banner cheezzbaby 728x200
Zwangerschap

Tips bij een geboortekaartje kiezen!

Bij een geboortekaartje kiezen loop je al snel tegen een muur aan. Het aanbod is namelijk ontzettend groot. Niet alleen qua drukkers, ook online heb je een heel scala aan websites waar je de meest leuke geboortekaartjes kunt bestellen. Het is bijna om moedeloos van te worden, maar misschien helpen deze tips om makkelijker een keuze te maken.

startersbox zwitsal banner

Wanneer geboortekaartje bestellen?

Mocht je het geslacht van de baby en de naam al weten, dan kan je tegen het einde van je zwangerschap de geboortekaartjes al bestellen, bijvoorbeeld wanneer je 34 weken zwanger bent.

Weet je de naam en het geslacht nog niet? Oriënteer jezelf dan al tijdens je zwangerschap en kies een kaart uit voor een meisje en een jongen. Bedenk ook de tekst al, zodat je na de bevalling alleen maar de naam erop hoeft te zetten.
populaire geboortekaartje kiezen

8 Tips bij een geboortekaartje kiezen:

 1. Kies een drukker of website

  Elke drukker en met name elke website heeft een flinke collectie geboortekaartjes waaruit je kunt kiezen. Start met oriënteren, maar blijf hier niet te lang in hangen. Aangezien het assortiment dusdanig groot is, zit er bij iedere aanbieder wel een kaart die echt bij jou en je baby past.

 2. Kijk om je heen

  Heb je totaal nog geen inspiratie voor het geboortekaartje? Kijk eens goed om je heen. Heb je nog geboortekaartjes van anderen liggen? Bekijk dan wat je aanspreekt en wat juist niet. Ook in de wachtkamer van je huisarts of verloskundige hangen vaak geboortekaartjes.

 3. davitamon mamavitaal banner
 4. Welke stijl?

  Wil je een klassieke kaart met wit en sierlijke letters of juist een fleurige kaart? Daarnaast kun je ook kiezen voor een stoere, vrolijke, moderne, vintage, originele, romantische en lieve kaarten. Bij Hippe-Geboortekaartjes zijn alle geboortekaartjes opgedeeld in deze categorieën zodat je snel een stijl kunt kiezen die je aanspreekt.

 5. Met foto?

  Wil je een foto van jouw lief klein baby’tje op de kaart? Ook dat is mogelijk en gaat vaak heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een leuke foto uploaden.

 6. Kleur of zwart wit?

  Maak vervolgens een keuze in de kleur die je wilt, ga je voor zwart-wit, meerdere kleuren of kies je de kleur roze of blauw op je kaart?

 7. originele tekst geboortekaartje kiezen

 8. Welk lettertype?

  Probeer het lettertype aan te passen aan de stijl van je geboortekaart. Heb je een moderne kaart, kies dan voor strakke letters. Bij een klassieke kaart passen sierlijke letters, een stoere kaart rechte letters en bij een vrolijke kaart past een speels lettertype goed.

 9. Tekst geboortekaartje kiezen

  Sommige kiezen voor gedichtjes terwijl andere een korte tekst op het geboortekaartje plaatsen. Je kunt deze tekst zelf bedenken, maar er zijn ook genoeg geboortekaartjes die al een mooie tekst erop hebben staan zoals bij Hierbenik.nl.

 10. Vraag altijd om een proefdruk

  Bestel altijd eerst een proefdruk zodat je kunt zien of de kleuren wel juist zijn en de foto (als je die hebt gebruikt) wel mooi scherp is. Op het beeldscherm ziet het er altijd anders uit.

Geboortekaartje zelf maken

Wil je echt uniek zijn? Maak dan zelf je geboortekaartje! Vaak kun je zowel de voor- als binnenkant geheel naar wens ontwerpen.
Heb je echt geen idee en kun je geen geboortekaartje kiezen? Bekijk dan de populaire geboortekaartjes. Deze zijn vaak populair om een reden!

Lees ook: Geboortekaartjes ophangen: Ideeën en tips!

blije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!