“babydeals
Peuter

Squla voor peuters! Is het echt zo leerzaam?

Peuters zijn vaak heel leergierig. Zodra ik mijn laptop of tablet pak staat er een kind naast me die ook wil ‘werken’. Ze vinden het heerlijk om iets te leren en willen alles zelf doen. Squla is daar perfect voor. Je kindje kan zich hier helemaal zelf mee redden, en dat is heel goed voor het zelfvertrouwen. Ben jij benieuwd naar Squla voor peuters? Ik probeerde samen met Yinthe de proefversie. Hier vertel ik je over onze ervaring.

Hoe werkt Squla?

Squla is een leuke en veilige leeromgeving voor kinderen. Kleine kinderen leren vaak ontzettend gemakkelijk en snel. Zeker als het spelenderwijs is. Als je Squla installeert op je tablet weet je zeker dat je je kindje verantwoorde schermtijd geeft. Je peuter kan leerzame spelletjes en leuke quizzen doen. Deze zijn onverdeeld in allerlei verschillende categorieën.

Op een vrolijke en leuke manier maakt je peuter kennis met letters, cijfers en de wereld. Het mooie aan Squla is dat alles aan je peuter wordt voorgelezen. Je kindje kan dus echt zelfstandig ‘aan het werk’. Squla past zich aan aan het niveau van je kind.

Ik begon met Yinthe met het peuter-niveau. Ze was al snel toe aan ‘groep 1’. Het is dus voor alle kinderen leuk, omdat ze op hun eigen niveau kunnen spelen. Misschien vindt je kindje Engels moeilijk en zit hij ‘al’ in groep 2? Dan kan hij thuis lekker oefenen met de oefeningen voor groep 1, of die voor de peuters.
Maar andersom werkt dit natuurlijk ook. Als je kind wat meer uitdaging zoekt is het erg leuk om de oefeningen voor de hogere groepen eens te proberen. Zo groeit Squla de hele basisschoolperiode met je kind mee.

sale banner

Wat kunnen peuters leren van Squla?

Om te beginnen zijn er voor peuters de volgende ‘vakken’: rekenen, taal, Engels, ‘de wereld’ en verkeer. Je peuter gaat letters en cijfers herkennen en beginnen met tellen. Op hele simpele manieren wordt je kindje bekend met het alfabet.
Ook over algemene zaken leert je peuter van alles. Denk hierbij aan dieren, voertuigen, beroepen. Dit leren ze met leuke personages, zoals sprookjesfiguren en Buurman & Buurman. Herkenbaar voor je kind, en stiekem leren ze een heleboel.

Ook het vak ‘verkeer’ komt aan bod. Heel fijn, want zo leert je peuter niet alleen van jou (stoppen bij de straat, NIET zomaar oversteken! Pas op, een auto!!) hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer.
Engels komt ook aan bod, erg belangrijk natuurlijk. Zelfs in het Nederland komen steeds meer Engelse woorden voor. Kinderen zijn heel snel met nieuwe talen leren, veel sneller dan wij volwassenen.

Lees ook: De leukste apps voor de baby en peuter!

Squla woordextra gratis voor peuters

Voor alle peuters die beginnen met Squla is er een gratis extra vak toegevoegd: “Woorden extra.” Het is opvallend dat veel meer kinderen op de basisschool al beginnen met een taalachterstand. Met woorden extra kan deze achterstand worden ingehaald. In allerlei verschillende thema’s leert je kindje een heleboel woordjes. De woordjes worden hardop voorgelezen aan je peuter. En door alle leuke plaatjes is alles goed te herkennen. Door deze oefeningen kan je kind voor groep drie zelfs 6000 nieuwe woorden leren!
Squla woordextra gratis voor peuters

Gratis demoversie

Wil je Squla uitproberen en niet meteen aan een abonnement vast zitten? Dat komt mooi uit, er is namelijk een speciale demoversie. Ga er eens goed voor zitten en kijk wat je peuter ervan vindt. Je kunt met de demoversie drie gratis quizzen doen. Je zult zien dat je peuter het heel interessant vindt.

Het is misschien eventjes wennen, maar na een spelletje hebben ze het al snel genoeg door. Speel memory of maak een puzzel. Je kind verdient muntjes voor alle goede quizzen. Met die muntjes kan je kindje sparen voor van alles, zelfs voor echte cadeautjes!
Yinthe zat er al snel helemaal in en baalde dat de drie spelletjes voorbij waren. Ik merk aan haar dat ze het fijn vindt om zelfstandig te kunnen werken. Ze begrijpt wat ze moet doen omdat alles heel duidelijk uitgelegd en verteld wordt. En het beetje nadenken geeft haar de uitdaging die ze nodig heeft.

Squla voor peuters is een leuke en leerzame manier om je kindje kennis te laten maken met allerlei onderwerpen. Je kunt je kind alvast een beetje voorbereiden op school. Kinderen zijn op jonge leeftijd vaak erg leergierig. Je peuter wil graag uitgedaagd worden en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Het maakt eigenlijk niet eens uit wat. Doe er vooral je voordeel mee zo lang ze het leuk vinden.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!