header banner hema
Beste babyproducten

Welke zwangerschapstest is goed? Welke is de beste?

Ik heb al een aantal zwangerschapstesten versleten en ik dacht: laat ik er eens een review over schrijven. Om heel eerlijk te zijn heb ik tijdens mijn onzekere dagen van zwanger zijn of toch niet zwanger zijn, op Google gezocht naar reviews over zwangerschapstesten. Ik wilde namelijk de beste zwangerschapstest hebben, zeker toen mijn eerste zwangerschapstesten aangaven dat ik niet zwanger was. En dat was dus wel het geval! Hieronder mijn bevindingen en antwoord op de vraag: Welke zwangerschapstest is goed en welke is de beste? Het zijn overigens maar 3 verschillende testen die ik heb gebruikt, dus aanvullingen zijn MEER DAN WELKOM!

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Wat is de beste zwangerschapstest?

Welke zwangerschapstest is goed? De beste zwangerschapstest is een test die makkelijk in gebruik is en daarnaast een betrouwbaar, vroeg antwoord geeft op de vraag of je zwanger bent of niet!
Hieronder heb ik de zwangerschapstesten beoordeeld en op volgorde gezet van goed naar niet zo goed (of eigenlijk slecht).

banner billendoekjes waterwipes
 1. Predictor Early

  Omdat ik de zwangerschapstest iets te vroeg deed, vond ik de Predictor Early zwangerschapstest heel fijn. Deze test kan je tot 4 dagen voor de dag dat je ongesteld moet worden doen en dan kan de test met 99% zekerheid aangeven of je zwanger bent of niet.

  • hCG gevoeligheid: Volgens het bedrijf zelf kan de zwangerschapstest hCG waardes meten van 10mIU/ml en hoger. Dit geeft aan dat het een zeer gevoelige test is.
  • Gebruik: Ik vond het gebruik van de test heel fijn. Het stukje waarop je moet plassen is redelijk groot en verandert meteen van kleur zodat je weet dat je goed aan het mikken ben. Daarnaast hoef je er ‘maar’ 5 seconden lang op te plassen. Hierna wacht je 3 minuten en weet je het antwoord: een tweede streepje of niet.
  • Het nadeel vond ik wel dat ze voor het tweede streepje een lichtroze kleur hebben gekozen. Dat is sowieso niet heel goed zichtbaar.

  • Prijs: Ongeveer €11,99 voor 1 test. Of €9 bij afname van 2 testen.
 2. Lees ook mijn ervaring over het wel of niet doen van een vroege zwangerschapstest!

  Welke zwangerschapstest is goed

 3. Clearblue

  Als iemand tegen mij zegt ‘zwangerschapstest’ dan denk ik meteen aan Clearblue. Ik had altijd het gevoel dat dit de beste zwangerschapstest is en het meest betrouwbaar in vergelijking met andere merken. Dus als ik een test moest doen, kocht ik altijd deze.

  Ze zijn op zich wel betrouwbaar, maar ik denk niet dat deze testen met kop en schouders boven de anderen uitsteken. In ieder geval niet de ‘normale’ Clearblue want deze versie werkt ook met streepjes.
  Wellicht dat de digitale test van Clearblue wel vele malen fijner is. Maar die vond ik te duur en heb ik niet meegenomen in mijn onderzoek welke zwangerschapstest is goed.

  • hCG gevoeligheid: De normale Clearblue heeft een hCG gevoeligheid van 25 mIU/ml. Deze test is dus niet heel geschikt om al vroeg te gebruiken. Je moet dus echt wachten tot de dag dat je ongesteld moet worden.
  • Gebruik: Ik vind deze Clearblue test qua gebruik vergelijkbaar met de Predictor. Het stripje waarop je moet ‘mikken’ heeft een mooi formaat en verandert van kleur als je ‘raak plast’. Je moet 5 seconden op het stripje plassen. Daarna 3 minuten wachten. Als je een plusje ziet ben je zwanger.
  • Prijs: Ongeveer €15,- voor 2 stuks
  • beste zwangerschapstest clearblue
   Wat ik wel stom vind is dat ze op de verpakking adverteren dat je binnen 1 minuut een uitslag hebt, terwijl er in de gebruiksaanwijzing staat dat je 3 minuten moet wachten totdat je de uitslag ziet. Daar kan ik dan niet zo goed tegen.

 4. Test-Point. Zwanger early

  Dit was een goedkope test die ik bij de Etos hebt gekocht. Op de witte verpakking met blauwe streep aan de rechterkant staat alleen ‘test zwanger early’. Eigenlijk doet het er niet toe, want ik vond deze zwangerschapstest echt helemaal niks!

  • hCG gevoeligheid: Volgens Test-point is de hCG gevoeligheid 12 mIU/ml. Best gevoelig dus.
  • Gebruik: En dan nu het gebruik. Dat is echt totaal niet fijn. Zelfs zo vervelend dat bij mij deze test niet eens is gelukt, ik kreeg niet eens een controle streepje te zien. Het begint er al mee dat je 10 seconden lang (!!!) op een klein (TE KLEIN) stripje moet plassen. Tien seconden is best lang hoor, je moet dus maar even wachten met plassen tot je een liter water hebt gedronken en echt heel erg moet!

   En als je dan gaat beginnen met plassen moet je ook nog eens goed mikken want het stripje is erg klein en je mag daarnaast niet voorbij de pijlmarkering urineren. Bijna onmogelijk dus.

   Andere optie is je urine opvangen en het staafje erin dopen. Ik had beide gedaan. Dus een poging om over het stripje te plassen en daarnaast heb ik het ook nog eens opvangen en dat ding erin gezet. Maar ik kreeg geen uitslag. Dan mag de test wel goedkoper zijn, als die het niet doet heb je pas echt je geld weggegooid.

  • Prijs: Ongeveer €9,-

Welke zwangerschapstest is goed? De beste zwangerschapstest is de Predictor Early!

banner beste luchtreiniger babykamer

Welke zwangerschapstesten zijn nog meer goed?

Toen ik zelf ging Googelen naar goede zwangerschapstesten las ik op diverse fora dat de testen van de Kruidvat en Trekpleister heel goed en gevoelig zijn. Ik heb dit even nagezocht en de testen zijn inderdaad hCG gevoelig, ze meten al rond de 10 mIU/ml (sommige beweren zelfs 8 mIU/ml).

Ander voordeel van deze testen is natuurlijk de prijs. De zwangerschapstest van de Etos brengt het er iets minder goed vanaf. De gewone test heeft een hCG gevoeligheid van 50 mIU/ml.

Hoe deze testen zijn in gebruik weet ik niet. Maar als jij hier meer informatie over hebt of ervaring hebt met andere testen dan hoor ik dat graag in de reacties hieronder! Zo kunnen we met zijn allen bepalen welke zwangerschapstest goed is, om zo de beste zwangerschapstest te vinden!

Lees ook: Wat is het beste moment om een zwangerschapstest te doen?kleertjes sale 70

Meer lezen

6 Reacties

 1. Audrey
  • Roos
 2. Nicky
 3. Kyra
 4. Sanne
 5. DeeDee
vadersschapsverlof 2019