen ze nooit genoeg hebben), washandjes, leuke slabbetjes (zorg dat ze niet te klein zijn en niet over het hoofdje aangetrokken moeten worden), fancy bad- en douche spullen, billendoekjes of basic rompertjes.

  Misschien niet de meest leuke cadeaus om te geven, maar de ouders zijn er hoe dan ook blij mee. Als je er een persoonlijk tintje aan wilt geven, kun je de naam van het kind op het slabbetje, hydrofiele doeken of washandjes laten bedrukken. Dan maak je er meteen een speciaal cadeau van.

 • wat geef je pasgeboren baby

 • Persoonlijke kraamcadeaus

  Als je jezelf afvraagt: wat koop je voor een pasgeboren baby, dan heb ik eigenlijk het verlossende antwoord: het maakt niet uit als je de naam van de baby er maar op zet. Zolang de naam erop staat, is het meteen goed en speciaal. Echt waar!

  Denk aan een mooie knuffel met de naam van de baby. Van alle tientallen knuffels die wij hebben gekregen, gebruiken we natuurlijk juist de knuffels met de naam van mijn baby erop. Dat is logisch. Tegenwoordig kun je overal een naam op zetten, dus leef jezelf helemaal uit!

  Onder persoonlijke cadeaus behoren ook de cadeaus die voor iets staan. Bijvoorbeeld de band die jij hebt met de ouders. Denk aan een bedelarmbandje met bedeltjes die voor een mooie herinnering staan, of misschien een mooi schilderijtje of een item dat jij altijd voor jouw kind hebt gebruikt en nu overdraagt.

geboorteexpress

15 Leuke kraamcadeau tips om te geven en te vragen!

Stel jezelf nooit meer de vraag ‘wat koop je voor een pasgeboren baby’, want hieronder heb ik een aantal leuke cadeaus waar ik zelf heel blij mee was. Dit zijn ook leuke kraamcadeaus om te vragen.

 1. Bestek, bordje, bekertje met naam

  Ik heb heel veel ouders blij gemaakt met bestek waarop ik de naam en geboortedatum van het kind had laten graveren. Super leuk en uniek cadeau dat levenslang meegaat. Ik heb zelf mijn eigen bestek uit mijn kindertijd ook nog! Naast bestek kun je ook bordjes en bekertjes online bestellen waarop je de naam laat drukken. Heeft de baby later zijn eigen ‘servies’.

 2. XL hydrofiele doeken

  Een vriendin gaf mij XL hydrofiele doeken en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Ideaal om de baby mee af te drogen en in te wikkelen. Ze kunnen ook lang meegaan want oudere baby’s passen er ook nog prima in!

 3. Schilderijtje met geboortegegevens

  Van vrienden van ons hebben wij een klein geboortebord gekregen met daarop het geboortegewicht, tijdstip van de geboorte, lengte, geboortedatum en de naam van mijn dochtertje. Ik vond dat een onwijs leuk cadeautje.

 4. Stoeltje met naam

  Ook een cadeau waar ik heel blij mee was, een klein wit stoeltje met de naam van mijn baby erop en nog een mooie tekening. Ontzettend leuk zo’n kinderfauteuil!

 5. Projector

  Mijn moeder gaf ons een sterrenprojector die sterren op het plafond projecteert. Mijn dochtertje ligt daar nog steeds met veel plezier naar te kijken.

 6. Tuimelaar of rammelaar met muziek

  Speeltjes met muziek blijven hier in huis langer een succes dan speelgoed dat geen geluid maakt. Als je dit koopt voor een pasgeboren baby dan weet je zeker dat de baby er langer van kan genieten.

 7. Boxmobiel

  Een boxmobiel met muziek zoals deze is ook ontzettend leuk en daar kan de baby het eerste half jaar erg van genieten. Check wel of de ouders deze niet al hebben.

 8. Geboortekaartje op canvas

  Meestal hebben de ouders goed nagedacht over het geboortekaartje en is dat helemaal in hun smaak gemaakt. Altijd een origineel cadeau om te geven door het kaartje uit te vergroten en op canvas te laten drukken.Je kan dit kraamcadeau hier online een bestellen

 9. Voorleesboeken

  Van voorleesboeken kunnen ouders nooit teveel hebben. Leuke voorleesboeken zijn van Nijntje of kies een leuk sprookjesboek om te geven aan een pasgeboren baby zoals deze.

 10. Aankleedkussen

  Ik vroeg voor mijn babyshower een aankleedkussen, al snel had ik er twee. Twee aankleedkussens is wel echt heel handig, dan heb je er één boven en één beneden of één in de babykamer en één in de woonkamer. Scheelt heel wat gesjouw met je baby!

 11. Mooi nachtlampje

  Bijvoorbeeld zo’n schattig nachtlampje als wolkje of sterretje.

 12. Muziek knuffel of speelgoed

  Hiermee bedoel ik zo’n knuffel waarbij je aan een touwtje kun trekken en er muziek uitkomt zoals deze! Dit vinden pasgeboren baby’s echt prachtig!

 13. huggies banner voordeel
 14. Alles wat rammelt

  In het eerste jaar gaat de ontwikkeling snel en na een paar maanden zijn baby’s gek op alles wat geluid maakt en rammelt. Hier scoor je dus altijd punten mee als je een kraamcadeau zoekt voor een pasgeboren baby. Kijk hier voor meer tips voor interactief speelgoed.

 15. Kleertjes

  Als je weet welke smaak de ouders hebben of als je zelf de ouder bent en je weet dat de ander jouw smaak kent, dan kun je prima kleertjes geven of vragen. Je kunt immers nooit genoeg kleertjes hebben. En als je niet goed weet wat je wilt, geef dan gewoon basic kleertjes en rompertjes zoals deze.

  Koop nooit een heel uitbundige outfit zonder dat je zeker weet dat dit wordt gewaardeerd. Houd ook altijd rekening met de maat en het seizoen. Met een niet te dik truitje met lange mouwen zit je in Nederland vaak wel goed, want dat gaat meerdere seizoenen mee.

 16. Verwenpakket voor de ouders!

  Iedereen vraagt zich af ‘wat koop je voor een pasgeboren baby’ maar eigenlijk is alles wat je koopt een beetje voor de ouders. Die baby weet daar later echt niks meer van. Dus waarom zou je niet gewoon iets voor de ouders kopen?

  Denk aan luxe douchespullen, een avondje uit waarbij jij op de baby past, een tegoedbon van de kapper, maandje Netflix of Videoland, abonnement bij Bloomon en ga maar door. Zeker weten dat de ouders hier blij van worden!

Nog meer tips en ideeën die zeker niet mogen ontbreken aan dit lijstje: Wat koop jij voor een pasgeboren baby?

leuk om te vragen voor een pasgeboren baby

Wat is leuk om te vragen en te kopen voor een pasgeboren baby?

Als je wilt voorkomen dat je bedolven wordt door knuffels of nietszeggende cadeaus is het soms beter om zelf alvast wat wensen op te geven. Hier zijn geen eisen aan gebonden als je het bedrag van het cadeau dat je graag wilt hebben maar binnen de perken houdt. Als je wat gaat vragen, bekijk dan even de baby uitzetlijst. Heb je misschien nog iets nodig?

Daarnaast kun je nog denken aan andere benodigdheden die erg handig zijn als je baby wat ouder is. Denk aan bestek, bordje, drinkbekers die niet lekken etc. Kleding is trouwens ook goed om te vragen, zeker als je baby straks iets ouder is en fruithapjes gaat eten. Reken er maar op dat je jouw kind dagelijks iets anders aan kunt trekken. Handig dus als je wat basic kleding hebt in een grotere maat, bijvoorbeeld vanaf maat 68. Houd wel rekening met het seizoen. Baby’s zijn vaak ongeveer een half jaar als ze maat 68 hebben.

Lees ook: Leuke kraamcadeau’s om te vragen of geven!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019