header banner hema
Zwangerschapskalender

21 Weken zwanger

Vanaf het moment dat je 21 weken zwanger bent zullen de ontwikkelingen van je baby niet meer zo groot zijn. Je kindje gaat vanaf nu vooral toenemen in gewicht en wel zo’n 60 gram per week. Op dit moment weegt je baby 350 gram en is hij of zij net zo groot als een granaatappel (27 centimeter). Je baby wordt nog ongeveer 10 keer zo zwaar.

baby kleertjes banner

En jijzelf? De komende weken zal je ongeveer 500 gram per week aankomen. Je baarmoeder blijft steeds meer groeien en komt nu waarschijnlijk al tot op je navel.

Geslachtsorganen en huid van je baby bij 21 weken zwanger

De geslachtsorganen zijn bijna voltooid. Krijg je een dochter, dan heeft zij op dit moment al miljoenen eicellen ontwikkelt in haar eierstokken. Als ze geboren is blijven er hiervan nog ongeveer 500.000 over. Bij de jongens zijn nu de testikels ingedaald.

Het huidje van je baby wordt steeds minder doorzichtig. Tevens krijgt je baby meer witte bloedcellen die noodzakelijk zijn voor het immuunsysteem.

21 weken zwanger

Oefenen van spieren in het gezicht en longen

Je baby begint nu je 21 weken zwanger bent steeds meer met zijn of haar gezicht te trekken om de gezichtsspieren te trainen. Op dit moment is het binnenoor, de tong en het evenwichtsorgaan geheel ontwikkeld. Als je wat schokkerige bewegingen voelt in je buik is dat waarschijnlijk omdat je baby de hik heeft! Door de hik kan je baby de longetjes al een beetje gebruiken en zo trainen voor later!

aerosleep babymatras veilig slapen

Op dit moment in de zwangerschap kan je last krijgen van bandenpijn. Een buikband kan ondersteuning bieden.

buikband essalon

21 Weken zwanger: Bandenpijn

Je baarmoeder groeit nu als een speer nu je 21 weken zwanger bent. Deze groei kan bandenpijn veroorzaken. Bandenpijn is een stekende pijn die je voelt aan de zijkant van je baarmoeder. Meestal treedt deze pijn op wanneer je te veel van je lichaam hebt gevraagd. Ga dus even liggen als je deze steken voelt. Heb je er veel last van? Een buikband kan dan verlichting geven. Kijk hier voor meer tips tegen bandenpijn.

21 weken zwanger! In de zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

20 Weken zwanger 22 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019