bannerbolsale
Zwangerschap

Alles over zwangerschap

Jullie willen graag een kindje. Dit besluit zorgt voor een hele stroom van nieuwe gebeurtenissen met spannende momenten, blijdschap en soms ook tegenslagen. De kers op de taart is natuurlijk de komst van jullie kindje. Een moment waar je misschien nu al naar uitkijkt. Maar voordat je jouw kindje in je armen kunt nemen moet je eerst nog zwanger worden, de 40 weken van de zwangerschap doorlopen en bevallen. Dat is natuurlijk niet zomaar iets! Daarom hebben wij een complete website gewijd aan alles over zwangerschap. Denk aan het bepalen van je menstruatiecyclus, je vruchtbaarheid en betrouwbare zwangerschapstesten.

beste babyfoon bol.com

Ook tijdens je zwangerschap kun je genoeg informatie vinden over alles waarmee je te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld de bekende zwangerschapskwaaltjes en wat dacht je van een zwangerschapskalender waarin je precies per week kunt lezen wat er in je lijf gebeurd? Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten op onze website? Je leest het hieronder.
alles over zwangerschap baby zwanger worden

Alles over zwangerschap en zwanger worden

Het lijkt soms heel makkelijk te gaan, maar zwanger worden is niet iets wat je zomaar overkomt. In ieder geval niet bij de meeste vrouwen. Een vrouw is niet 365 dagen per jaar vruchtbaar. Maar een aantal dagen per maand is de vruchtbaarheid van een vrouw het hoogste.

prenatal extra korting banner

Om erachter te komen wanneer jouw vruchtbare dagen zijn is het handig als je inzicht hebt in jouw menstruatiecyclus. Aan de hand van je cyclus kun je berekenen wanneer jouw eisprong is. Vooral in de dagen vlak voor de eisprong ben je erg vruchtbaar. Op ZoZwanger kun je alles vinden over hoe je jouw menstruatiecyclus kunt achterhalen, wat een eisprong is en op welke dagen het goed is om met je partner tussen de lakens te kruipen!

alles over zwangerschap en zwanger worden

Tips om je vruchtbaarheid een boost te geven

Er zijn bepaalde leefstijl keuzes die ervoor kunnen zorgen dat je minder vruchtbaar bent. Als je zwanger wilt worden, wil je er waarschijnlijk alles aan doen om dit zo snel mogelijk te bereiken. Daarom geven we je hierover op Zo Zwanger heel veel informatie en tips. Ben je bijvoorbeeld al op de hoogte van de gevaren van alcohol voor je zwangerschap?

Waarschijnlijk wist je wel al dat roken als je zwanger bent een slecht idee is, maar wist je ook dat roken ook je vruchtbaarheid kan verminderen? Naast alcohol en roken speelt voeding ook een belangrijke rol in je algehele gezondheid en dus ook de kans om zwanger te worden.

Zo zijn er bepaalde vitamines en mineralen die de vruchtbaarheid kunnen bevorderen. Dit geldt niet alleen voor vrouwen, ook mannen hebben er baat bij om ervoor te zorgen dat ze de juiste voedingsstoffen of supplementen binnenkrijgen! Het is misschien veel, maar maak je geen zorgen, op onze website kun je al deze informatie vinden en rustig doornemen. Ook voorzien we je graag van tips om gezonder te eten en om bijvoorbeeld te stoppen met roken.

statistieken over zwanger worden zozwanger

Ben ik zwanger?

Elke maand zal het weer spannend worden: wordt je ongesteld of niet? Ben je zwanger of moet je toch weer een maandje wachten? Het uitblijven van je menstruatie kan het eerste teken zijn dat je zwanger bent. Maar sommige vrouwen zijn zwanger en toch ongesteld. Hoewel dit geen echte menstruatie is, kan het natuurlijk soms wat verwarring veroorzaken, maar we zullen je uitleggen hoe dit komt.

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Een tweede signaal dat aangeeft dat je in blijde verwachting bent kunnen de eerste zwangerschapskwaaltjes zijn. Denk bijvoorbeeld aan ochtendmisselijkheid. (Hoe ontstaat zwangerschapsmisselijkheid eigenlijk?) Uiteraard weet je het pas zeker als je een zwangerschapstest hebt gedaan. Deze kun je kopen bij de drogist, maar we hebben ook een online zwangerschapstest voor je klaar staan.

Tevens geven we je tips hoe je kan vertellen dat je zwanger bent aan je familie en kun je een handig overzicht vinden op de site over voeding je die je wel of niet kunt eten tijdens de zwangerschap.

Werkelijk alles over zwangerschap

Als je zwanger bent, zeker als het de eerste keer is, wil je natuurlijk alles over zwangerschap weten. Wat gebeurt er allemaal in je lijf? Wat kun je verwachten, hoe ontwikkelt je baby zich en van welke zwangerschapssymptomen kan je last gaan krijgen? Onder het kopje zwangerschap geven je informatie over al deze vragen. Wil je weten hoe jouw baby zich ontwikkelt en hoe groot en zwaar je kindje is? In onze zwangerschapskalender kan je jouw zwangerschap van week tot week volgen.

zwangerschapskalender zo zwanger

We leggen je precies uit hoe groot je baby is door de grootte te vergelijken met een vrucht of groenten. Op die manier kun je beter visualiseren. Daarnaast geven we aan welke organen of lichaamsdelen nu worden ontwikkeld en wat jouw baby deze week al kan.

Natuurlijk vergeten we ook jou als zwangere vrouw niet. In onze zwangerschapskalender geven we ook aan wat er in je lijf gebeurt, bijvoorbeeld welke zwangerschapshormonen er door je lijf gieren en welk effect ze hebben op je lichaam en mogelijk ook je gemoedstoestand.

Dankzij onze uitgebreide informatie hopen we je stap voor stap naar het moment van de waarheid te begeleiden: de bevalling. Zo kun je bijvoorbeeld ook informatie lezen over de weeën die je tijdens je zwangerschap al kunt voelen. Bij al onze informatie geven we aan welke stappen je kunt ondernemen om je zwangerschap iets behaaglijker te maken. Hopelijk heb je er veel baat bij!

beste babyfoon bol.com

Prenatale controle en je verloskundige

Tijdens je zwangerschap sta je er natuurlijk niet alleen voor. Uiteraard heb je steun van je partner, vrienden en familie. Daarnaast heb je een verloskundige en natuurlijk je huisarts die je kunnen voorzien van medische zorg en informatie. Toch is het altijd fijn om al wat informatie te verzamelen over die verloskundige. Onder het kopje ‘Prenatale controle’ kun je alles vinden wat je moet weten over deze controles.
verloskundige verloskundigenpraktijk
Bijvoorbeeld informatie over de taken van een verloskundige, hoe de verloskundige je bijstaat tijdens je gehele zwangerschap en bevalling en wanneer je prenatale controles ongeveer zijn. Deze controles omvatten alle echo’s en testen die je tijdens je zwangerschap kunt laten afnemen. Bijvoorbeeld de vlokkentest of nekplooimeting.

Daarnaast kun je ook lezen welke echo’s er standaard worden uitgevoerd en wat je kunt verwachten. Tijdens een echo kun je de hartslag van de baby horen. Een erg fijn en rustgevend geluid! Wil je ook thuis naar de hartslag van je baby luisteren? Op onze website vindt je alle informatie en mogelijkheden om ook thuis te genieten van het kloppen van je baby’s hartje.

Deel en lees ervaringen over zwangerschap

Feitelijke informatie over je zwangerschap is natuurlijk heel interessant, maar ervaringen van anderen kunnen soms ook erg fijn zijn om te lezen. Soms krijg je de beste antwoorden van vrouwen die het al een keer hebben meegemaakt. Onze ervaring is dat veel vrouwen steun, kracht en geruststelling vinden in deze ervaringen van anderen. Of je nu wilt weten hoe je van je misselijkheid kunt afkomen of een vervelende ervaring wilt delen: bij ZoZwanger ben je niet alleen. Daarom is onze ervaringsblog een prachtig en belangrijk onderdeel van de website.
miskraam ervaringen zwangerschap blog

Alles over de bevalling

Na ongeveer 40 weken is het moment daar: de bevalling! Voor veel kersverse moeders is dit een spannend moment waarop ze zich verheugen en soms ook een beetje tegenop kijken. Het eerste wat belangrijk is om over na te denken is of je kiest voor een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling. Beide hebben voor- en nadelen en als je baby gezond is, is het vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Op onze website vindt je alle voor- en nadelen en kun je ook lezen wat de procedure is.

Soms is het niet mogelijk om te kiezen en moet je in het ziekenhuis bevallen. Bijvoorbeeld wanneer je graag gebruikt maakt van pijnbestrijding. Ook hierover zullen we je van alle informatie voorzien.

beste babyfles banner

Fases van de bevalling

Je kindje wordt niet in één keer geboren. Het is ook niet zo dat je vliezen breken en je meteen kunt gaan persen (zoals vele films en series je doen geloven). Een bevalling verloopt veel trager en heeft diverse fases. Vooral als je zwanger bent van je eerste baby kan het behulpzaam zijn om onze fases van de bevalling eens door te nemen. Mogelijk helpt dit om minder snel in de stress te schieten als je een kramp in je buik voelt. Er zijn namelijk verschillende soorten weeën die niet alleen inhouden dat je daadwerkelijk aan het bevallen bent.
weeen herkennen bevalling begint

Alles over keizersnede

Soms is het nodig dat er een keizersnede wordt verricht. Bijvoorbeeld bij een stuitligging of eerdere problemen bij je zwangerschap. Ook hierover kun je alles vinden op onze website. We hebben zelfs een ontzettend indrukwekkend filmpje van een keizersnede op de website geplaatst. Werkelijk prachtig om te zien!
keizersnede spoedkeizersnede

Alles over moeder zijn

Soms zijn toekomstige moeders zo bezig met de zwangerschap en de bevalling dat het nadenken over de tijd na de geboorte een beetje erbij inschiet, terwijl dit juist een belangrijke periode is. Word je voor de eerste keer moeder, dan is het natuurlijk al helemaal spannend. Kleine dingen zoals borstvoeding geven, rompertje uittrekken, hoe je een voedingsbeha gebruikt en hoe je jouw baby kunt laten slapen zijn soms lastiger dan je denkt.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Naast informatie over de genoemde onderwerpen kun je jezelf ook inlezen over kolven en kolfapparaten, spenen voor je baby, hoe je een baby kunt vasthouden en welke babykleding je minimaal in huis moet hebben op de dag dat je kleintje wordt geboren.

Niet alleen de praktische informatie zal je erg kunnen helpen, ook onze informatie over jouw gemoedstoestand en je lijf. Merk je bijvoorbeeld dat je in plaats van geluk ook kampt met depressie? Of heb je misschien last van huilbuien (kraamtranen of baby blues)? Maak je geen zorgen, het komt veel vaker voor dan je denkt en dat zullen we je allemaal vertellen. Tevens geven we je een paar handige tips voor afvallen na de zwangerschap!

zwanger depressie tijdens de zwangerschap

Alles over slapen

Eén van de eerste dingen die gaan veranderen na de geboorte van je kindje is jouw slaapritme. Denk aan gebroken nachten. Er is één iemand die hier een grote bijdrage in heeft en dat is je kleine uk. In onze rubriek ‘baby slapen’ geven we je zoveel mogelijk informatie over hoe je jouw kindje kunt laten slapen, hoe je zorgt voor een goed slaapritme en wanneer het moment aanbreekt dat je kindje gaat doorslapen. Is je baby ontroostbaar? Misschien heb je dan iets aan onze tips over hoe je een huilende baby stil krijgt.

baby doorslapen tips

Optimale verzorging van je baby

Je leven met kind draait voornamelijk om je kind en dat vind je als ouder helemaal niet erg. Maar soms kan de verzorging van je baby flink wat vragen oproepen. Op onze website proberen we deze vragen zoveel mogelijk te beantwoorden zoals hoe je jouw baby in bad kunt doen, alles over het toedienen van vitamine K, hoe je jouw baby zindelijk kunt maken en handige tips voor jouw baby in de zon.

Alles over babykwaaltjes

Een vrolijke lachende baby is wat we het liefste zien, maar helaas zijn er veel babykwaaltjes waarmee je kindje te maken kan krijgen. Deze kwaaltjes kunnen je behoorlijk ongerust maken. Vaak helpt het als je al wat informatie hebt gehad over de kwaaltjes en wat je kunt doen om het zo behaaglijk mogelijk voor je baby te maken.

We hebben sowieso een handig overzicht van de 10 meest voorkomende babykwaaltjes voor je klaarstaan. Daarnaast kun je veel informatie vinden over koorts bij je baby of een verkoudheid en wat je kunt doen. Tevens lichten we je ook in over hoe je luieruitslag kunt voorkomen of behandelen en hoe je jouw baby kunt ondersteunen bij darmkrampjes. Uiteraard is het wel altijd verstandig om ook je verloskundige of huisarts in te lichten!

meest voorkomende babykwaaltjes

Alles over zwangerschap en altijd op zoek naar meer

Alle onderwerpen die we genoemd hebben in dit artikel is slechts een selectie van wat we op onze website hebben staan. Wanneer we zeggen dat we alles over zwangerschap hebben beschreven, dan bedoelen we ook alles. Nou bijna alles, want de ontwikkelingen en nieuwtjes over zwangerschap staan nooit stil. De medewerkers van ZoZwanger zijn nog steeds dagelijks in de weer om alles over zwangerschap te verzamelen en aan jou door te spelen. Zo houden we constant nieuwe ontwikkelingen en interessante bevindingen in de gaten. Daarnaast besteden we veel aandacht aan actuele onderwerpen.

Onze website is eigenlijk nooit af. Er is altijd wel weer iets nieuws te schrijven over zwangerschap en dat vinden wij juist ontzettend leuk. Zwanger worden, de zwangerschap, bevalling en het ouderschap zijn onderwerpen die nooit vervelen en altijd interessant zijn.

Wil je ook op de hoogte blijven van alles over zwangerschap? Volg dan de ZoZwanger Facebook pagina en je weet meteen wanneer we weer iets nieuws hebben geplaatst! Weet jij nog een leuk onderwerp of wil je meer informatie over iets wat nog niet op de website staat? Geef het ons door en we schrijven met liefde een leuke blog of artikel voor je!

zwangerschap alles over zwanger worden

davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019