zozwanger adverteren
Je lichaam Vruchtbaarheid Zwanger Worden

Pil vergeten? Wat nu: Overslaan of 2 pillen tegelijk innemen?

Pil vergeten? En nu? Ben ik zwanger? Dat hoeft gelukkig niet meteen zo te zijn. Over het algemeen is er geen man overboord als je de pil een keer bent vergeten. Je hoeft je dus niet druk te maken om een eventuele zwangerschap. Ben je de pil vergeten dan is het altijd goed om deze alsnog in te nemen. Zelfs wanneer dit betekent dat je 2 pillen tegelijk moet innemen. Overslaan is dus niet de beste optie. De morning-afterpil is niet bedoeld als anticonceptiemiddel, maar als noodgreep en zou ook gebruikt kunnen worden na overleg met de huisarts.Twee pillen tegelijk innemen is niet schadelijk voor je. Daarnaast zijn er nog andere dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je niet zwanger wordt. Het kan namelijk verschil uitmaken in welke week je de pil bent vergeten. In sommige weken moet je extra voorzichtig zijn. Lees hier meer over in deze blog!

Eerste pil vergeten na stopweek

Ben je in de eerste week van je nieuwe strip en ben je de pil vergeten? Slik de pil dan alsnog in en neem de pil die je eigenlijk die dag moest innemen ook op het gebruikelijke tijdstip. Als je de afgelopen 7 dagen geen onbeschermde seks hebt gehad, is er niets aan de hand.
Wil je er zeker van zijn dat je nog even kinderloos blijft, dan is het wel verstandig om de komende week met condoom te vrijen. Just in case!
anticonceptie vergeten
Ben je de eerste pil vergeten na stopweek en heb je in de afgelopen 7 dagen wel onbeschermde seks gehad?
In dat geval is het goed om een morning-after pil in te nemen. Je kunt deze kopen bij de drogist. Heb je 1 of 2 dagen voordat je de pil vergat nog onbeschermde seks gehad? Neem dan even contact op met je huisarts.

Pil vergeten in de tweede week van je strip

Als je de pil bent vergeten in je tweede week van de strip is er niets aan de hand. Neem de pil alsnog in, ook wanneer dit betekent dat je nu 2 pillen tegelijk inneemt.
In deze week is de kans dat je zwanger wordt niet groot omdat de pil gewoon zijn werk kan doen. Ben je echter meerdere pillen vergeten in deze week, gebruik dan voor de komende 7 dagen een ander anticonceptiemiddel zoals een condoom. Zorg er in die 7 dagen wel voor dat je consequent de pil weer inneemt. Hierna kun je eventueel weer zonder condoom vrijen.

drogisterij aanbiedingen

Pil vergeten voor stopweek

Ben je de pil vergeten in de derde week van je strip (dus de laatste week) dan kun je voor een paar opties kiezen:

  1. De pil alsnog innemen, de strip afmaken en de komende 14 dagen beschermde seks hebben;
  2. De pil alsnog innemen en nog een extra week eraan plakken. Gebruik hiervoor de pillen van een andere strip. Na deze extra week doe je een stopweek. Je bent nu gewoon beschermd tegen een ongewenste zwangerschap.
  3. Alsnog de pil innemen en meteen beginnen met een nieuwe strip. Je slikt dus door.
  4. Meteen beginnen met een stop week. Na 7 dagen begin je weer met een nieuwe strip.

Reageer

vadersschapsverlof 2019