bannerbolsale
Kraamtijd

Een ontspannen kraamtijd, hoe doe je dat?

Na 9 maanden heb je eindelijk je kleine baby in je armen. Wat een overwinning, wat een wonder! De komende weken zullen best heftig gaan worden. Je hele ritme is anders en je bent voornamelijk bezig met zorgen voor de baby en het huishouden draaiend houden. Veel vrouwen zijn na de bevalling meteen weer aan het rennen en racen, terwijl het juist een periode is om te ontspannen. Hoe je kunt ontspannen tijdens de kraamtijd? Je leest het hier!

cheezzbaby banner

De kraamtijd is dé tijd om te ontspannen

Je hebt net een aantal uur met je benen in de beugels gehangen en nu is het tijd om naar huis te gaan met je kleintje. Wat super spannend zeg! Eenmaal thuis staan veel vrouwen meteen weer ‘aan’. Ze moeten het huishouden doen, boodschappen, schoonmaken en ook nog voor de andere kinderen zorgen. Moment om te ontspannen is er totaal niet bij en dat is echt super jammer.

Het is namelijk erg belangrijk om te ontspannen in de kraamtijd. In deze periode kun je jezelf opladen voor de komende maanden en natuurlijk moet je ook nog herstellen van de bevalling en de laatste zware weken (of maanden) van de zwangerschap. Zeker als je in die periode heel slecht hebt geslapen.
Waarom de kraamtijd dé tijd is om te ontspannen? Omdat je nog verlof hebt, je partner verlof heeft en vergeet vooral je kraamverzorgster niet. De kraamverzorgster is er voor je baby, maar ook zeker voor jou. Dus laat al die taken in huis even liggen en kies in deze week (of weken) echt even voor jezelf.
kraamtijd ontspannen massage

Tips voor een ontspannen kraamtijd!

De kraamtijd is geen periode om door te bikkelen, het is dé periode om te ontspannen en je rust te pakken. Gun jezelf even deze periode, het is namelijk maar een week, hierna kun je weer bikkelen (of je ontspant nog wat langer).

 1. Luister naar je lichaam en geest

  Dit is echt de meeste belangrijke tip om in je kraamtijd te leren ontspannen. Luister alsjeblieft naar je lichaam, het is geen tijd om jezelf te pushen of om anderen te pleasen. Nee. Denk aan jezelf, je bent net bevallen! Natuurlijk ben je moe, natuurlijk ben je fysiek helemaal op. En daarnaast heb je een baby in huis die nu alle aandacht vraagt.

  Luister naar je lichaam en geef toe aan de vermoeidheid en rust. Wil er iemand op kraam visite komen? Ik zou het de eerste week gewoon niet doen, behalve je ouders en naaste familie. Anderen wachten maar even! Jij moet nu opladen.

 2. cheezzbaby banner
 3. Neem een massage

  De zwangerschap en de bevalling, je lichaam heeft nogal wat te verduren gehad de afgelopen 9 maanden. Soms staan we er niet bij stil hoeveel je lijft heeft ondergaan, maar vergeet ook de mentale stress en uitputting niet. Wat super goed is voor je lijf en voor je geest is een ontspannen massage.

  Alle stress die in je lijf zat wordt weggemasseerd en daarnaast kom je mentaal compleet tot rust. Je kunt alleen gaan, maar je kunt ook kiezen voor een duo massage. Waarschijnlijk heeft je partner ook wel zin om even te ontspannen of je gaat met een goede vriendin. Heerlijk toch?

 4. Tijd om gezond te zijn

  Je lijf moet herstellen van de bevalling en energie krijgen om je kind te voeden (borstvoeding of flesvoeding). Eet daarom voldoende fruit, groenten, vezels (zoals volkorenproducten), magere eiwitten en veel water. Vergeet ook niet om dagelijks even naar buiten te gaan voor wat frisse lucht, al is het maar een paar minuutjes.

 5. Leef in het moment

  Probeer in deze kraamtijd te leven in het hier en nu en maak alles heel bewust mee. Laat je niet afleiden door je telefoon, social media of taken die je allemaal nog moet doen. Ontspan en geniet van het hier en nu. Van je kleintje die drinkt, een boertje laat of de wenkbrauwen fronst.

  Kijk hoe je wondertje slaapt, bestudeer de handjes en sta stil bij het feit dat je dit hebt gemaakt en op de wereld hebt gezet. Zweef heerlijk op die roze wolk en laat de boel de boel. Je partner of kraamverzorgster kunnen de andere taken uitvoeren.

 6. Vergeet niet, de kraamzorg is er ook voor jou

  De belangrijkste reden waarom je heerlijk kunt ontspannen in de kraamtijd is omdat je een kraamverzorgster hebt. Zij kan even wat huishoudelijke taken van je overnemen. Je hoeft dus niets in huis te doen! Ga daarom alsjeblieft niet zelf stofzuigen of wat dan ook en voel je ook nooit schuldig als je de hele dag in bed ligt. Daar is de kraamtijd namelijk voor! Vraag zelf maar aan je kraamverzorgster!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019