sale kleertjes header
Kraamtijd

Geboortekaartjes ophangen: Ideeën en tips

Wie mama of papa wordt, kan rekenen op een heleboel geboortekaartjes in de brievenbus. Groot, klein, kleurrijk, zwart-wit, getekend, gefotografeerd, enzovoorts. Als trotse ouder wil je natuurlijk die geboortekaartjes ophangen in je interieur op een leuke én creatieve manier. Hoe je dat doet? Wij hebben wat leuke tips en ideeën voor je verzameld voor een origineel ophangsysteem voor geboortekaartjes!

libido banner

Geboortekaartjes ophangen? Zo doe je dat!

  Tip 1: Kaartenrekken

  Kaartenrekken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, rekjes die speciaal gemaakt zijn om kaarten in te stallen. Zo kan je eenvoudig de voorkant én achterkant van de kaarten zien of laten zien aan iemand. Het nadeel van wenskaartrekken is dat ze wel wat kosten en je ze na de geboorte van je kind wellicht nooit meer gebruikt (ja misschien alleen tijdens de kerstdagen). Zonde van je centen, maar wel een hele hippe manier van geboortekaarten uitstallen!
  geboortekaartenrek

  Tip 2: Geboortekaartjes ophangen met de Artiteq inforail en infostrip

  Artiteq. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar Artiteq is dat merk wat die ophangsystemen maakt voor schilderijen, kunstwerken en lijsten. Loop je de Gamma of Karwei in, dan zie je het liggen.

  En wat Artiteq nog meer maakt? Kaartophangsystemen, waarmee je geboortekaartjes ophangen kunt. Bijvoorbeeld de Artiteq Inforail en de Artiteq Infostrip. Die laatste vinden wij erg tof voor thuis.

  hema baby kinderkleding

  Na de geboorte van je kind kun je er de kaartjes in bewaren die je ontvangt. Met de kerst kunnen er kerstkaarten in. Maar door het jaar heen kun je er ook gewoon tekeningen van de kleine in verzamelen. Oftewel: multifunctioneel als je het ons vraagt!
  geboortekaartes ophangen Artiteq inforail en infostrip kaartophangsysteem

  Tip 3. Met knijpers en lint geboortekaartjes ophangen

  Een eenvoudige en goedkope oplossing, die er wel hartstikke gezellig uit ziet: hang de geboorte wenskaartjes op aan een waslijn of lint, waar je wat kleine wasknijpertjes aan hebt hangen. Die kun je dwars door je huis spannen of bijvoorbeeld gewoon aan de koelkast of buffetkast hangen. Komen er onverwachts meer geboortekaarten binnen dan je had verwacht? Dan span je een extra lint met wat extra knijpertjes. Voor de kosten hoef je het niet te laten.
  lint geboortekaartjes ophangen
  Heb je zelf nog leuke tips of een leuk idee waarmee je geboortekaartjes ophangen kunt, laat het ons weten dan delen we jouw tips met onze lezers. Zoek je zelf nog geboortekaartjes en heb je tips nodig voor het kiezen van het juiste kaartje?  nutricia actie banner

  Meer lezen

vadersschapsverlof 2019