sale kleertjes header
Zwangerschapskalender

13 Weken zwanger

Als je 13 weken zwanger bent dan ben je aan het einde gekomen van het eerste trimester van je zwangerschap! De kans op een miskraam is nu erg klein en dus is het een goed moment om iedereen te laten weten dat je in blijde verwachting bent (als je dat al niet had gedaan)!

lAlles voor je baby banner

Je zal ook merken dat je nagenoeg geen last meer hebt van zwangerschapskwaaltjes en dat je meer energie hebt. Je baby is nu al een compleet mensje en hoeft alleen nog maar te groeien. Op dit moment is je baby 7,5 centimeter groot, vergelijkbaar met een perzik, en hij weegt 30 gram.

13 Weken zwanger: Je baby gaat steeds meer groeien

Het tempo waarin je baby gaat groeien gaat nu echt toenemen en je zal binnenkort een buikje gaan krijgen. Het hoofdje van je kindje is in verhouding nog steeds groot. Maar de komende maanden zal het lichaampje flink groeien zodat alles in verhouding komt. De tandjes zijn nu helemaal gevormd (20 stuks), deze komen wel pas door als je kindje een paar maanden oud is.

kleertjes sale 70

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat de darmen, die eerst nog in de navelstreng zaten, vanaf 13 weken zwanger worden verplaatst naar het buikje van je baby.
Je baby heeft nu flink wat ruimte omdat je steeds meer vruchtwater aanmaakt. De placenta zorgt ervoor dat het vruchtwater geregeld wordt ververst. Dat is ook wel nodig want je baby kan nu ook al plassen!

13 Weken zwanger: In de zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

13 weken zwanger

Vertel op je werk dat je zwanger bent bij 13 weken

Als je 13 weken zwanger bent hoef je op je werk officieel nog niet aan te geven dat je zwanger bent. Dit mag je uitstellen tot 3 weken voor je verlof. Maar het is wel heel netjes als je dit al ver van te voren doet zodat je werkgever hier rekening mee kan houden. Het is ook beter om het nu te vertellen want het zal steeds moeilijker worden om je beginnende buikje te verhullen.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Zwangerschapskleding shoppen!

De bovenkant van je baarmoeder zal vanaf deze week steeds meer omhoog gaan groeien. Je gaat dus vanaf 13 weken zwanger echt een buikje zien. Het is dus een mooi moment om leuke zwangerschapskleding te shoppen. Te lang in je normale kleding rondlopen is op een gegeven moment niet comfortabel meer en je rekt je kleding alleen maar verder uit. En waarom zou je wachten? Tegenwoordig is zwangerschapskleding hartstikke leuk. Lees hier meer tips over zwangerschapskleding!

12 Weken zwanger 14 Weken zwanger

blije doos banner
vadersschapsverlof 2019