header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

Zwangerschapsgloed

Tijdens de zwangerschap zorgen jouw hormonen voor veel ellende, maar gelukkig zijn er ook zwangerschapsverschijnselen die veroorzaakt worden door hormonen die best wel fijn zijn. Allereerst groeit er natuurlijk een kleine baby in jouw buik. Andere zeer welkome bijkomstigheden: mooie volle bos haar, sterkere nagels en de zwangerschapsgloed. Maar wat is dat eigenlijk en wanneer wordt het zichtbaar?

hema rompers

Waardoor wordt zwangerschapsgloed veroorzaakt?

De zwangerschapshormonen zijn soms niet je beste vrienden en kunnen voor veel ellende zorgen zoals ochtendmisselijkheid, pijnlijke borsten, zwangerschapsacné of obstipatie. Maar diezelfde zwangerschapshormonen zijn ook de oorzaak van jouw zwangerschapsgloed!

Heb je geen zwangerschapsgloed? Dat kan helaas ook, niet iedereen profiteert van dit voordeeltje. Het schijnt trouwens dat vrouwen die geen zwangerschapsgloed hebben, zich ook gelukkig mogen prijzen. Waarschijnlijk zijn deze vrouwen minder gevoelig voor de zwangerschapshormonen en hebben ze daarom ook minder last van andere zwangerschapskwaaltjes.
Lees ook: Waarom vinden mannen zwangere vrouwen aantrekkelijk tijdens de zwangerschap?

Wat verandert er in je gezicht bij een zwangerschapsgloed?

De zwangerschapsgloed wordt veroorzaakt door veranderingen in jouw gezicht. Als eerste maakt jouw huid meer talg aan. Deze talg zorgt voor een letterlijke glans over je gezicht, omdat je huid wat vetter is. Daarnaast zorgen de zwangerschapshormonen ervoor dat je bloedcirculatie beter wordt. Het resultaat is dan heerlijke lichtroze blosjes op je wangen.

Als laatste kan het zijn dat je iets meer vocht gaat vasthouden tijdens de zwangerschap. Dit is niet altijd even prettig (denk aan dikke voeten), maar wanneer je een klein beetje vocht vasthoudt in jouw gezicht, kan je genieten van een strakkere huid met minder kleine rimpeltjes. Hier kan geen anti rimpelcrème tegenop! 🙂

kleertjes sale 70

Andere oorzaken van je stralende uitstraling tijdens de zwangerschap!

De zwangerschapsgloed wordt meestal zichtbaar in het tweede trimester, rond de tijd dat je 16 weken zwanger bent. Maar de zwangerschapsgloed hoeft niet de enige oorzaak te zijn van jouw stralende uitstraling. Dit kan ook andere oorzaken hebben.

Het tweede trimester is het leukste trimester van de zwangerschap. De zwangerschapskwaaltjes zijn een stuk minder geworden en je voelt je weer een stuk beter en energieker. Dit is hét moment om te gaan genieten van je zwangerschap en daar gaat toch iedereen van stralen?!

Andere oorzaken die ervoor zorgen dat je een waar zonnestraaltje bent:

  1. Gezonde voeding

    Je eet nu een stuk gezonder en als het goed is rook je niet nu je zwanger bent en drink je geen alcohol. Lees hier wat je moet weten over alcohol en zwangerschap.

  2. Je bent zelfverzekerder en vrolijk

    Want je bent vruchtbaar en je bent een nieuw leven aan het creëren. Daarnaast is de kans op een miskraam nog maar heel klein in het tweede trimester. Je kunt dus meer ontspannen en genieten.

  3. Het buikje is zichtbaar

    Je begint nu een echt buikje te krijgen waardoor iedereen kan zien dat je in blijde verwachting bent!

Heb je geen zwangerschapsgloed?

Het is heel goed mogelijk dat je geen zwangerschapsgloed hebt. In plaats van een stralende huid door een hogere talgproductie, krijg je juist een hele vette huid en zwangerschap acné. Het kan ook zijn dat je heel veel vocht gaat vasthouden waardoor je gezicht twee keer zo dik lijkt. Niet bepaald een fijn aangezicht, maar denk maar zo: de rimpels zijn zo wel minder.

Lees ook: Wat doet zwangerschap nog meer met je lichaam?nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019