sale kleertjes header
Zwangerschapskalender

28 Weken zwanger

Je bent 28 weken zwanger en dat betekent dat je een nieuwe mijlpaal hebt bereikt: het derde en laatste trimester! Deze laatste loodjes zullen letterlijk het zwaarste wegen. Je baby neemt elke week weer toe in gewicht wat voor jou betekent dat jouw buik steeds groter en zwaarder wordt.

baby kleertjes banner

Bewegen zal de komende weken steeds lastiger worden en je zal waarschijnlijk ook sneller moe zijn. Ook zal het slapen zal moeilijker gaan en je kan last krijgen van enge dromen. Dit hoort er (jammer genoeg) bij. Ga in ieder geval nooit twijfelen aan jezelf. Je gaat sowieso een goede moeder worden!

Je baby is steeds meer in verhouding

Sinds een aantal weken is het lijfje van je kindje flink aan het groeien waardoor het hoofdje in verhouding niet meer zo groot is. Je baby gaat er steeds meer als een pasgeboren baby uitzien. Op dit moment is je baby net zo groot als een aubergine (35 centimeter) en heeft hij of zij een gewicht van 900 gram. Bijna een kilo dus!

dromen tijdens zwangerschap

Het kraakbeen van je baby verandert nu langzaam in bot. Alleen de schedel blijft nog van kraakbeen anders wordt het onmogelijk om je baby’tje eruit te persen. Een flinke tijd na de geboorte zal ook de schedel steeds harder worden.

28 Weken zwanger: De baby proeft wat jij eet

De zintuigen van je kindje zijn de afgelopen weken steeds meer verfijnd zoals het gehoor en het zicht. Nu ontwikkelt ook de smaak. Dankzij de smaakpapillen die je baby nu krijgt kan hij of zij het vruchtwater proeven. Het vruchtwater smaakt naar hetgeen jij hebt gegeten!

disneybanner

Zorg voor voldoende rust!

Jezelf telkens voorbij blijven snellen zal je meer problemen veroorzaken dan wanneer je van tijd tot tijd je rust pakt. Nu je al 28 weken zwanger bent wordt je buik alsmaar zwaarder en dat brengt bekkeninstabiliteit met zich mee (zoals aangegeven bij week 27). Naast voldoende rust is het wel belangrijk om nog een beetje in beweging te blijven. Zwem je bijvoorbeeld al? Zwemmen is een hele goede manier om te bewegen wanneer je al 28 weken zwanger bent.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Lichter slapen en dromen bij 28 weken

Je lichaam bereidt zich op allerlei manieren voor op de bevalling. Misschien heb je al gemerkt dat je veel lichter slaapt dan voorheen. Dit is een natuurlijk verschijnsel wat er straks voor gaat zorgen dat je jouw baby meteen hoort. Doordat je dus licht slaapt kan je jouw dromen ook beter herinneren en deze zijn niet altijd even plezierig op dit moment.

Lees ook deze blog: Dromen tijdens de zwangerschap

In je dromen komen je angsten naar boven en dat kan je soms behoorlijk ongerust maken. Trek je er niet zoveel van aan, want als je jezelf zorgen gaat maken slaap je nog slechter met alle gevolgen van dien. Blijven je dromen wanneer je 28 weken zwanger bent je achtervolgen, praat er dan met anderen over en dan met name met andere moeders. Zij zullen waarschijnlijk precies weten waar je het over hebt en je op de juiste manier gerust kunnen stellen.

27 Weken zwanger 29 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019