header banner hema
Baby

De leukste apps voor de baby en peuter!

Mijn man en ik zeggen regelmatig tegen elkaar en tegen anderen dat we willen proberen die telefoon zo lang en zo ver mogelijk van onze baby vandaan te houden. Een tablet of iPad hebben we niet eens. Dikwijls worden we uitgelachen door andere ervaren ouders: ‘doe je best maar, je komt er bijna niet onderuit’. We zullen zien, maar als onze baby dan ook ‘aan de apps gaat’, dan wil ik wel dat dit leuke, verantwoorde en educatieve apps zijn. Hier een overzicht van leuke apps voor de baby of peuter!

baby kleertjes banner

Apps voor de baby: onzin, leerzaam of gewoon leuk?

Hoe zit dat eigenlijk met die apps voor een baby of peuter, is het leerzaam of is het complete onzin? Als je kind wat ouder is, zo ongeveer boven de 2 jaar, kunnen apps best leerzaam zijn.

Maar voor die tijd snapt je baby er nog niet zo heel veel van. Een app is dan niet leerzamer dan een gewoon speeltje of boekje. Dus daarvoor hoef je het echt niet te doen. Apps voor de baby zijn in de eerste jaren dus vooral leuk, beetje leerzaam en vooral heel handig voor de ouders.

De 5 leukste apps voor jouw baby!

Ik moet eerlijk zijn dat ik zelf nog niet veel ervaring heb met apps en dus niet weet wat de leukste apps voor de baby zijn. Maar na wat rondvragen en zoeken op internet ben ik tot een top 5 gekomen. Als jij nog aanvullingen hebt: ik hoor ze heel erg graag!
top 5 leukste apps voor baby of peuter

De top 5 leukste apps voor de baby of peuter:

 1. NPO Zappelin

  Eén van de leukste Nederlandse apps voor de baby! Deze app is voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is heel afwisselend en bevat spelletjes, filmpjes, verhaaltjes, dansjes doen en ga maar door. Volgens veel moeders echt een aanrader. Je vindt hem hier.
 2. Slaap lekker

  Deze app kost €3,49, maar dan heb je ook wat. Door Apple is ‘slaap lekker’ uitgeroepen tot ‘App van het jaar’. Het bevat een populair verhaaltje voor het slapen gaan, heeft prachtige slaapliedjes en je baby mag alle dieren in de app in bed stoppen.

  Let er wel op dat de app niet bedoeld is voor lang vermaak. Het hele slaapritueel dat de app heeft duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en dan is het klaar. De app is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

 3. Lees ook: Hoe kan je online de knutselwerkjes van je kind bewaren?

  banner billendoekjes waterwipes
 4. Baby view

  Baby view is één van die leerzame apps voor de baby die op zich prima zijn als je bijvoorbeeld een speeltje bent vergeten. Deze app bevat allerlei plaatjes met contrasterende kleuren, dit is voor baby’s reuze interessant.

  De app heeft naast beelden ook geluidjes en een paar interactieve scènes. Best leuk voor dat kleintje. De app kost €3,49 en is alleen in de Apple store beschikbaar.

 5. Baby Chords

  Deze app is ook geschikt voor de allerkleinste, het is een leuke ‘muziek app’. Elke knop waar je baby op kan drukken maakt muziek. De ‘lite’ versie is gratis, als je extra’s wilt kun je uitbreiden voor een paar euro.

 6. Duplo en lego apps

  Lego en Duplo hebben diverse apps zoals Duplo Town en Duplo Train die ontzettend leuk zijn en gratis. De apps hebben leuke spelletjes, filmpjes en activiteiten. De app is geschikt vanaf 2 jaar.

Apps die handig zijn om te gebruiken voor baby (en jezelf!)

De 5 leukste apps voor de baby die ik heb genoemd zijn leuk voor je kleintje, maar er zijn ook apps voor de baby die eigenlijk vooral interessant zijn voor jou. En deze apps heb ik nou bijvoorbeeld wel!

 • Oei ik groei

  De oei ik groei app is super handig en leuk omdat het vertelt welke ontwikkelingen je baby doormaakt. Het vertelt je ook wanneer je baby weer in een sprongetje zit en wat je baby kan als het sprongetje voorbij is.

  Vooral de eerste maanden vond ik het erg fijn omdat ik dan wist waarom mijn dochter een tijdje een slecht humeur had. Bij mij klopt het vaak wel.

 • Lees ook: Deze apps mag je niet missen als ouders!

 • Relax Melodies

  Is je baby niet rustig te krijgen, probeer dan eens de app Relax Melodies. Vooral jonge baby’s kunnen weer heerlijk rustig worden van bepaalde geluiden zoals een hartslag of een suizend geluid. Dit doet ze namelijk denken aan die heerlijke tijd in de baarmoeder. De app Relax Melodies heeft allerlei rustgevende geluidjes zoals een windstorm, geluid van de zee, een hartslag en rustige slaapliedjes.

 • Baby Breastfeeding Tracker

  Toen ik nog borstvoeding gaf vergat ik structureel welke borst ik nou voor het laatst had gegeven en daarnaast was mijn brein sowieso niet functioneel. Ik wist vaak ook niet hoe laat mijn dochter voor het laatst had gedronken. Ik ben het toen zelf gaan bijhouden als notitie in mijn telefoon, maar als ik toen geweten had van deze app had ik ‘m zeker gebruikt. Wat handig zeg!

  De app houdt bij welke borst je voor het laatste had gegeven, maar ook hoe lang de voeding was en op welke tijd. Alle gegevens kun je later terug bekijken in mooie grafieken. Je kunt in de app ook de groei van je baby en andere afspraken noteren. Deze app is gratis, maar kan natuurlijk wel uitgebreid worden. Je vindt hem hier.

Weet jij nog leuke apps voor de baby, naast de beste babyfoon app? Laat het ons weten!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019