header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschapskalender

34 Weken zwanger

Je baby is al zo groot als een Cantaloupe meloen en weegt 2250 gram nu je 34 weken zwanger bent. De longetjes zijn nu bijna volledig ontwikkeld en de nieren van je baby zijn ook helemaal klaar. Ook de oogjes doen het al goed.

lAlles voor je baby banner

Aangezien je baby steeds minder ruimte heeft om te bewegen zal je merken dat de baby rustiger is. Vanaf deze periode is dat heel normaal en hoef je jezelf hierover geen zorgen te maken. De harde schoppen maken nu plaats voor voorbijschuivende voetjes en handjes. Waarschijnlijk zijn deze zachte bewegingen een welkome ontwikkeling!

34 Weken zwanger: Levensvatbaar

Hoewel het natuurlijk beter is dat je kindje nog even blijft zitten, is je baby nu al levensvatbaar buiten de baarmoeder. Ongeveer 99% van alle baby’s die geboren worden wanneer de moeder 34 weken zwanger is kunnen prima overleven. Wel kan het nodig zijn dat de baby nog even in de couveuse moet. Dit is afhankelijk van het gewicht van je baby. Ondanks dat je waarschijnlijk een gezond kindje hebt als je nu bevalt, is je baby pas echt voldragen wanneer je er 37 weken op hebt zitten.
34 weken zwanger levensvatbaar

De kans dat je baby nog eventjes van de warmte en veiligheid van je baarmoeder geniet is groter en dat is maar goed ook. De komende weken staan er nog een paar ontwikkelingen te wachten die ook van belang zijn voor je kindje. Je baby gaat nog nagels krijgen en moet nog wat meer vet ontwikkelen. Krijg je een jongen dan dalen de testikels nu verder naar zijn scrotum.

top 5 beste babyfoons banner

Indalingsweeën

Nu je steeds dichterbij de daadwerkelijke bevalling komt, kan het zijn dat je last krijgt van indalingsweeën. Deze weeën voelen aan als messteken in je vagina. Daarnaast heb je ook pijn in je liezen en last van een harde buik. Indalingsweeën krijg je omdat je baby naar je bekken indaalt. Het is ook mogelijk dat je hier nog geen last van hebt. Meestal gaat de baby rond week 37 indalen. Heb je al kinderen, dan kan de indaling nog later gebeuren. Meer weten over de verschillende weeën? Lees hier alles over de soorten weeën die er zijn.

zwitsal box banner

Kramp

Kramp in de kuiten is een veelvoorkomende klacht bij vrouwen die 34 weken zwanger zijn. Maar het kan ook eerder of later in de zwangerschap voorkomen. Als je kramp voelt in je kuiten kan je het beste je been strekken en de tenen naar je toe trekken.

34 weken zwanger: De start van het zwangerschapsverlof

Als het goed is heb je bij je werk aan kunnen geven wanneer je met zwangerschapsverlof wilde. Hierbij heb je gekozen voor 6 of 4 weken voor de uitgerekende datum. Als je voor 6 weken hebt gekozen dan kan je vanaf deze week echt tot rust komen.

Waarschijnlijk komt het verlof als een verlossing. Nu je al 34 weken zwanger bent zal je steeds meer vermoeid zijn. Dit heeft te maken met het feit dat je flink wat gewicht moet meezeulen en daarnaast zal je nachtrust ook verre van optimaal zijn. Het is nog eventjes doorzetten. Gelukkig kan je vanaf nu meer dutjes overdag doen!

Lees ook: Op de rug slapen tijdens zwangerschap vergroot de kans op doodgeboorte

33 Weken zwanger 35 Weken zwanger

banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019