“waterwipes
Zwangerschap

Zwangerschapssymptomen of zwangerschapstekenen

Meteen na de innesteling weet je lichaam dat je zwanger bent en begint zich klaar te maken voor 9 maanden werken voor twee. Dit zal je in meer of mindere mate merken aan je lichaam. Dit worden ook wel zwangerschapssymptomen of zwangerschapstekenen genoemd. Wil je zeker weten of je zwanger bent, dan is een zwangerschapstest doen natuurlijk de beste indicator. Maar als je enkele van de volgende zwangerschapssymptomen hebt dan is de kans groot dat je wel degelijk zwanger bent.

hema rompers

De meest voorkomende zwangerschapssymptomen of zwangerschapstekenen!

Natuurlijk is een zwangerschapstest de enige manier om zeker te weten dat je zwanger bent, maar onderstaande zwangerschapssymptomen kunnen ook signalen zijn dat je misschien wel zwanger bent.

 1. Uitblijven van de menstruatie

  Het belangrijkste symptoom dat je wel eens zwanger kan zijn is het uitblijven van je menstruatie. Tijdens de zwangerschap wordt je cyclus stil gelegd. Immers als er weer een eitje vrij komt, dan is de baarmoeder toch al bezet. Bij het grootste gedeelte van de vrouwen blijft de menstruatie helemaal weg.
  Toch zijn er gevallen bekend dat vrouwen blijven vloeien rond de tijd dat ze normaal gesproken ongesteld zouden moeten worden. Soms alleen een of twee keer, maar soms blijven vrouwen vloeien tijdens de hele zwangerschap! Vaak gaat het dan niet om de hoeveelheid die je normaal tijdens een menstruatie zou vloeien, maar alleen om wat bruine afscheiding.

 2. zwangerschapssymptomen of zwangerschapstekenen

 3. Gevoelige borsten

  Veel vrouwen merken meteen een verandering aan hun borsten. Deze worden pijnlijker en gevoeliger voor aanraking. Ze kunnen wat opzwellen en daardoor al snel niet meer passen in je normale bh’s. Ook zal je snel zien dat de doorbloeding van je borsten verbetert. Lees hier meer over pijnlijke borsten tijdens de zwangerschap.

 4. nutricia actie banner
 5. Een bekend zwangerschapssymptoom is sterkere reukzin!

  Al snel neemt je reukzin toe. Een van de bekendere zwangerschapssymptomen is dat je dingen eerder ruikt en sterker ruikt dan anderen. Ook wordt je gevoeliger voor geurtjes. Zo kan een sterk parfum of de geurdampen van bepaalde voedingsmiddelen je ineens te veel worden. Je kan ze dan vies vinden ruiken of je kan er misselijk van worden.

 6. Doe de online zwangerschapstest!
  Beantwoord enkele korte vragen en doe een online zwangerschapstest om te kijken of je zwanger bent!
  Wil je het echt zeker weten? Dit zijn de beste zwangerschapstesten

 7. Misselijkheid als zwangerschapssymptoom

  Hoewel er vaak gesproken wordt van ‘morning sickness’ of ochtendmisselijkheid, kan de misselijkheid elk moment van de dag de kop op steken. Vaak is het een teken van je lichaam dat je bloedsuikerspiegel laag is. Dit is goed op te vangen door de hele dag door kleine dingen te eten tijdens je zwangerschap met veel koolhydraten. Deze geven gelijkmatiger dan suikers de voedingsstoffen af waardoor je bloedsuikerspiegel beter in evenwicht is.

  Bij sommige vrouwen blijft het bij een gevoel van misselijkheid op een bepaald moment van de dag of bij het ruiken van een bepaalde geur. Weer andere moeten af en toe overgeven of erger constant overgeven. Belangrijk is om goed te blijven drinken en gezonde dingen te eten. Als het langer duurt dan de eerste drie maanden of echt overmatig overgeven, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met de huisarts, verloskundige of gynaecoloog.

 8. Vaker plassen

  Door de hormonen moeten zwangere vrouwen in het begin van hun zwangerschap vaker plassen dan gewoonlijk. Belangrijk is om goed uit te plassen om zo een blaasontsteking tijdens de zwangerschap te voorkomen.

 9. Vermoeidheid

  Tijdens de eerste maanden van de zwangerschap moet je lichaam zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Dit kost veel energie wat leidt tot een gevoel van vermoeidheid. Doe rustig aan en luister goed naar je lichaam. Tegen de vermoeidheid is niets te doen behalve extra dutjes doen overdag en vroeg naar bed te gaan.

Lees ook: Vroege zwangerschap symptomen die je snel kunt herkennen!

Heb jij enkele van deze zwangerschapstekenen of zwangerschapssymptomen? Dan is het wellicht een goed moment om een zwangerschapstest te gaan doen! je kan hem hier anoniem bestellen!

online testen zwangerschap

Wil je testen of je zwanger bent?
Deze test is gevoeliger dan andere zwangerschapstesten waardoor je al 4 dagen voor je menstruatie kunt testen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019