luieraanbiedingen header
Zwangerschapskalender

41 Weken zwanger

Nog steeds geen baby? Maak je geen zorgen. Ongeveer 50% van de vrouwen bevalt na de uitgerekende datum. Jouw baby groeit nu je 41 weken zwanger bent nog maar nauwelijks, maar het kan zijn dat hij of zij toch weer 100 gram zwaarder is geworden. De lengte van je baby is nu ongeveer 51 centimeter!

beste babyfoon bol.com

Blijf niet naar de klok staren bij 41 weken zwanger

De hele dag wachten totdat je eindelijk gaat bevallen gaat er niet voor zorgen dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Sterker nog: de dagen duren zo alleen maar langer. Blijf daarom gewoon iets ondernemen. Aangezien je verre van mobiel bent, kan je het ook gezellig hebben met vriendinnen of familie bij je thuis. Ga dit niet uit de weg omdat je bang bent dat je ter plekke een baby gaat krijgen.

Lees ook: Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum?

top 5 beste babyfoons banner

Jouw baby heeft besloten om langer te blijven zitten. Nou ja langer? Het kan namelijk ook zijn dat de uitgerekende datum niet klopt en dat daar een fout is gemaakt. Het komt vaker voor dan je denkt dat baby’s ’te laat’ geboren worden en bij 41 weken zwanger is dat geen uitzondering.

top 5 beste babyfoons banner

41 Weken zwanger: Weeën opwekken en bevalling inleiden

Soms kan het voorkomen dat de verloskundige besluit om de weeën op te wekken.
Afhankelijk van jouw situatie kan dit op een aantal manieren gebeuren.

  1. Vliezen breken

    De baarmoederzak wordt voorzichtig doorgeprikt. Hierdoor verlies je vruchtwater en dit leidt in de meeste gevallen tot weeën.

  2. Hormonen

    Een andere manier om de weeën op te wekken is door hormonen toe te dienen. Dit gebeurt via de vagina. De hormonen komen op die manier in de baarmoeder terecht en zorgen er zo voor dat de bevalling begint.

  3. Toedienen van oxytocine

    Oxytocine is ook een hormoon dat weeën kan opwekken. Dit hormoon wordt in je bloed opgenomen.

Wist je dat als je weeën worden opgewekt, de kans groot is dat je weeën intenser zijn dan wanneer ze op een natuurlijke manier komen? Lees hier nog wat tips om zelf de weeën op te wekken!

Ben je ook met 41 weken zwanger nog niet bevallen? Lees dan snel het artikel over 42 weken zwanger.

40 Weken zwanger 42 Weken zwanger

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019