“waterwipes
Peuter

Tips voor de beste, leukste én leerzaamste YouTube kanalen voor peuters!

De winter komt er weer aan en dan zitten we met z’n allen toch echt meer binnen. Het is dan bijna onmogelijk en onontkoombaar dat de kinderen ook meer achter de tablet of tv zitten. Vaak wordt een scherm gezien als iets ‘slechts’ of in ieder geval doen we met z’n allen graag alsof ons kroost “écht niet meer dan een half uurtje schermtijd per dag” krijgt. I call BS 😉 Ik zal eerlijk zijn: het is hier, zeker in de winter, regelmatig minstens een uur! Per dag ja. Zó, hebben we dat de wereld uit. Dit zijn mijn tips voor de beste en leerzaamste YouTube kanalen voor peuters

verzwaringsdeken banner

De voordelen van de tablet

Kunnen we dan nu eens praten over de voordelen van onze schermpjes en het feit dat onze kids zullen opgroeien in een wereld vol schermen!? En dat we daar dan maar beter slim gebruik van kunnen maken? Er zijn zo veel educatieve YouTube (kids) kanalen en apps te vinden.

Lees ook: De invloed van een tablet op baby’s en peuters!

Ik krijg bijvoorbeeld regelmatig de vraag hoe het kan dat mijn oudste van 4 al zo goed Engels spreekt. Ik denk dat dat echt niet (alleen) aan mijzelf ligt en mijn internationale vriendengroep en beroep.

kleertjes sale 70

Nee, een groot deel komt geloof ik echt door de filmpjes die mevrouw in het Engels kijkt. Vrijwel alles zet ik op in het Engels in plaats van Nederlands. Dus ook Frozen gaat in het Engels aan EN Lingokids!
leuke youtube kanalen voor peuters en baby

De 10 leukste apps en YouTube kanalen voor peuters

Vind je het nou ook leuk om je kindje wat educatieve dingen te laten zien als ze dan toch stiekem wat meer dan een half uurtje schermtijd krijgen? Probeer dan eens deze tips voor apps of YouTube kanalen voor peuters:

  1. Lingokids
  2. Sesame Street of Sesamstraat (Engels en Nederlands, beiden leuk en leerzaam!)
  3. Baby eisntein (mijn redder in nood toen mijn tweeling nog wat kleiner was!)
  4. Super simple songs (engels)
  5. National Geographic junior
  6. Klokhuis
  7. Efteling Jokie
  8. NPO zapp
  9. Cosmic kids yoga (komen ze ook nog eens aan bewegen toe! Win-win am I right!?) (engels)
  10. Toddler fun learning

Sowieso thank the lord voor YouTube kids want hiermee hoef je niet constant bovenop je kind te zitten om te zien of hij nog wel geschikte filmpjes aan het kijken is. Want je kan zijn of haar leeftijd instellen en de content wordt hierop ingesteld. Met deze tips voor YouTube kanalen voor peuters kun je dus met een vrij gerust hart je kind eens even een potje flink educatief YouTube kids laten kijken 😉

Lees ook: Is Squla echt zo leerzaam voor peuters?

disneybanner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019