header banner hema
Zwangerschapskalender

29 Weken zwanger

Je baby heeft nu al het gewicht van 1100 gram bereikt en is net zo groot als een flespompoen! Wanneer je 29 weken zwanger bent kan het voorkomen dat je met steeds meer ongemakken te maken krijgt. Daarvoor in de plaats kan je nu wel goed de bewegingen voelen van je kleine spruit en soms zelfs zien. Je baby heeft namelijk steeds minder ruimte in de baarmoeder. Hierdoor kan je, als je goed oplet, misschien een voetje of elleboogje voelen. Houdt de bewegingen goed in de gaten, zolang je kindje flink in de weer is, is alles nog goed. Merk je echter dat de baby steeds minder beweeglijk wordt aan het einde van de zwangerschap, neem dan contact op met de verloskundige.

lAlles voor je baby banner

29 Weken zwanger: Spataderen

Ongeveer 40% van alle zwangere vrouwen krijgen last van spataderen wanneer ze 29 weken zwanger zijn. Spataderen zijn ongevaarlijk, maar kunnen wel pijn doen. Daarnaast ontsieren ze je benen wat natuurlijk niet wenselijk is. Maar waarschijnlijk moet je zelf grote moeite doen om je benen te zien aangezien je groeiende buik in de weg zit.

Spataderen worden veroorzaakt door (uiteraard) de hormonen in je lichaam en het feit dat je meer bloed in je lichaam hebt. Het is dus voornamelijk een teken dat je zwanger bent en je lichaam hard aan het werk is. Na je bevalling zullen de spataderen vanzelf weggaan.

40% van de vrouwen die 29 weken zwanger zijn hebben spataderen. Gelukkig verdwijnen ze meestal vanzelf na de zwangerschap. Met een crème kan je wel het vervelende gevoel van rusteloze benen en spataderen verminderen.

gehwohl beencreme spataderen

Meer vocht vasthouden

Nog een leuke bijkomstigheid is dat je, nu je 29 weken zwanger bent, meer vocht gaat vasthouden. Misschien kan je jouw ringen niet meer om krijgen (of erger nog: af doen) en zijn je enkels bijna twee keer zo dik. Opgezette enkels en voeten krijg je vooral wanneer je lang staat of loopt. Het is dus niet vreemd dat sommige schoenen even niet meer passen.

disneybanner

Ruime en makkelijke schoenen zullen nu de voorkeur hebben boven charmante pumps. Maak het jezelf dus vooral makkelijk en kies ook voor praktische kleding die vooral lekker zit. Zoals losse kleding die niet om je lichaam knelt.

Op dit moment van je zwangerschap voel je jezelf misschien allesbehalve aantrekkelijk. Toch kan het juist nu helpen om seks te hebben met je partner. Zijn lieve aanrakingen kunnen je weer even mooi laten voelen. Seks kan nu nog prima en kan zelfs nog in de laatste week van je zwangerschap. Sterker nog: sommige vrouwen kiezen er juist in de laatste week voor om seks te hebben omdat het mogelijk de weeën opwekt.

29 weken zwanger voeding

29 Weken zwanger: Jouw voeding is steeds belangrijker

Nu je al 29 weken zwanger bent en in je derde trimester zit, heeft je baby de grootste behoefte aan gezonde voeding. Zorg er dus voor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt en dan met name calcium, vitamine C, ijzer, eiwitten en foliumzuur. Deze voedingsstoffen kan je baby alleen via jou binnen krijgen.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Gezond en gevarieerd eten blijft dus belangrijk. Mocht je twijfels hebben bekijk dan eens de website van het Voedingscentrum. Daar staat aangegeven wat je kunt eten om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Tevens kun je ook altijd je verloskundige om advies vragen. Als je genoeg en goed eet is het niet nodig om extra multivitaminen te slikken.

Flesvoeding of borstvoeding

Heb je al een keuze gemaakt in welke vorm je jouw kindje straks wilt voeden? Kies je voor flesvoeding, borstvoeding of een combinatie? In deze blog help ik je kiezen tussen borstvoeding of flesvoeding. Dit is echt iets om, nu je 29 weken zwanger bent, over na te denken.

28 Weken zwanger 30 Weken zwanger

banner autogordel zwangere vrouwen
vadersschapsverlof 2019