“waterwipes
Kraamtijd

Leuke kraamcadeaus om te vragen of geven!

Word je binnenkort (opnieuw) moeder? Dan staat er waarschijnlijk iets heel leuks op de planning: de babyshower! En daarnaast zal je na de geboorte ook nog overladen worden met kraamcadeaus. Bereid je dus maar voor dat je van veel mensen de vraag krijgt wat je nog graag wilt hebben. Best lastig hoor, want wat zijn nou leuke kraamcadeaus om te vragen, of beter gezegd: te krijgen? Ik heb zelf even hard nagedacht en ook wat tips verzameld van andere moeders. Deze tips zijn natuurlijk ook handig voor de vriendinnen die nog een kraamcadeau moeten geven!

cheezzbaby banner

Kraamcadeau verlanglijst

Een kraamcadeau geven is al een hele klus, maar bedenken wat leuke kraamcadeaus om te vragen zijn, is ook niet makkelijk. Meestal kun je wel een paar dingen bedenken, maar als de 5de persoon je vraagt wat je graag wilt hebben, is ook jouw inspiratie snel op.
Eigenlijk jammer want je babyshower en de kraamcadeaus na de geboorte zijn juist super handige mogelijkheden om alles te vragen wat je sowieso moet kopen voor je kleine spruit. Dat geldt voor de spullen voor de baby uitzetlijst, maar ook voor spullen voor de babykamer of in huis die je nog moet hebben. Wacht dus even met zelf je portemonnee trekken als je in de winkel staat! Maak eerder een verlanglijstje met leuke kraamcadeaus om te vragen.

Inspiratie nodig? 15 Tips: Wat koop je voor een pasgeboren baby?

Tips voor een verlanglijst met leuke kraamcadeaus om te vragen:

 1. Pak de babyuitzetlijst erbij

  Bekijk welke spullen je nog moet vragen. Staan er duurdere spullen bij, dan kun je voorstellen aan de organisator van je babyshower (waarschijnlijk je zus, moeder of beste vriendin) of ze het grotere cadeau met de hele groep kunnen geven.

 2. Bezig met je babykamer inrichten?

  Misschien heb je net als ik heel veel spullen die je dolgraag wilt hebben, maar stiekem een beetje te duur zijn (of je partner vindt ze niet nodig). Ik heb die spullen nu gevraagd aan mijn vriendinnen voor mijn babyshower. Op mijn lijstje stond het beste babynestje, aankleedkussen en voedingskussen. De spullen die ik niet krijg, koop ik later alsnog zelf.

 3. Ga voor handige cadeaus

  Van sommige dingen kun je noooooooit teveel hebben. Dat zijn dus handige, maar ook leuke kraamcadeaus om te vragen en te geven! Denk aan hydrofiele doeken (maat XL of doeken met een leuk design), spuugdoeken, luiers, rompertjes (vraag om neutrale kleuren) en slabbers.

 4. hema baby kinderkleding
 5. Ben je fan van een bepaald merk, maak je collectie compleet!

  Misschien geldt dit alleen voor mij, maar ik ben fan van het merk ‘Done by deer’. Het liefst zou ik alle spulletjes van dit merk hebben, vooral de spullen uit één lijn.

  Dat is vaak het geval: bepaalde merken hebben een bepaalde lijn en daar heel veel spulletjes van met hetzelfde design. Dit kan je dus mooi gaan verzamelen! Geef je vrienden dus jouw favoriete merk door en vergeet niet bij te houden wat je al hebt gekregen!

 6. Lekker iets voor jezelf

  Is het egoïstisch om iets voor jezelf te vragen? Ik vind van niet! Je hebt net een kind gebaard! Mocht je dus werkelijk niets kunnen bedenken voor je kleintje, bedenk dan iets voor jezelf. Bijvoorbeeld heerlijke spullen van Rituals of Kneipp. Of wat dacht je van handige attributen zoals zalf tegen tepelkloven, zoogcompressen of voedingsbh’s?

 7. kraamcadeau verlanglijst

  Leuke kraamcadeaus om te vragen bij een tweede kind

  Ben je zwanger van je tweede, derde of vierde kind dan wordt het soms lastiger om leuke kraamcadeaus om te vragen te bedenken. Alles van de babyuitzetlijst heb je waarschijnlijk al, of is juist veel aan vervanging toe?

  Kijk eens kritisch naar de spullen die je hebt, misschien zou je van sommige dingen best een nieuwere versie willen. Denk aan flesjes, spenen, rompertjes of hydrofiele doeken met gaten die aan vervanging toe zijn.

  beste babyfles banner

  Hetzelfde geldt voor spullen van de babykamer. Wacht even met alles al inrichten, sommige dingen kun je misschien wel vragen aan je vrienden. Nog andere leuke kraamcadeaus om te vragen voor je tweede, derde of vierde kind:

  1. Leuk speelgoed, sieraden, naambordjes etc. met de naam van je kind erop. Altijd leuk en dan heeft je kleine ook echt zijn of haar eigen spulletjes.
  2. Meegroeistoel
  3. Extra fietsstoeltje
  4. Cadeaubonnen
  5. Fotoshoot voor het gezin
  6. beschuit muisjes kraamfeest cadeau

   Tips voor kraamcadeaus

   Ik heb een klein overzicht gemaakt met nog meer super leuke kraamcadeaus om te vragen, maar ook handige en bijzondere cadeaus om te geven! Deze kraamcadeaus worden altijd erg gewaardeerd!

   1. Kraamcadeau met naam
    Mijn man en ik hebben al 3 keer hetzelfde kraamcadeau gegeven en deze wordt altijd gewaardeerd: bestek met de naam en geboortedatum van het kindje erin gegraveerd. Dit kan je bij de meeste juweliers bestellen.

    Andere leuke kraamcadeaus om te vragen of geven met naam zijn: speelgoed, een eigen ochtendjas, armbandje, blokken en ga maar door. Bekijk hier meer mogelijkheden voor kraamcadeaus met naam.

   2. Het geboortekaartje op een mooie manier laten inlijsten
   3. Giftcard of geld voor een babyzaak
    Of juist een heerlijke wellnessdag!
   4. herinneringsdoos of geboortekist

   5. Herinneringsdoos
    Een mooie houten herinneringsdoos of geboortekist om de herinneringen van de baby in te bewaren. Door de naam van de baby erop te laten zetten is het een leuk kraamcadeau wat zeker gewaardeerd zal worden door de kersverse ouders.
   6. Serviessetje
    Bijvoorbeeld van het favoriete merk van de moeder
   7. Babyboekjes
    Deze kan je ook nooit genoeg hebben!
   8. Geboorteslinger met de naam van de kleine
    Wil je dit geven, vraag dan wel of de moeder dit kan waarderen. Sommige moeders in spe willen niets voor in de babykamer omdat ze deze in een bepaalde stijl hebben ingericht (zoals ik).
   9. Hydrofiele doeken XL
   10. Heb jij nog ideeën voor een origineel leuk kraamcadeau om te geven dat zeker niet mag ontbreken? Laat het me weten!

    baby shower glove samen met baby douchen kraamcadeau

   11. Baby Shower Glove
    Dit is een grote handschoen die je kunt omdoen als je met je baby gaat douchen. Dan glipt je kleintje sowieso niet weg! Dit schijnt een top uitvinding te zijn!
   12. Leuke en leerzame boeken voor moeders
    Zoals deze.
    Zoals: Relax Mama, Kraamjournal of Perfecte moeders bestaan niet.
   13. Baby plakboek of invulboek van je baby’s eerste jaar
    Je vergeet het namelijk echt allemaal heel snel. Bijvoorbeeld Baby’s eerste jaar of Mijn opgroeiboek. Kijk hier voor de leukste baby invulboeken!
   14. Bloemen, abonnement bij Bloomon of plantjes
    Het lijkt simpel, maar als kersverse moeder ben je meer binnen dan buiten. Een beetje kleur en natuur in huis is dan altijd super prettig.

    Wat erg leuk is, is een abonnement bij Bloomon. Elke week, om de week of elke maand kun je een bosje bloemen laten komen of laten bezorgen (afhankelijk of je het vraagt of geeft).

   15. Eten. Ja echt eten!
    Kan je geen leuke kraamcadeaus om te vragen of te geven bedenken, maak dan een heerlijke gezonde maaltijd. Vooral vlak na de bevalling hebben de nieuwe ouders totaal geen tijd of zin om boodschappen te doen of te koken.

    Als je lekker eten meeneemt dat ingevroren kan worden, doe je het altijd goed. Je kunt ook voorstellen om een aantal dagen wat maaltijden te bezorgen.

   Actuele aanbiedingen bij onze partners:
   folder prenatal
   folder hema
   folder deonlinedrogist
   folder kleertjes
   folder mamalicious

   Meer lezen

vadersschapsverlof 2019