“waterwipes
Zwanger Worden

Vroege zwangerschap symptomen die je snel kan herkennen!

De meest spannende dagen in de reis naar een zwangerschap zijn de dagen voor jouw NOD, dus voor de dag dat je eigenlijk ongesteld moet worden. Dat zijn dus ongeveer 2 weken. In die twee weken is het afwachten geblazen. Zwanger of niet? Zijn er vroege zwangerschap symptomen die je snel kan herkennen? Ja hoor! Je leest ze hier!

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Aan welke symptomen in de eerste weken kan je herkennen dat je zwanger bent?

Er zijn een aantal vroege zwangerschap symptomen die je al snel kan herkennen in die eerste weken, misschien zelfs al voordat je een vroege zwangerschapstest kunt doen.
Maar! Er is een grote maar. Het is best tricky om nu telkens en alleen maar te gaan letten of je de zwangerschap symptomen voelt die ik zo gaat benoemen.

Hier kan je jezelf echt gek mee maken, want soms wil je zo graag, dat je dénkt dat je ze voelt terwijl het misschien niet zo is. Let hier dus mee op. Dat gezegd hebbende, kan het misschien wel fijn zijn dat als je iets voelt, je niet meteen denkt dat je ziek bent geworden, maar misschien gewoon lekker zwanger!

Lees ook: Schijnzwanger?! Als jouw lichaam je voor de gek houdt!
Vroege zwangerschap symptomen die je snel kan herkennen!

 1. Innestelingsbloeding

  Verlies je een aantal dagen voordat je eigenlijk ongesteld had moeten worden wat bloed? Is dit bloed lichtroze en verlies je niet zoveel bloed als bij een normale menstruatie? Stopt het na een dag? Dan kan het zijn dat je een kleine innestelingsbloeding hebt.

  Wanneer je eitje bevrucht is en zich na de bevruchting gaat innestelen in je baarmoeder, kan hierbij een bloedvaatje knappen. Hierdoor verlies je wat bloed. Dit is niet erg hoor, het betekent geen miskraam. Een miskraam gaat altijd gepaard met krampen en de bloeding is dan veel erger.

 2. Steken of innestelingspijn

  Sommige vrouwen denken dat ze de innesteling kunnen voelen. Het voelt aan als steken rechts of links onderin de buik. Een beetje vergelijkbaar als menstruatiekrampen. Innestelingspijn krijg je ongeveer 5 dagen voordat je eigenlijk ongesteld moet worden, want dan vindt vaak de innesteling plaats. Dit is de 23 dagen na de eerste dag van je laatste ongesteldheid (bij een cyclus van 28 dagen).

 3. Ovulatietest online bestellen banner
 4. Bekendste vroege zwangerschap symptoom is misselijkheid

  Een heel bekend vroeg zwangerschap symptoom dat je misschien vertelt dat je zwanger bent is misselijkheid. Het was bij mij ook hét symptoom dat mij vertelde dat ik zwanger was, nog voordat ik de test kon doen. Maar ik was voorheen dan ook nooit misselijk, dus daarom viel het extra op. Er zijn trouwens veel vrouwen die ochtend misselijkheid als eerste zwangerschap symptoom ervaren.

 5. misselijkheid zwangerschap symptoom

 6. Sterk ruiken

  Een ander symptoom dat ik al vroeg opmerkte was dat ik geuren veel intenser rook en dat ik soms ook misselijk werd van bepaalde geuren, bijvoorbeeld geurkaarsen. Als ik in de supermarkt langs geurkaarsen liep werd ik meteen misselijk. Ook dat was voor mij een duidelijk signaal dat ik wel eens zwanger kon zijn.

 7. Super moe zijn in de eerste weken!

  Een vroeg zwangerschap symptoom waar ik en heel veel andere vrouwen met mij, erg last van had was van extreme vermoeidheid. Ook al had ik 8 uur of langer geslapen, steeds als mijn wekker ging dacht ik echt ‘hell no’.

  Ik kon mijn ogen gewoon niet open krijgen. Overdag kon ik mijn ogen weer niet open houden. Zo moe was ik echt nog nooit geweest. Dus voel je jezelf mega gesloopt terwijl je niet het hele weekend de bloemetjes hebt buiten gezet, dan is het misschien mogelijk dat je zwanger bent.

 8. Gevoelige borsten

  Tijdens elke menstruatiecyclus maken je borsten zich klaar voor een eventuele zwangerschap. Daarom hebben veel vrouwen wat gevoelige borsten tijdens hun ovulatie. Als er geen zwangerschap is, neemt de gevoeligheid af. Maar als je wel zwanger bent, dan gaan je borsten verder met het voorbereiden op borstvoeding geven. Ze gaan dus groeien en blijven gevoelig. Dit kan dus een goed teken zijn dat je in blijde verwachting bent!

 9. Vaak plassen

  Lijkt het of jouw blaas overuren draait en moet je super vaak plassen? Ook dat kan een vroeg zwangerschap symptoom zijn. Al vanaf de 6de week van je zwangerschap zal je meer frequent de wc gaan bezoeken.

  Veel plassen is daarom één van de eerste zwangerschap symptomen die vrouwen opmerken. Waarom je meer moet plassen? In het begin wordt dat veroorzaakt door het zwangerschapshormoon hCG. Later komt het ook doordat je meer bloed in je lichaam hebt en je baarmoeder tegen je blaas groeit.

 10. Dingen opeens niet meer lusten

  Mijn moeder die wist al vroeg dat ze zwanger was als ze in één keer geen koffie meer lustte (terwijl ze normaal gesproken de hele dag koffie drinkt). Sommige vrouwen hebben dat met vet eten of worden acuut misselijk als ze vis ruiken. Deze verandering van smaak kan al vroeg in je zwangerschap voorkomen.

 11. Uitblijven van de menstruatie

  Mocht je echt zwanger zijn, dan draait je lichaam al eventjes wat overuren terwijl jij nog steeds vol spanning je menstruatie afwacht. Veel vroege zwangerschap symptomen kan je al eerder merken, maar je weet dan nog niet zeker of je echt zwanger bent.

  Hét enige echte zwangerschap symptoom dat je met meer zekerheid vertelt dat je in verwachting bent is de NOD, oftewel, de dag dat je ongesteld moet worden maar het niet wordt. Super spannend!

Lees ook: Wat is het beste moment om een zwangerschapstest te doen?

beste zwangerschapstest clearblue

Vroege zwangerschap symptomen week 1

Wil je weten welke zwangerschap symptomen je allemaal kunt verwachten in je zwangerschap en wat er nog meer gebeurt met je lichaam? Bekijk dan eens onze zwangerschapskalender waarin per week wordt aangegeven hoe jouw baby zich ontwikkelt en wat er met jouw lijf gebeurt. Super interessant om te lezen.

De zwangerschapskalender begint bij week 1, dat is natuurlijk logisch. Maar week 1 van de kalender is niet de eerste week dat jij erachter bent gekomen dat je zwanger bent.

Wist je namelijk dat je helemaal niet 40 weken zwanger bent, maar dat je maar 38 weken daadwerkelijk zwanger bent?

Toch tellen we allemaal 40 weken omdat we tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. We tellen niet vanaf de dag dat de bevruchting plaatsvond, omdat veel vrouwen die exacte dag vaak niet weten en het daarom minder betrouwbaar is. De eerste dag van je laatste menstruatie weten veel vrouwen wel. Daarom tellen we 40 weken, die eerste 2 weken krijg je dus helemaal gratis en voor niets.

Is jouw zwangerschapstest positief, dan ben je al 4 weken zwanger! Want als je 4 weken zwanger bent, merk je dat je NOD is geweest en kun je een zwangerschapstest doen. De bevruchting (bij 3 weken zwanger) heeft plaatsgevonden en het eitje heeft zich ingenesteld. Vanaf nu ga je steeds meer zwangerschap symptomen merken. Lees hierover alles in de zwangerschapskalender!

Online zwangerschapstest doen!

Heb je even geen tijd om een zwangerschapstest te kopen, maar wil je toch een beetje weten waar je aan toe bent? Doe dan onze online zwangerschapstest! Aan de hand van diverse vragen over jouw zwangerschap symptomen proberen we te achterhalen of je in verwachting bent of niet. Spannend! Natuurlijk is deze test niet 100% betrouwbaar en zal je om het zeker te weten toch een echte zwangerschapstest moeten doen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019