“babydeals
Peuter

Leuke cadeautips voor een meisje van 2 jaar

De eerste verjaardag is een mijlpaal. Je bent misschien al weken, zo niet maanden van tevoren bezig geweest met de voorbereidingen en het cadeau. Daarna knipper je een paar keer met je ogen en staat ineens de tweede verjaardag alweer voor de deur. Maar wat geef je een meisje dat twee jaar wordt? Ik zet de leukste cadeautips voor een meisje van 2 jaar voor jou op een rij.

banner algemeen fietsvoordeel

Vijf leuke cadeautips voor een meisje van 2 jaar

 1. Poppen en accessoires

  Voor veel meisjes goed voor uren, weken, maanden speelplezier. Een pop! Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De bekende Baby Born of Baby Annabelle. Maar ook zachte poppen, kleine popjes of poppen die zelfs kunnen lopen. Als je kindje een echte poppenmoeder is kun je je geluk op. Bedjes, badjes, poppenwagens, een fietsstoeltje. Kleertjes, een draagzak, een luiertas met verschoningsmatje. Flessen en speentjes, slabbetjes. Is het er voor een baby? Dan is het ook te vinden voor de pop.

 2. Keukentje

  Ook dit cadeau staat meestal garant voor lang plezier. Een speel keukentje. Volop keuze heb je hierin. De houten variant van Ikea is in veel huishoudens te vinden. Maar er zijn er nog veel meer. Hoekkeukens, rechte keukens, van hout, steigerhout of plastic. Met geluid en licht of juist niet.

  luiers met korting banner

  Het leuke van een keukentje is dat je de komende verjaardagen en andere feestdagen “gebakken” zit. Want er is zoveel leuks om mee uit te breiden. Broodroosters, mixers, pannen en theepotten. Ovenwanten en deegrollers, en natuurlijk eten.

 3. Huishoudspulletjes

  De meeste kindjes van twee jaar willen je graag overal bij helpen. Des te leuker om dit met eigen spulletjes te doen. Een kleine stofzuiger die echt geluid maakt, of een schoonmaak karretje met stoffer en blik en een dweil? Je kleine meid kan er uren zoet mee zijn.

 4. Knutselspulletjes

  Veel meisjes zijn gek op creatief bezig zijn. Verven, tekenen, kleuren. Maar ook scheuren en plakken, kleien of kraaltjes rijgen. Stempelen is ook erg leuk, of vingerverven. Er is genoeg te vinden op creatief gebied.

 5. Verkleedkleding

  Hoe leuk is het om er als een echte prinses uit te zien? Een mooie jurk, tiara en toverstaf maken het helemaal af. Of een klein schortje om te helpen met eten koken? Wat veel meisjes ook leuk vinden is een dokterset, met dokterskoffer en jasje. Stethoscoop om en gaan.

Algemene cadeautips, voor de "niet meisje meisjes"

Algemene cadeautips, voor de “niet meisje meisjes”

Bovenstaande cadeaus zijn natuurlijk niet erg ‘genderneutraal‘. Nou heeft mijn dochter daar dus echt niks mee, die wil het liefst alles roze. Hoewel ze nu zowaar een auto heeft. Maar niet alle meisjes zijn meisje meisjes. En er is sowieso nog veel meer leuk speelgoed op de wereld. Wat dacht je van de volgende cadeautips voor een meisje van 2 jaar?

 • Bouw- of constructiespeelgoed

  Spelen met blokken vindt toch iedereen leuk? Een lekkere hoge toren bouwen en daarna natuurlijk omgooien. Ook duplo is bij veel kinderen populair.

 • Buitenspeelgoed

  Leuk en gezond en de meeste kinderen houden ervan. Buiten spelen. Sommige kinderen zijn niet naar binnen te slepen, zelfs niet als het regent (extra tip: laarzen met een matchende paraplu!). Buiten is genoeg te beleven, maar met leuk buitenspeelgoed natuurlijk nog meer.

  Een schommel of glijbaan in de tuin zorgt voor veel plezier. Heb je ruimte voor een speelhuisje? Ook geweldig. Trampolines staan ook garant voor jaren lol, en echt niet alleen bij (kleine) kinderen. Natuurlijk is er ook kleiner buitenspeelgoed; kies bijvoorbeeld voor een springtouw, (skippy)bal of stoepkrijt.

 • Spelletjes

  Memory, kwartet, domino? Misschien zijn ze er nog iets te klein voor met twee jaar, maar je zult zien hoe hard die ontwikkeling het komende jaar gaat. En dominostenen zijn ook leuk om op te stapelen. Kwartet kaartjes zijn ook prima te gebruiken om woorden of kleuren mee te oefenen, zo zijn spelletjes op meerdere manieren leuk om te geven en te gebruiken. Kijk hier voor meer inspiratie.

Al genoeg speelgoed in huis? Of weet je, ondanks de cadeautips voor een meisje van 2 jaar nog niet wat je nu weer moet kopen? Denk dan eens aan iets anders, bijvoorbeeld een strippenkaart voor het zwembad of een indoor speelparadijs. Bij de plaatselijke ijssalon zijn vaak ook cadeaubonnen te koop, om 5x een ijsje te halen bijvoorbeeld. Daar wordt toch elk kind blij van?

luierkorting op pampers banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!