“babydeals
Blogs

Een Hape houten speelkeuken

Ik wilde voor mijn dochtertje graag een speelkeuken. Mede omdat het me waanzinnig lijkt om later samen met haar te koken. Ik aan een echt fornuis, Robin aan haar eigen fornuis. Super toch? Mijn keuze is gevallen op de multi-function kitchen van Hape. Dit speelkeukentje is met één woord ge-wel-dig. Waarom ik hem zo geweldig vind lees je in deze review. Daarnaast lees je ook wat de voordelen zijn van een houten speelkeuken.

prenatal banner weekaanbiedingen

Review Hape speelkeuken

Ik had hem al eventjes binnen, de houten speelkeuken. Maar dit weekend had mijn man eindelijk de tijd om het keukentje in elkaar te zetten. Inderdaad: aan dat klusje ging ik mezelf echt niet wagen. Ergens had ik wel wat gevloek en getier verwacht zoals dat ook vaak het geval was als mijn man meubels in elkaar moest zetten. Het bleef opvallend rustig in de kamer waar hij bezig was. Na een uurtje werd ik geroepen en mocht ik komen kijken. Daar stond hij dan, wat een prachtige speelkeuken! Echt nog mooier dan ik had verwacht. Het eerste grote pluspunt is dus: makkelijk in elkaar te zetten!

spelen met houten speelkeuken

Mooie lichte speelkeuken

Het is een mooie lichte houten speelkeuken, met een beetje vintage uitstraling. Niet een schreeuwerig roze of groene keuken wat je ook wel eens ziet. Tevens zijn alle dingen aanwezig om een lekker maaltje te koken zoals pannen, een kraan, kookgerei en een oven. Wat ik mooi vind is dat het niet te overdreven is. Ik heb speelkeukentjes gezien die een koelkast, bar en kastjes hebben. Dat vind ik allemaal niet nodig. Niet teveel poespas dus.

top 5 beste babyfoons banner

Speelkeuken voor jongens en meisjes

Speelkeukentjes alleen voor meisjes? Ja wel die keukentjes die knal roze met bloemetjes zijn, maar niet deze speelkeukens van Hape. Deze speelkeuken is qua uitstraling geschikt voor jongens en meisjes, want ook jongens kunnen prima spelen met een speelkeuken.
Ik bedoel, is niet het overgrote deel van alle koks ter wereld man? Dat moet toch ergens beginnen? Waarom ik niet voor een roze keuken heb gekozen voor mijn dochter, is omdat het niet past in ons huis en daarnaast komt er hopelijk ooit nog een tweede. Misschien is dat wel een jongen!

Speelkeuken van hout

Nog een mooi voordeel dat ik toch wil benoemen in deze review van het Hape speelkeukentje: het keukentje is grotendeels van hout en niet van plastic. Anno nu zijn we toch helemaal klaar met dat plastic? Het is nergens goed voor! Nog een paar andere voordelen van hout:

  • Houten speelgoed is ecologisch: hout zelf is natuurlijk een stuk meer ecologisch en daarnaast komt er bij de productie van het speelgoed minder giftige stoffen vrij.
  • Het wordt duurzaam geproduceerd, je geeft een boom een tweede leven. Een tweede leven? Ja zeker. Een mooi voorbeeld is de rubberboom. Deze boom produceert geen rubber meer als het ouder is dan 15 jaar. Vroeger werden de bomen verbrand, nu wordt daar houten speelgoed van gemaakt. Veel producenten van houten speelgoed planten heel veel bossen zodat de balans blijft bestaan.
  • Hout is duurzaam, zeker als de kwaliteit goed is, kan het speelgoed generaties lang meegaan.
  • Het is vrij van schadelijke stoffen.
  • Het is tijdloos.

houten speelkeuken van hape

Vanaf welke leeftijd spelen met speelkeuken?

Ik kan niet wachten totdat mijn dochtertje in haar eigen keukentje aan de gang gaat, maar voorlopig zit dat er nog niet in. Ze kan nauwelijks zitten, laat staan koken, al is het maar zogenaamd. Ik verwacht dat ze ermee kan spelen als ze rond de 1,5 jaar oud is. Ze zal nog niet veel kunnen, maar ze kan wel een paar dingetjes na doen.

Waarom kiezen voor een houten speelkeuken?

Misschien vind je een speelkeukentje voor mijn dochtertje totaal niet feministisch en dat snap ik. Toch is het juist wel van deze tijd. Want we zijn toch allemaal meer bezig met onze voeding, waarom onze kinderen dan niet. Onderstaand meerdere voordelen van een speelkeuken:

  • Het stimuleert de fantasie van je kind. Zeker in een houten speelkeuken waar je niet omver wordt geblazen door felle kleuren en knopjes met geluid. Je kind moet nu zelf de geluidjes erbij verzinnen en dat is goed voor de mentale ontwikkeling.
  • Je creëert interesse in eten, wat zeker kan helpen om je kind alles te leren eten. Want als je kind meer van eten weet, dan willen ze het misschien ook eerder in hun mondje stoppen. Veel experts adviseren om met je kinderen te gaan koken als je wilt dat ze alles proberen. Met een speelkeukentje met speelgoed eten maak je dus al een goede eerste stap.
  • Je kind kan veilig spelen in de eigen keuken. Je kind komt op een gegeven moment op een leeftijd dat het alles na wil doen, zo ook het koken. Nu is de keuken niet echt een veilige plek voor kinderen. Als je kind een eigen houten speelkeuken heeft, kan hij mooi daar jou na doen met zijn eigen pannetjes en oven die niet te heet worden.

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!