header banner hema
Zwangerschapskalender

33 Weken zwanger

Je bent 33 weken zwanger, nog maar 7 weken te gaan en je kunt gaan puffen en persen. Waarschijnlijk begin je hier ook steeds meer naar uit te kijken. Je baby blijft groeien waardoor ook jouw kwaaltjes en immobiliteit blijven toenemen. Je baby weegt nu 2000 gram en is net zo groot als een ananas! Het gewicht van je baby zal nog verder toenemen en wel met ongeveer 230 gram per week. Qua lengte gaat het nog maar om een paar centimeter.

beste babyfoon bol.com

Schopjes worden pijnlijker

Je kleine spruit maakt nu ongeveer 500 bewegingen per dag. Was je in het begin nog blij dat je schopjes voelde, dan zal je dat nu eerder vervelend vinden. Nu je 33 weken zwanger bent heb je steeds minder vruchtwater in je baarmoeder en wordt er ruimte gemaakt voor de baby. Hierdoor worden de bewegingen van je kindje niet meer geremd of verzacht. Er zijn zelfs vrouwen die licht gekneusde ribben of blauwe plekken krijgen door de schopjes van de baby.

Om het maar positief te stellen: je baby wordt wel steeds sterker en dat is straks na de bevalling heel belangrijk! Mocht je kindje nu geboren worden dan is hij of zij al redelijk goed in staat om te leven buiten de baarmoeder. Je bevalling zal wel altijd in het ziekenhuis moeten zijn als je pas 33 weken zwanger bent.
vergeetachtig zwanger zwangerschapsdementie

33 Weken zwanger: steeds sterkere zintuigen

De zintuigen van je kindje blijven in ontwikkeling. Zo kan hij of zij jouw stem steeds beter horen (praat dus tegen je baby) en wordt licht steeds beter opgemerkt. Nu je 33 weken zwanger bent zijn jouw huid en de baarmoederwand iets dunner geworden en is er ook in de baarmoeder een verschil tussen dag en nacht. Het licht van buiten komt dus beter door.

kleertjes sale 70

Zwangerschapsdementie

Gaan gesprekken steeds meer langs je heen? Lukt het je niet meer goed om lange stukken te lezen (zoals misschien wel deze blog) zonder dat je weer opnieuw moet beginnen? Ben je meerdere keren op de dag weer iets kwijt?

Als dit het geval is dan heb je last van zwangerschapsdementie. Dat je dingen vergeet of er niet meer zo goed ‘bij bent’ heeft te maken met het feit dat je bewust en onbewust voornamelijk bezig bent met de komst van je baby. En dat is natuurlijk helemaal niet zo raar!

Probeer zoveel mogelijk te werken met briefjes. Zodra je iets nog moet doen, schrijf het op! Ga ook boodschappen doen met een lijstje. Of beter nog: laat de boodschappen bezorgen! Nu je 33 weken zwanger bent gaan tillen en lopen sowieso al niet meer zo makkelijk. Tegenwoordig kun je bij bijna elke supermarkt gewoon je boodschappen online bestellen!

32 Weken zwanger 34 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019