header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschapskalender

22 Weken zwanger

Het gewicht van je baby is alweer behoorlijk toegenomen nu je 22 weken zwanger bent. Momenteel weegt jouw baby ongeveer 440 gram en is je hij even groot als een papaja (28,5 centimeter). Je zal vast wel gemerkt hebben dat niet alleen het gewicht van je baby is toegenomen. Dat je zwaarder wordt hoort erbij, zeker wanneer je bedenkt dat je steeds meer vruchtwater in je lichaam krijgt.

beste babyfoon bol.com

22 Weken zwanger: De baby gaat steeds beter horen

De ontwikkeling van het gehoor is nagenoeg voltooid bij 22 weken zwangerschap en de oren beginnen ook de juiste vorm aan te nemen. Zing je al regelmatig voor je baby? Op dit moment is je baby het allerbeste publiek voor jouw gouden keeltje. Sterker nog: als je baby straks geboren is kan het zingen van hetzelfde liedje hem of haar geruststellen. Schroom dus niet om regelmatig even je zang kwaliteiten te testen en zoek een mooi slaapliedje uit!

22 weken zwanger buik groeit snel

Op de tast

Je baby begint nu steeds meer om zich heen te grijpen. Zo zal hij of zij regelmatig de navelstreng te pakken hebben. Gelukkig kan de navelstreng hier goed tegen. Bij de geboorte zal je misschien wel merken dat deze navelstreng niet zo heel gemakkelijk is door te knippen. Je baby zal ook steeds vaker wat vruchtwater inslikken. Hierbij kan hij al wat smaken onderscheiden van wat jij hebt gegeten. Naast de smaak ontwikkelen de andere zintuigen zich ook steeds meer na 22 weken zwanger zijn.

top 5 beste babyfoons banner

Favoriete slaaphouding van je baby

Wist je dat je baby nu al met 22 weken zwanger zijn of haar voorkeur slaaphouding aan het ontwikkelen is? Je baby slaapt nu gemiddeld tussen de 12 tot 14 uur per dag. Dat is vergelijkbaar met het aantal uur dat hij zal slapen na de geboorte.

Nooit doen: lijnen tijdens de zwangerschap

Nu de kilo’s eraan vliegen hebben sommige vrouwen de neiging om op dieet te gaan. Dat is echt een heel slecht idee. De meeste kilo’s die je nu aankomt zijn de natuurlijke zwangerschapskilo’s die na de geboorte er ook weer snel vanaf zijn. Als je veel snoept dan kan het wel zijn dat je ook in vet aankomt. Zorg er liever voor dat je het snoepen in bedwang houdt en eet daarnaast precies de hoeveelheid kilocalorieën die je lichaam nu nodig heeft.

aerosleep babymatras veilig slapen

Op dieet gaan en afvallen kan schadelijk zijn voor je kindje. Dat komt omdat tijdens de afbraak van vetcellen schadelijke stoffen vrijkomen. Deze stoffen komen in je bloed en uiteindelijk bij je kind terecht.

Ook al komen de zwangerschapskilo’s er nu je 22 weken zwanger bent snel bij het is absoluut af te raden om te gaan diëten tijdens de zwangerschap

22 Weken zwanger: Maagzuur

Het kan voorkomen dat je wanneer je 22 weken zwanger bent je last gaat krijgen van maagzuur. Wat kan helpen om het maagzuur tijdens de zwangerschap te verminderen is:

  • Langzaam eten;
  • Goed kauwen;
  • Kleinere hoeveelheden eten;
  • Opletten met pittig eten.
  • Of iets innemen, maar wees voorzichtig daarmee.

22 weken zwanger: In de zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

21 Weken zwanger 23 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019