prenatalbanner sale
Bevalling

Dingen die niemand je vertelt over bevallen!

Een bevalling is een van de heftigste dingen die je gaat meemaken in je leven. Of je er nu relaxt in gaat, of behoorlijk gestrest bent. Vergeten doe je het nooit! Hoe goed je ook ingelezen en voorbereid bent, er zijn dingen waar je pas tijdens of na de bevalling achter komt. Maar jij niet, want je leest ze hier 😉 Alle dingen die niemand je vertelt over bevallen!

lAlles voor je baby banner

Dertien dingen die niemand je vertelt over bevallen!

 1. Autorijden en weeën is geen fijne combinatie!

  Heeft verder weinig uitleg nodig denk ik.

 2. Een geboorte gaat niet volgens plan

  Natuurlijk kun je een geboorteplan schrijven, maar pin je er alsjeblieft niet te veel op vast. De kans dat alles anders loopt dat je zou willen is zó groot. Groter dan dat het wel ‘volgens plan’ gaat. Benoem de dingen die je echt belangrijk vindt. En moet het uiteindelijk echt anders? Laat het los, laat het gaan!
 3. Persen kan best lang duren!

  In een film zie je vaak een vrouw drie keer persen en tadaaa, daar is de baby. Helaas werkt het meestal niet zo. Persen kan best langer dan aan uur duren.

 4. Lees ook: Mijn bevalling duurde 57 uur!

 5. Poepen tijdens de bevalling

  Niet iets waar je het snel over zult hebben. Maar toch ‘hoort het er bij.’ Hoe gênant je het misschien ook vindt, het kan een teken zijn dat de baby er bijna is. Het hoofdje van je kindje kan je ontlasting naar buiten duwen.

  Meestal merk je daar zelf helemaal niks van, door het vruchtwater en bloed is het toch al een smeerboel. En de verloskundigen hebben dit verliezen van ontlasting tijdens de bevalling al zo vaak gezien, die kijken er echt niet raar van op.

 6. beste babyfoon bol.com
 7. Die buik wordt alleen maar erger

  Natuurlijk is hij na de bevalling niet meer zo dik en rond, je baby is er immers uit. Maar ik schrok me na de geboorte van onze oudste dochter kapot toen ik een dag later mijn hangbuikje na de bevalling zag.

  Ik heb echt gedacht dat het nooit meer goed kwam. Tot ik een nacht kapot ging van de naweeën en mijn buik de volgende dag weer ‘plat’ was. Maar de illusie dat je meteen na je bevalling je gewone kleding weer aan kan zou ik maar even laten varen.

 8. Als je baby er uit is is het werk gedaan

  Nou, niet dus. Je ligt nog na te puffen en te staren naar dat kleine wezentje als je de woorden “en nu moet de placenta er nog uit” hoort. Nee, niet nog eens! Maar ja, je zult nadat je baby er uit is nog even aan het ‘werk’ moeten.

  Vergeleken bij het er uit werken van een baby valt het misschien mee. Maar als er nog wat op je buik geduwd moet worden en je iets moet mee persen kan het toch nog best even pijnlijk zijn.

 9. wat niemand vetelt over de bevalling

 10. Vervelende hechtingen

  Ook dit hoort er bij. Heel veel vrouwen worden gehecht na de bevalling. Soms is er maar een steekje nodig, maar als je pech hebt wordt het een behoorlijke borduurklus.

  Dit wordt verdoofd, dus op het moment dat je gehecht wordt voel je er niets van. Pas na een tijdje worden de hechtingen vervelend en soms moeten hechtingen zelfs behandeld worden na de bevalling. Het kan zelfs zo zijn dat de plek waar je gehecht bent altijd een gevoelig puntje blijft.

 11. Moedergevoelens zijn er niet bij elke moeder in de eerste seconde

  Sommige vrouwen zien hun kindje en ‘herkennen’ hem meteen. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het is helemaal niet raar dat je even moet wennen aan je baby. Dat je niet meteen dat gevoel van herkenning hebt. Bij de meeste moeders komt dat echt vanzelf. Het is typisch een van de dingen die niemand je vertelt over bevallen!

  Rust even uit van de bevalling en breng tijd door met je baby. Heb je toch het gevoel dat er meer aan de hand is? Spreek dit dat uit naar je partner, kraamverzorgende of verloskundige. Zij zijn er allemaal om je te helpen.

 12. Poepen na de bevalling

  Vond je poepen tijdens de bevalling al rampzalig? Wacht dan maar tot je na de bevalling moet. De meeste vrouwen vinden de eerste keer poepen na de bevalling dood eng. Zeker als je hechtingen hebt. Je bent bang dat je door te veel druk te zetten alles nog verder kapot maakt.

 13. De baby een luier, mama een luier!

  Want echt, de eerste dagen bloed je nog behoorlijk na. Je kunt hele grote stolsels verliezen na de bevalling. Daar hoef je niet van te schrikken, maar vies is het wel. Die grote kraamverbanden kun je dus wel gebruiken. Het liefst in een boxershort van je man, daar passen ze tenminste in.

 14. Het hoeft echt niet de mooiste dag van je leven te zijn

  Zoals je veel mensen hoort zeggen. Ik ben heel blij met onze dochters, maar de bevallingen vond ik zeker geen feestje. Je voelt je alsof je overreden bent door een vrachtwagen, zit in een luier en bent behoorlijk gehecht. Zo geweldig zijn deze dingen allemaal niet toch?

 15. Spierpijn. Overal!

  Je zult echt spierpijn hebben op plekken waarvan je niet wist dat er spieren zitten. En ik trilde als een rietje na de bevalling.

 16. Autorijden vlak na een bevalling is ook geen fijne combi

  Je zit waarschijnlijk met samengeknepen billen (letterlijk) als jullie over een drempel moeten. Ondertussen voel je je kraamverband vollopen en de zoogcompressen in je bh ook. Om nog maar te zwijgen over dat ó zo kleine kostbare pakketje wat in de maxi cosi achterin de auto zit en veilig thuis moet worden gebracht.

Hopelijk staan je nu geen verrassingen meer te wachten. Of zijn er nog meer dingen die niemand je vertelt over bevallen?

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!