header banner hema
Peuter

Tips voor het leukste buitenspeelgoed!

Buiten spelen, volgens veel onderzoeken doen onze kinderen dat veel te weinig. Mijn dochter niet, die hoef ik echt niet aan te sporen om naar buiten te gaan. Onze tuin is in de loop van de tijd dan ook veranderd in een warboel van buitenspeelgoed. Een glijbaan, speelhuisje, schommel, zandbak, driewielers, een step, loopfiets, waterbaan, ballen. Soms is het hier behoorlijk ontploft. Maar, wat is nu het leukste buitenspeelgoed voor kleine kinderen? En wat staat er nog op mijn verlanglijstje?

banner vitamine-D kind

Mijn tips voor het leukste buitenspeelgoed!

Onlangs zijn wij verhuisd naar een nieuwe woning met een mooie tuin. Tegenover ons huis is een mooie speeltuin, maar de eerste tijd is Yinthe nog veel te jong om daar alleen naar toe te gaan, dus moet ze het doen met haar eigen buitenspeelgoed en wat er nog op ons verlanglijstje staat.
Wat er deze zomer als eerste en misschien wel leukste buitenspeelgoed voor in onze tuin gaat komen staat vast. Iets waar we onze kleine dame heel blij mee gaan maken en waar ze de eerste 8 jaar zeker nog plezier van gaat hebben:

 1. Trampoline

  Zorgt geheid voor veel plezier, zowel voor kleine als grotere kinderen en stiekem voor de ouders ook. Wij kiezen ervoor om hem in de graven, omdat we dat mooier vinden en het ding de komende 8 jaar nog wel blijft staan. Maar ze zijn er in allerlei soorten en maten, kleuren, met vangnet, noem maar op. Duur? Ook tweedehands zijn er een heleboel te vinden!

 2. Een zandbak

  Ja, het zorgt voor een hoop troep, het zand blijft namelijk nooit in de zandbak. Maar hier zorgt het al heel lang voor veel speelplezier, taartjes bakken, kastelen bouwen. Scheppen, harken, en stiekem als mama niet kijkt water er in gieten. Vies worden is altijd leuk. En nog gezond ook.

 3. eenvoudig buitenspeelgoed

 4. Een kinder picknick tafel

  Hoe leuk is dat! Heeft ze samen met haar zus straks haar eigen plekje in onze tuin waar ze kunnen knutselen en picknicken. Deze tafels zijn er in allerlei soorten. Zo heb je kleurrijke picknick tafels van kunststof maar liever kies ik voor een houten versie die je het hele jaar buiten kan laten staan. Ik heb al een mooie gevonden, namelijk deze picknicktafel kind, gemaakt van duurzaam Douglas hout zodat ik hem zelf een kleurtje kan geven!

 5. Schommel, glijbaan of speeltoestel

  Uiteraard afhankelijk van veel factoren: hoe groot is je tuin? Wat wil je er aan uitgeven? Heb je een speeltuin vlakbij? Ik heb voor Yinthe via Marktplaats een tweedehands glijbaantje opgescharreld. Ik hing schommelhaken aan de veranda en een speeltoestel vond ik op de weggeefhoek.

  Allemaal ‘lelijke’ plastic dingen en ik heb ook de nijging deze stiekem weg te gooien. Ik vrees alleen voor een verdrietige peuter als ik dat doe. Qua schommel heb ik ooit gekozen voor een stoffen hangstoeltje, deze wil ik graag gaan vervangen voor een grote nestschommel. Eentje die veel draagkracht heeft, dan kan ik er zelf ook lekker in hangen.

 6. luierkorting op pampers banner
 7. Watertafel

  Altijd een hit, spelen met water (zeker in combinatie met zand). Watertafels heb je in alle soorten, maten en prijsklasse. Ook heel leuk voor de kleintjes die je nog niet in een badje durft te laten spelen. Ze kunnen er omheen lopen en lekker spetteren, zonder gevaar. Op internet zijn ook veel leuke doe het zelf waterbanen te vinden, door bijvoorbeeld met regenpijpen en lege flessen een parcours aan de schutting te maken.

 8. Traptractors, skelters, driewielers en loopfietsen

  Kortom, alles op wielen.

 9. Stoepkrijt

  Stoepkrijt is hier een echte hit, zeker als ik mee teken. Laatst heb ik samen met Yinthe een heel wegennet in onze tuin getekend, met een rotonde, stoplicht, benzinepomp, een weg naar haar glijbaan, speelhuisje en de zandbak. Hinkelpad erbij en mevrouw was de hele middag zoet.

 10. Bellenblaas

  Kunnen ze uren zoet mee zijn, zowel met de ‘ouderwetse’ variant waarmee je zelf moet blazen als de automatische bellenblaas pistolen. Het blijft gewoon een wonder om die mooie bellen weg te zien waaien, ze te vangen en de mooie kleuren te zien.

 11. Waterballonnen, watersproeier, waterpistolen, zwembadje

  Kortom, alles waar water aan te pas komt. Ik gebruik de deksel van onze schelpzandbak vaak als zwembadje in de tuin. 4 emmers water er in en klaar.

 12. schelpzandbak als zwembadje

 13. Een bal

  Voetballen, overrollen, overgooien. Noem maar op, een bal is altijd goed.

 14. Niets!

  In een tuin is vaak genoeg te zien, ga op zoek naar slakken, bekijk de bloemen, voel aan de steentjes en takjes. Een grote belevenis voor kleine kindjes, ook zonder al dat leuke buitenspeelgoed.

Kortom, buiten is zo veel te beleven. Met of zonder (duur) buitenspeelgoed. Yinthe is echt gek op buitenspelen, ook als het regent. Loopt ze met haar paraplu op heel hard “het regent, het regent” te zingen. Of ik geef haar een bezem en ze is weer een half uur zoet. Waar ze nu heel druk mee is zijn beestjes. Een pier, miertjes, slakken. Alles is interessant en volgt ze op de voet. Hopelijk blijft dat zo, maar tot nu toe is ze gelukkig geen voor de tv hang kind.

Lees ook: Leuke cadeautips voor een meisje van 2 jaar!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019