header banner uc
Zwangerschap

Zwangerschapsgloed

Tijdens de zwangerschap zorgen de hormonen voor veel ellende zoals ochtendmisselijkheid, pijnlijke borsten, zwangerschapsacné of obstipatie. Gelukkig zijn er ook een aantal zwangerschapsverschijnselen die veroorzaakt worden door de hormonen, die best fijn zijn. Allereerst natuurlijk het feit dat er een kleine baby in je buik groeit. Andere zeer welkome bijkomstigheden: mooie volle bos haar, sterkere nagels en de zwangerschapsgloed.

banner stamcelbank 1

Waardoor wordt zwangerschapsgloed veroorzaakt?

De zwangerschapshormonen zijn soms niet je beste vrienden, maar wel als ze de zwangerschapsgloed veroorzaken. Want ook daarvoor zijn de zwangerschapshormonen verantwoordelijk. Heb je geen zwangerschapsgloed?

Dat kan helaas het geval zijn, niet iedereen profiteert van dit voordeeltje. Het schijnt trouwens dat vrouwen die geen zwangerschapsgloed hebben, zich ook gelukkig mogen prijzen. Waarschijnlijk zijn deze vrouwen minder gevoelig voor de zwangerschapshormonen en hebben ze daarom ook minder last van zwangerschapskwaaltjes.
 zwangerschapsgloed zwanger verandering gezicht

Wat verandert er in je gezicht bij een zwangerschapsgloed?

De zwangerschapsgloed wordt veroorzaakt door een paar veranderingen in je gezicht. Als eerste maakt je huid meer talg aan. Dit talg zorgt voor een letterlijke glans over je gezicht omdat je huid wat vetter is. Daarnaast zorgen de zwangerschapshormonen ervoor dat je bloedcirculatie beter verloopt. Het resultaat is heerlijke lichtroze blosjes op je wangen.

Als laatste kan het zijn dat je iets meer vocht gaat vasthouden. Dit is niet altijd even prettig (denk aan dikke voeten) maar wanneer je een klein beetje vocht vasthoudt in je gezicht kun je genieten van een strakkere huid met minder kleine rimpeltjes. Hier kan geen anti rimpelcrème tegenop!

cheezzbaby banner

Andere oorzaken van je stralende uitstraling

De zwangerschapsgloed wordt meestal zichtbaar in je tweede trimester, rond de tijd dat je 16 weken zwanger bent. Maar de zwangerschapsgloed hoeft niet de enige oorzaak te zijn van je stralende uitstraling. Deze kan ook door andere factoren veroorzaakt worden.

Het tweede trimester is het leukste trimester van de zwangerschap. De zwangerschapskwaaltjes zijn een stuk minder geworden en je voelt je weer een stuk beter en energieker. Dit is hét moment om te gaan genieten van je zwangerschap en daar gaat toch iedereen van stralen?! Andere oorzaken die ervoor zorgen dat je een waar zonnestraaltje bent:

  • Gezonde voeding: je eet nu een stuk gezonder en als het goed is rook je niet meer en drink je geen alcohol.
  • Je bent zelfverzekerder en vrolijk want je bent vruchtbaar en je bent een nieuw leven aan het creëren. Daarnaast is de kans op een miskraam nog maar heel klein in het tweede trimester. Je kunt dus meer ontspannen en genieten.
  • Het buikje is zichtbaar: je begint nu een echt buikje te krijgen waardoor iedereen kan zien dat je in blijde verwachting bent!

Heb je geen zwangerschapsgloed?

Het is heel goed mogelijk dat je geen zwangerschapsgloed hebt. In plaats van een stralende huid door een hogere talgproductie, krijg je juist een hele vette huid en zwangerschapsacné. Helaas is dat ook goed mogelijk. Het kan ook zijn dat je heel veel vocht gaat vasthouden waardoor je gezicht twee keer zo dik lijkt. Niet bepaald een fijn aangezicht, maar denk maar zo: de rimpels zijn zo wel minder.

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!