luieraanbiedingen header
Zwangerschapskalender

14 Weken zwanger

Je bent alweer 14 weken zwanger en dat betekent dat je vanaf deze week in je tweede trimester zit! Je baby is nu ongeveer even groot als een citroen (8,5 centimeter) en weegt tussen de 43 en 60 gram. Zoals je bij 13 weken zwanger hebt kunnen lezen is de ontwikkeling van je baby nagenoeg afgerond. Hij of zij moet nu alleen nog groeien en er dienen nog een paar puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet te worden.

beste babyfoon bol.com

Je baby wordt actiever en krijgt een vachtje

Je baby wordt nu steeds actiever en kan nu soepeler bewegen. Hij of zij heeft nu iets meer controle over de armpjes en beentjes en kan zijn vingertjes en teentjes aansturen. Ook de spieren in het gezicht worden vanaf nu getraind. Zo kan je kindje al fronsen en zijn gezichtje vertrekken.

14 weken zwanger: In de zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

Nu je 14 weken zwanger bent beginnen de haartjes op het hoofdje te groeien. Maar niet alleen het hoofdje, het hele lijfje wordt bedekt met kleine donshaartjes. Deze haartjes houden je kindje lekker warm en beschermen tegen het vruchtwater. Dit doen ze door een klein talglaagje aan te leggen over het lichaampje. Deze haartjes zullen naar verloop van tijd verdwijnen als je baby wat babyvet heeft ontwikkeld. Je baby heeft in deze week ook de stembanden ontwikkeld. Deze zijn hard nodig als je kindje straks geboren is!
14 weken zwanger

14 Weken zwanger: Nu begint het leuk te worden!

De meeste vrouwen ervaren het tweede trimester als de leukste periode van de zwangerschap. De vervelende klachten zoals ochtendmisselijkheid, duizeligheid en extreme vermoeidheid zijn compleet verdwenen. Ongeveer iedereen in om je omgeving weet dat je al 14 weken zwanger bent, dus je hoeft het niet meer verborgen te houden. Je begint nu een klein buikje te krijgen en je huid is mooi glad en stralend. Een andere positieve ontwikkeling is dat veel vrouwen nu een mooie, glanzende bos haar krijgen omdat je haar bijna niet meer uitvalt. Lees hier meer over de zwangerschapsgloed.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Het kan ook voorkomen dat je in deze periode iets minder geluk hebt. In plaats van een gladde en volle huid kan het gebeuren dat je last krijgt van zwangerschapsacné en een vette huid krijgt met wat pukkeltjes.

banner winkelpromo

Zwangerschapsstreep

Sommige vrouwen krijgen, wanneer ze 14 weken zwanger zijn, een donkere verticale streep over de buik. Dit wordt ook wel de zwangerschapsstreep genoemd. De streep loopt van de navel tot het schaambeen. Het is een heel natuurlijk verschijnsel dat wordt veroorzaakt door de hormonen in je lichaam.

13 Weken zwanger 15 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019