sale kleertjes header
Mamma

Handige baby apps die je niet mag missen als ouders!

Of je nu zwanger bent, je baby al geboren is, of inmiddels is uitgegroeid tot een peuter. Er zijn apps voor iedere fase van je kindje, of je nu iets wil weten over voeding tijdens de zwangerschap, de geboorte of de ontwikkeling van je baby. Deze top 10 van baby apps kan je dus voor van alles en nog wat gebruiken en ze zijn heel erg handig.

luiers met korting banner

Waarom baby apps handig zijn!

Waar we een paar jaar geleden nog boeken verslonden als we zwanger waren, halen we nu steeds meer informatie van internet. Maar ook apps zijn tegenwoordig onmisbaar. Of je nu een babyfoon nodig hebt of de gebruiksaanwijzing van je baby zoekt (al van baby sprongetjes gehoord?). Voor alles wat je wil weten over je baby, of tijdens je zwangerschap is er een app te vinden. Welke? Dat lees je hier!

meegroeiromper banner

Tien handige baby apps die je niet mag missen!

 1. De agenda van je baby

  Hierin houd je bij aan welke borst je baby dronk en hoe lang. Zo kan je met de Baby Brestfeeding Tracker in een oogopslag zien waar je nu ook alweer gebleven was. En hoe lang de laatste drinksessie geleden is.

  Want dat vergeet je echt hoor, als je kindje 10 keer per dag aangelegd wil worden. Mooi meegenomen is dat je hier ook de afspraken bij het consultatiebureau en zelfs de luierwissels kunt bijhouden. Zo heb je de hele agenda van je baby bij je.

 2. Babymassage App

  Wil je graag babymassage geven aan je kindje? Het is een fijn moment tussen jouw en je baby. En met hulp van de app Babymassage (kost 99 cent) leer je letterlijk en figuurlijk de kneepjes van het masseren. Veel baby’s worden er rustig van en slapen er goed op.

 3. Sprongetjes

  Je ontkomt er niet aan. Jij niet en je baby ook niet. Met de Oei, ik groei! app heb je ze allemaal in een overzicht. Heb je een dag waarop je niets met je baby kunt beginnen?

  Wil hij niet slapen en 100x drinken? Mag je vooral niet uit zijn buurt? Check even zijn ontwikkeling in deze app, je zult versteld staan van wat er allemaal klopt aan die sprongetjes. Deze app is er trouwens ook in boekvorm, best onmisbaar voor de meeste moeders.

 4. Sleep Genius Baby App

  Pasgeboren baby’s gedijen vaak niet zo lekker op stilte. Ze zijn het gewend om geluiden te horen. Je hebt misschien al eens gelezen over de witte ruis. Baby’s voelen zich veilig als ze deze geluiden horen, omdat het ze doet denken aan de baarmoeder. Daar hoorden ze alles door een filter. De monotone geluiden van bijvoorbeeld een wasmachine of stofzuiger helpt daar bij.

  Met deze Sleep Genius app boots je deze geluiden na en hoef jij niet tot in den treure met je baby onder de afzuigkap te gaan hangen. Je hebt zelfs knuffels met baarmoedergeluiden!

 5. beste baby apps voor ouders

 6. Weeëntimer

  Ik heb hem op het laatste nippertje nog gedownload, toen ik toch twijfelde of ik de verloskundige al moest bellen. Deze weeëntimer app timet je weeën. Zo kun je precies zien hoe hard je gaat, hoeveel tijd er tussen zit en of je die telefoon al moet pakken.

 7. Babyfoon 3G App

  Wist je dat je geen babyfoon meer hoeft te kopen? Met de Babyfoon 3G app kan je gewoon op je telefoon je baby in de gaten houden. Je moet alleen wel een oude telefoon op tablet hebben die je in de babykamer neer kan zetten.

 8. Ga je je kindje vast voedsel geven?

  Dan kan vind je dat misschien best lastig. Want wat mag een baby eigenlijk allemaal en vanaf welke leeftijd? Met de Gezond groeien app heb je alles in een overzicht. Deze app is van het Voedingscentrum en vertelt je precies wat je kindje mag eten en hoeveel.

 9. Zwangerhap: Handige baby app!

  Voor je baby vast voedsel krijgt heb jij er al een zwangerschap op zitten. Maar ook dan moet je goed opletten met wat je wel en niet eet. Ook hier heeft het voedingscentrum een app voor ontwikkeld: ZwangerHap. Twijfel je of je iets wel of niet mag eten? In deze app vind je antwoord op al je vragen.

 10. Is je kindje al wat ouder en ben jij rond bedtijd wel eens van huis?

  Kijk dan eens naar Rootz. Deze app maakt op afstand voorlezen aan je kind heel gemakkelijk. De app op zich is gratis, de boeken moet je wel betalen. Door deze app te gebruiken is zowel het boek als de persoon die voorleest te zien. Zo maak je een voorleesmomentje op afstand toch persoonlijk.

 11. Tap: Korting bij uitjes

  Voor als we straks weer op pad mogen. Met deze app (voorheen Tapperuse) betaal je niet voor een hele dag, maar per minuut voor een uitje. Heel handig als je kindje nog moet slapen overdag en je dus maar een paar uurtjes de diertuin bezoekt in plaats van een hele dag.

Lees ook: Dit zijn de leukste apps voor de baby en peuter!

Handige baby apps zijn er dus in overvloed. Gebruik jij een app voor je baby of kindje? Of heb je en boekenkast vol babyboeken? We zijn benieuwd wat jullie favoriete app is.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019