zozwanger adverteren
Baby

Voordelen van een speeltoestel in de tuin

Bijna niets is beter tijdverdrijf voor je kind dan lekker buiten spelen. Dit buiten spelen wordt nog leuker (en aantrekkelijker) als er een leuk speeltoestel in de tuin staat. Wil jij ook je kids blij maken met een speeltoestel of overweeg je er één aan te schaffen? Lees dan vooral verder!Speeltoestel in de tuin

Mocht je in het bezit zijn van een tuin en nog een plekje over hebben, dan is een speeltoestel voor je kinderen zeker een overweging waard. Een klimtoestel is een toestel met trapjes, een torentje, glijbaan en eventueel schommels en nog veel meer leuke accessoires. Er zijn speeltoestellen van kunststof, maar voor diegene die duurzaamheid belangrijk vinden, zijn er ook kwalitatieve houten speeltoestellen.

Deze houten speeltoestellen zijn van massief hout en als je een goede leverancier hebt, dan is het hout ook goed geïmpregneerd waardoor het speel toestel bestand is tegen alle weersomstandigheden waarmee we in Nederland mee te maken krijgen. Zo gaat het speeltoestel ook heel lang mee en zou je het later zelfs nog prima kunnen doorverkopen als jouw kinderen er te oud voor zijn. Of misschien houdt het toestel het zelfs nog vol tot de volgende generatie.

Andere voordelen van een speeltoestel in de tuin:

 • Stimuleert lichaamsbeweging:

  Je zou bijna zeggen dat je beter een speeltoestel kunt kopen dan een PlayStation, want bij een buitenspeel toestel krijgt je kind naast veel plezier ook lichaamsbeweging. En veel lichaamsbeweging en lekker buiten spelen (voor de vitamine D!) is hartstikke gezond voor je kinderen. Ik wed dat je kind staat te trappelen om buiten te spelen als je zo’n toestel in de tuin hebt staan. Hebben jullie ook wat meer rust in huis.

 • Het triggert de fantasie en daagt je kind uit:

  Het speeltoestel in de tuin kan fungeren als kasteel, piratenschip of wat je kind ook bedenkt en dat is juist het mooie ervan. Op die manier wordt de fantasie van je kind getriggerd en kunnen de mooiste verhalen verzonnen worden omtrent het fantasietoestel. Daarnaast daagt het toestel je kind uit op motorisch gebied en wordt het oplossend vermogen van je kind gestimuleerd. Bijvoorbeeld wanneer je kind nog niet ergens bij kan, dan moet hij od zij een andere manier bedenken. Prachtig om te zien!

 • Je hoeft niet meer naar de speeltuin:

  Je hoeft niet meer naar de speeltuin, want jullie eigen tuin is al een speeltuin! Zo kan je kind te allen tijde lekker spelen en kun je vanuit je luie stoel je kind in de gaten houden. Daarnaast zal je kind ook populair zijn bij andere kinderen, die willen ook wel komen spelen op het toestel!

 • Goede investering:

  Een goed speeltoestel in de tuin verdient zichzelf terug. Ten eerste verdient het zich terug door de lol die je kinderen ervan gaan hebben en ten tweede is een goed speel toestel duurzaam en kun je het later tegen een goede prijs doorverkopen.

boomhut speeltoestel voor kleuters

Speeltoestel peuter

Een speeltoestel is geschikt voor peuters en oudere kinderen. Meestal kunnen kinderen genieten van hun speeltoestel vanaf hun tweede verjaardag. Uiteraard is dit een gemiddelde en moet je zelf even bekijken of jouw kind er klaar voor is qua motorische ontwikkeling.

Speeltoestel voor opgroeiende kinderen

Een speeltoestel in de tuin is ideaal voor elke ouder met opgroeiende kinderen. Dat komt onder andere omdat je elk toestel helemaal naar smaak kunt samenstellen. Zo kan je telkens aan de nieuwe behoefte van je ouder wordende kinderen voldoen en blijft het speeltoestel leuk en uitdagend. Begin bijvoorbeeld klein met een torentje en vul dat later aan met schommels, een klimwand en nog andere leuke accessoires zoals een telescoop, verrekijker, stuur en ga zo maar door. Alles dus om de fantasie van je kind nog meer te prikkelen.

vadersschapsverlof 2019