“waterwipes
Zwangerschapskalender

37 Weken zwanger

Zodra je 37 weken zwanger bent bereik je weer een nieuwe mijlpaal. Vanaf nu is jouw baby volledig voldragen. Hij of zij is nu zo groot als een snijbiet (46,5 centimeter) en weegt 3100 gram. Dat je baby nu volledig voldragen is, betekent dat de kans dat je gaat bevallen steeds groter wordt. Doorgaans blijft je baby nog wel een paar weekjes zitten, vooral wanneer dit je eerste baby is. Vanaf nu mag je trouwens ook thuis bevallen. Jouw baby kan namelijk vanaf nu helemaal gezond op de wereld gebracht worden!

baby kleertjes banner

Jouw baby blijft oefenen

Nu de baby bijna moet gaan leven in de ‘echte wereld’ probeert hij of zij zoveel mogelijk te oefenen. Zo oefent hij met ademhalen door telkens vruchtwater in en uit te ademen. Ook is hij druk bezig om het zuigen onder de knie te krijgen door veel op zijn of haar duimpje te zuigen. Ademen en zuigen zijn twee vaardigheden die essentieel zijn na de geboorte. Het is dus maar goed dat hiermee geoefend wordt!

luierkorting op pampers banner

37 Weken zwanger: Verliezen van slijmprop

Jouw baarmoeder is tijdens de zwangerschap afgesloten door een slijmprop. Op deze manier kunnen infecties en gevaren van buitenaf niet bij je kindje komen. Nu je al 37 weken zwanger bent is het einde bijna in zicht.

Veel vrouwen gaan een aantal dagen of zelfs weken voor de bevalling deze slijmprop verliezen. Soms komt de prop er in één keer uit, soms beetje bij beetje. Dit kan wel een paar weken duren. Je ziet dan kleine sliertjes slijm met een beetje bloed.

37 weken zwanger: Heb jij alle spullen al in huis van de baby uitzet lijst?
Als je dit opmerkt hoef je niet meteen alarm te slaan, want kan het soms nog een paar weken duren voordat de bevalling begint. Je kunt wel bij de eerstvolgende controle aan jouw verloskundige vertellen dat je de slijmprop bent verloren of aan het verliezen bent. Overigens verliest niet iedere vrouw de slijmprop. Als je dus tot je bevalling niets hebt opgemerkt is er niets aan de hand.

banner winkelpromo

Pak voldoende rust!

Met 37 weken zwanger is je bevalling echt bijna daar. Het is nu echt belangrijk dat je zoveel mogelijk rust pakt. Je gaat namelijk een behoorlijk zware tijd tegemoet. Niet alleen kan je bevalling zeer uitputtend zijn, ook een lange periode na je bevalling zal je geen goede nachtrust hebben. Geniet dus nog even van de rust!

36 Weken zwanger 38 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019